If-Koubou

Ghid final pentru repararea unui fișier Word deteriorat sau corupt

Ghid final pentru repararea unui fișier Word deteriorat sau corupt (MS Office Sfaturi)

Necesitatea de a repara sau de a repara un document Word corupt? Uneori, când deschideți un document Word, vă veți da o eroare în care se afirmă că documentul nu poate fi citit deoarece este corupt sau pentru că există o altă problemă cu fișierul. Documentele Word pot deveni corupte în mai multe moduri diferite, dar de obicei este doar o problemă cu anteturile din fișier, iar datele pot fi recuperate de cele mai multe ori.

Iată un mesaj de eroare tipic pe care l-ați putea vedea când Word nu poate deschide un document.

Word nu a putut citi acest document. Poate fi corupt

Implicit, Word vă arată două modalități posibile de a deschide un document corupt: Deschideți și reparați fișierul sau se deschide cu Convertor de recuperare text. În plus față de aceste două opțiuni, există și alte trucuri pe care le puteți încerca în interiorul Word pentru a deschide un fișier corupt. Trebuie să încercați cu siguranță toate aceste opțiuni înainte de a vă deplasa la unelte de la terțe părți etc.

În scopuri de testare, am corupt intenționat un document Word și apoi am încercat să îl reparăm folosind toate instrumentele și metodele diferite menționate mai jos. Voi sublinia rezultatele pentru fiecare opțiune de recuperare.

Din păcate, nu există foarte multe modalități gratuite de recuperare a unui document Word, așa cum probabil veți ști când efectuați o căutare Google. Voi asigurați-vă că menționați toate opțiunile gratuite pe care le-aș putea găsi înainte de a menționa software-ul plătit.

Opțiuni de recuperare încorporate

Ambele opțiuni de reparare încorporate menționate mai sus pot fi accesate prin Fișierul este deschis dialog. Click pe Fişier, atunci Deschis și apoi faceți un singur clic pe fișierul pe care doriți să-l reparați. Nu faceți dublu clic pe el, altfel Windows va încerca să o deschidă în mod normal și veți primi doar un mesaj de eroare.

Acum, în loc să faceți clic pe Deschis , faceți clic pe săgeata neagră situată în partea dreaptă a butonului. Veți vedea o grămadă de opțiuni suplimentare, unul dintre ele fiind Deschideți și reparați. Word va încerca să repare documentul corupt și dacă aveți noroc, veți putea vizualiza fișierul.

În testul meu simplu, Word a reușit să-mi recupereze fișierul complet, deși conținea doar două pagini de text simplu. Încercați întotdeauna această opțiune în primul rând, deoarece face o treabă destul de bună și nu necesită software suplimentar.

A doua funcție integrată este convertorul de recuperare, pe care îl puteți accesa și prin dialogul Deschidere. În caseta de dialog care spune Toate documentele Word, mergeți mai departe și alegeți Recuperarea textului din orice fișier.

Word va încerca să recupereze orice text pe care îl poate face din fișier. În cazul meu de testare, a eșuat și a returnat doar un mesaj care atestă că fișierul pare a fi corupt. În funcție de tipul de corupție pe care fișierul dvs. a suferit-o, rezultatele dvs. vor varia.

Dacă nici una dintre aceste două metode nu a funcționat, puteți încerca să inserați documentul corupt într-un alt document Word. Pentru a face acest lucru, deschideți un fișier nou și apoi faceți clic pe Introduce tab.

Click pe Obiect apoi faceți clic pe Obiect din nou de la dropdown. Faceți clic pe Creați din fișier și apoi faceți clic pe Naviga buton. Alegeți fișierul Word corupt și vedeți dacă acesta este capabil să introducă conținutul în noul document.

În testul meu, Word nu a putut introduce documentul în fișierul curent. În schimb, am primit un mesaj de eroare ciudat, care spune că programul folosit pentru a crea fișierul a fost Word, dar Word nu a fost instalat pe sistemul meu! Din nou, rezultatele dvs. vor varia, deci da-i o șansă, dar nu vă așteptați prea mult.

Deschideți fișierul prin link

Această metodă este puțin complicată, dar ar putea funcționa pentru dvs., în funcție de tipul de pagube pe care documentul dvs. le-a susținut. În principiu, vom crea un document, tastați orice text în el, copiați textul respectiv, apoi lipiți textul special într-un document nou ca link și actualizați în final acel link pentru a indica mai degrabă fișierul corupt decât fișierul original. Uau! Să începem.

