If-Koubou

Ultimate Guide pentru a rula Windows pe un Mac

Ultimate Guide pentru a rula Windows pe un Mac (Mac OS X)

Chiar dacă folosesc calculatorul meu ca mașină principală de lucru pentru uz cotidian, am nevoie de Windows ocazional pentru anumite programe sau pentru anumite site-uri care funcționează numai în Internet Explorer. În loc să trebuiască să folosiți un al doilea calculator, este mult mai ușor să rulați Windows pe Mac.

În acest articol, voi vorbi despre diferitele moduri în care puteți instala Windows pe un Mac și despre avantajele / dezavantajele fiecărei metode. Majoritatea oamenilor presupun că vorbim doar despre instalarea unei copii complete pe Windows pe OS X, dar asta nu este neapărat singura opțiune.

De exemplu, utilizând un software special, puteți rula anumite aplicații Windows pe un Mac fără a trebui să instalați o copie completă a Windows. De asemenea, dacă aveți deja un PC Windows în rețeaua dvs., puteți pur și simplu să accesați desktop-ul la distanță în mașina Windows și nu trebuie să instalați nimic! Să vorbim despre diferitele opțiuni.

Boot Camp

Cea mai obișnuită soluție pe care o veți citi despre online este utilizarea Boot Camp. Este un instrument gratuit inclus în toate versiunile de OS X și vă permite să instalați o singură copie a Windows alături de OS X pe Mac. De fapt, am scris deja un articol despre cum să instalați Windows utilizând Boot Camp.

Procesul de instalare a Windows folosind Boot Camp este simplu, dar nu cred că majoritatea consumatorilor ar putea să facă acest lucru dacă nu au un background tehnic. Dacă aveți un CD / DVD Windows cu dvs., acest lucru face mult mai ușor. Dacă nu, trebuie să descărcați o versiune ISO a Windows și să o instalați pe o unitate flash USB.

Avantajele utilizării Boot Camp sunt de două ori: obțineți o copie completă de Windows instalată și rulează direct pe hardware-ul Mac. Aceasta înseamnă că va fi mai rapid decât orice altă metodă menționată mai jos. Cu o copie completă de Windows, puteți instala orice și toate programele fără limitare.

De asemenea, va trebui să aveți aproximativ 50 până la 100 GB de spațiu liber disponibil pe Mac pentru a instala Windows. În general, dacă aveți nevoie de o copie completă a Windows și doriți să utilizați pe deplin specificațiile Mac-ului dvs., vă sugerăm să utilizați Boot Camp.

Software pentru mașină virtuală

A doua opțiune cea mai bună, după părerea mea, dacă aveți nevoie de Windows instalat local pe mașină este să utilizați o mașină virtuală. Am scris deja câteva articole despre mașinile virtuale, deoarece acestea reprezintă o modalitate excelentă de a vă menține în siguranță de la viruși și de a vă spori confidențialitatea.

În plus, puteți încerca alte sisteme de operare pe mașina dvs. curentă fără a fi nevoie să creați sisteme de boot dual sau de boot triplă. Mașinile virtuale rulează în interiorul software-ului, deci sunt puțin mai lente, dar au unele avantaje uriașe.

În primul rând, tot ceea ce se află în interiorul mașinii virtuale rămâne în interiorul mașinii virtuale. Din punctul de vedere al confidențialității, este minunat. În al doilea rând, dacă mașina virtuală primește un virus sau se blochează sau altceva se întâmplă, îl resetați și vă întoarceți la o copie originală a sistemului dvs. de operare.

Pentru Mac, există o serie de furnizori de mașini virtuale pe care le puteți utiliza:

VMware Fusion
Parallels
VirtualBox

Acestea sunt singurele opțiuni bune. Primele două, Fusion și Parallels, sunt programe plătite, iar VirtualBox este gratuit. Dacă faci doar acest lucru ca un test, vă sugerez să încercați VirtualBox deoarece este gratuit. Dacă doriți cu adevărat Windows să ruleze bine pe Mac cu suport complet grafic grafic 3D, ar trebui să cheltuiți banii pe VMware Fusion sau Parallels.

Personal folosesc VMware Workstation și VMWare Fusion pe mașinile mele Windows și Mac pentru a rula copii virtuale ale Windows și OS X. Este rapid și încă vă permite să aveți o copie completă de Windows instalată pe sistemul dvs. Singurul dezavantaj este că nu veți putea face nimic prea grafic, chiar și atunci când utilizați programele plătite.