Mai întâi, deschideți un nou document Word și tastați ceva de genul "Numele meu este john."Și apoi salvați documentul undeva.

Acum, selectați textul pe care tocmai l-ați introdus și copiați-l în clipboard. Puteți selecta și apăsați CTRL + C sau doar faceți clic dreapta pe el și alegeți Copie.

Apoi, creați un nou document Word trecând la Fişier și apoi Nou. Alegeți un document gol dacă vi se solicită. Acum faceți clic pe săgeata mică de pe Pastă butonul și alegeți Lipiți speciale.

Aici trebuie să selectați Lipește link-ul și apoi alegeți fie Textul formatat (RTF) sau Textul neformatat. Nu contează ce alegeți. Dacă primiți un fel de mesaj de eroare atunci când încercați să lipiți linkul, continuați și închideți noul document, copiați textul și apoi creați din nou un nou document.

Ne apropiem de final acum. Faceți clic dreapta pe textul linkului lipit, selectați Obiectul documentului conectat apoi selectați Link-uri.

Apasă pe Schimbați sursa butonul aici și navigați la directorul unde este localizat fișierul dvs. corupt. Selectați fișierul, apoi faceți clic pe Deschis.

După ce sursa de legătură a fost actualizată, faceți clic pe OK și sperăm că textul din documentul corupt va apărea în locul textului pe care l-ați copiat mai devreme. În cazul meu, am primit un mesaj de eroare și nu mi-a putut deschide dosarul corupt. Cu toate acestea, fișierul de test a fost corupt în mai multe moduri și acesta ar fi putut fi motivul pentru care textul nu a fost recuperat. Încă ar trebui să încercați.

Deschideți în modul Draft

Un alt lucru pe care îl puteți încerca este să deschideți fișierul în modul Draft, care nu privește unele informații despre antet, etc și, prin urmare, ar putea fi capabil să deschidă fișierul.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Fişier și apoi Opțiuni. Click pe Avansat apoi derulați în jos până la Afișați conținutul documentului secțiune.

Continuați și verificați Afișați substituenții de imagine și caseta Utilizați fontul de schiță în vizualizările Proiectare și Schiță cutie. Acum du-te înapoi la Word, faceți clic pe Vedere apoi faceți clic pe Proiect sub Vizualizări documente secțiune.

Încercați acum să deschideți fișierul dvs. corupt și să vedeți dacă acesta se deschide. Dacă nu, va trebui să continuați să citiți alte metode posibile de remediere a corupției.

Versiunile anterioare

O altă opțiune care vă poate ajuta să vă recuperați documentul Word este Versiunile anterioare. În Windows 7 și versiuni mai recente, sistemul de restaurare va face automat backup-uri de documente ori de câte ori este creat un nou punct de restaurare.

Aceasta înseamnă că sistemul de restaurare trebuie să fie activat, care este implicit. Dacă ați dezactivat manual acest lucru, nu veți putea recupera date utilizând această funcție. Dacă este activată, Windows creează automat puncte de restaurare destul de frecvent, de obicei cel puțin o dată pe zi.

Puteți verifica dacă există variante de siguranță ale fișierului, făcând clic dreapta pe el, alegând Proprietăți și apoi faceți clic pe Versiunile anterioare tab. Dacă nu vedeți fila, atunci sistemul de restaurare nu este pornit.

Toate versiunile salvate anterior vor apărea în caseta din listă de mai jos. Evident, veți pierde toate datele care au fost adăugate după crearea ultimei copii de rezervă și înainte ca corupția să aibă loc, dar este mai bună decât nimic.

Instrumente de recuperare de la terțe părți

Când folosesc instrumente de la terțe părți, voi menționa doar pe cei care au demo-uri gratuite, deoarece nimeni nu vrea să plătească bani numai pentru a afla că nimic nu poate fi recuperat. Demosurile vă permit, de obicei, să vedeți o porțiune a textului și vă va spune dacă a reușit să recupereze orice altceva. În acest moment, puteți alege să plătiți dacă simțiți că programul va obține rezultatele pe care le doriți.

De asemenea, doriți să vă asigurați că faceți o copie a fișierului corupt înainte de a începe să utilizați instrumentele de recuperare. Un program poate duce la coruperea fișierului mai mult și un al doilea program care ar fi putut recupera fișierul original corupt s-ar putea să nu fie capabil prea din cauza modificărilor primului program realizat.

Reparați Cuvântul Meu

Dacă aveți un fișier Word creat dintr-o versiune mai veche a Word, puteți utiliza Repararea cuvântului meu pentru a repara fișierul gratuit. Este una dintre puținele aplicații gratuite de acolo și există un motiv mare pentru asta. Din păcate, funcționează numai cu Word 6.0, Word 95, Word 97, Word 2000, Word XP și Word 2003. Nu va funcționa cu noul format de fișier docx folosit în Word 2007 și versiuni ulterioare.

Am creat un document Word 2003, l-am corupt și apoi am încercat să îl recuperez folosind WordRepair program, dar am primit doar un mesaj care a declarat că fișierul a fost criptat și incapabil să fie citit. Fișierul nu a fost criptat, dar bănuiesc că problema a fost cauzată de faptul că am folosit Office 2010 pentru a salva fișierul în format Office 2003.

Chiar și așa, dacă aveți un fișier corupt în format .DOC, mergeți mai departe și dați acest program o șansă, deoarece este gratuit și a fost în jur de mult timp.

Recuperarea pentru Word

Recuperarea pentru Word costă 69 dolari, ceea ce este destul de abruptă, dar funcționează numai toate versiunile Word de la 95 la 2010. Demo-ul va recupera, de asemenea, o mică parte din fișier pentru a vă ajuta să decideți dacă veți plăti atât de mult.

După ce îl instalați, faceți clic pe Porniți Expertul de recuperare apoi faceți clic pe Adăugați fișiere.

Faceți clic pe Următorul și programul vă va reaminti să faceți o copie de siguranță a fișierului înainte de a încerca să îl recuperați. Faceți clic pe Următorul și alegeți o locație în care doriți să salvați fișierul. În cele din urmă, faceți clic pe start pentru a începe procesul de recuperare.

Programul vă oferă, de asemenea, un scor de evaluare de la 1 la 3, primul fiind cel mai puțin probabil și cel din urmă având cea mai mare șansă de recuperare a datelor. În cazul meu, am avut un 1 din 3 și fișierul meu era complet necitit. A fost bine de știut, pentru că nu trebuia să cheltuiesc 70 de dolari pentru a afla mai târziu.

DocRepair

DocRepair costă $ 79 și funcționează de la Word 95 la Word 2010. De asemenea, este destul de costisitor, dar din nou, puteți descărca demo-ul și verificați previzualizarea pentru a vedea dacă pot fi recuperate date.

După ce îl instalați și îl executați, faceți clic pe Naviga și găsiți dosarul corupt. Clic Următor → și nu verificați oricare dintre opțiunile avansate încă.

Faceți clic pe Următorul și programul va începe să repare documentul. După finalizare, vă va arăta o previzualizare a oricărui conținut pe care a fost capabil să îl recupereze. Versiunea demo va înlocui cuvintele recuperate cu cuvântul demo, astfel încât trebuie să plătiți pentru a arăta cuvintele reale.

Dacă nu apare nimic în fereastra de previzualizare sau dacă lipsește ceva, reveniți la pasul 2 și verificați Utilizați modul de recuperare a conținutului salvării cutie.

Acesta va găsi mai mult conținut, dar va crea, de asemenea, mai multe caractere de gunoi. În testul meu, acest program nu a putut recupera nimic din dosarul meu corupt.

Kernel pentru Word

Kernel pentru Word este de numai 49 $, deci un pic mai ieftin decât celelalte programe. Din nou, versiunea demo va încerca să recupereze unele date din fișierul dvs. ca dovadă că funcționează.

Odată ce ați instalat-o, faceți clic pe Adăugați fișiere apoi faceți clic pe Repararea fișierelor. Acesta vă va cere o locație pentru a salva fișierele recuperate și apoi începe procesul de recuperare. Din nou, acest program a eșuat când încercați să recuperați textul din fișierul meu corupt.

Pentru a fi corect, dosarul meu a fost corupt intenționat la maxim. Am vrut să testez dacă un program ar fi capabil să recupereze un fișier grav deteriorat. Răspunsul a fost destul de mult, dar, sperăm, documentul dvs. de cuvânt nu este nici pe departe atât de încurcat ca mine. Există, de asemenea, o mulțime de alte programe plătite acolo puteți încerca, asigurați-vă că pentru a descărca proces sau demo înainte de a cumpăra. Mult noroc!