Consultați articolele despre cum să instalați OS X utilizând VMware Fusion și cum să instalați Windows într-o mașină virtuală. Un alt avantaj important pentru mașinile virtuale este că acestea sunt mult mai ușor de configurat decât Boot Camp, de exemplu.

Puteți, de asemenea, să stocați fișierul mașinii virtuale oriunde doriți, astfel încât o unitate hard disk externă sau chiar un dispozitiv de stocare prin rețea (NAS) să funcționeze bine.

Desktop la distanță

O altă opțiune bună este să utilizați desktopul de la distanță de pe Mac la alt computer Windows. Această metodă înseamnă în mod evident că nu veți avea instalat Windows la nivel local și va trebui să aveți o conexiune la rețea pentru a vă conecta la cealaltă mașină.

În plus, este mult mai complicat deoarece trebuie să configurați corect Windows pentru a accepta conexiunile de la distanță. În plus, dacă doriți să vă conectați la mașina dvs. Windows din afara rețelei dvs. locale, trebuie să transmiteți porturile pe router și să configurați DNS dinamic, ceea ce este mult mai complicat.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie doar să vă conectați la Windows în timp ce vă aflați în rețeaua LAN locală, atunci nu este foarte greu de făcut. Odată ce Windows este configurat, descărcați doar clientul Microsoft Remote Desktop de la Mac App Store și sunteți bine de făcut.

Marele avantaj al acestei metode este că în realitate nu trebuie să instalați nimic pe nici o mașină. Dacă aveți deja un PC Windows, trebuie doar să activați conexiunile desktop la distanță și să vă conectați din Mac! Este nevoie de doar o aplicație mică pe Mac dvs. și asta este.

În plus, Windows va funcționa fără probleme, deoarece depinde de hardware-ul PC-ului. Puteți rula probleme dacă conexiunea la rețea este lentă, deci este mai bine să utilizați un cablu Ethernet atât pentru Mac, cât și pentru PC, dacă este posibil. Dacă încercați să vă conectați prin WiFi, asigurați-vă că utilizați cel puțin N sau AC wireless.

CrossOver / Wine pentru Mac

Ultima opțiune pe care o aveți este să utilizați un program numit CrossOver. Acest program vă va permite să executați anumite aplicații Windows pe calculatorul dvs. Mac fără a fi nevoie să instalați Windows sau chiar să aveți o licență Windows.

Limitarea majoră este că acest program funcționează doar cu un subset al tuturor programelor Windows. Subgrupul este destul de mare: aproximativ 13.000 de programe în funcție de site-ul lor. Acestea sunt programe care au fost testate cu CrossOver. Încă puteți instala programe necunoscute, însă este posibil să întâmpinați probleme.

Programul suportă, de asemenea, o mulțime de aplicații software de mari dimensiuni, cum ar fi Microsoft Office, Internet Explorer etc. De asemenea, acestea suportă o grămadă de jocuri precum Star Wars, Fallout, Grand Theft Auto, The Elder Scrolls etc. doriți să jucați jocuri Windows pe Mac, aceasta este o alegere bună.

Din nou, acest program rulează numai anumite aplicații Windows. Nu există nici o meniu Start sau Windows Explorer sau altceva în legătură cu Windows.

Există un alt program numit Vin care a fost inițial dezvoltat pentru Linux, dar acum poate fi folosit și pe Mac. Din păcate, este nevoie de o mulțime de abilități tehnice și de utilizare a liniei de comandă, etc. Vă recomand doar această opțiune pentru foarte tech-savvy folk.

Concluzie

Pe măsură ce puteți, aveți mai multe opțiuni atunci când vine vorba de obținerea de aplicații Windows sau Windows pe Mac. Fiecare soluție are plusuri și minusuri, împreună cu niveluri diferite de dificultate și prețuri.

Cele mai bune opțiuni vă vor cere să cumpărați o licență suplimentară pentru Windows și să achiziționați software pentru mașină virtuală, deci nu este ieftin prin nici un mijloc de a face acest lucru. Cu toate acestea, dacă sunteți un utilizator greu al ambelor sisteme de operare, merită total costul. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!