If-Koubou

Windows 7 Cerințe RAM - Cât de mult am nevoie de memorie?

Windows 7 Cerințe RAM - Cât de mult am nevoie de memorie? (Sfaturi pentru computer)

Utilizatorii de computer veteran, sau oricine are PC-uri deținute de mai mulți ani acum, își amintesc când 1GB de memorie RAM a fost considerată o mulțime. Nu cu mult timp în urmă, un modul de memorie de 1 GB ar putea costa până la 100 de dolari.

Acum, 1GB de memorie RAM este considerat scăzut, iar majoritatea computerelor desktop și laptop sunt stocate cu cel puțin 2 GB, dar de obicei mai mult. Oricum, acestea au fost Windows XP / Pentium 4 zile.

Cât de repede se dezvoltă tehnologia computerelor, poate vă întrebați: "Cât de mult am nevoie de memorie pentru Windows 7?" Ei bine, într-adevăr depinde de mai mulți factori. Acest articol acoperă cerințele de memorie Windows 7 și oferă, de asemenea, câteva recomandări privind cantitatea de RAM pe care ar trebui să o utilizați pentru a rula Windows 7.

Pentru a începe, vom examina cerințele de memorie RAM recomandate de Windows 7.

Potrivit Microsoft, Windows 7 impune ca PC-urile să aibă:

  • 1 GB sau minim RAM pentru versiunile pe 32 de biți ale Windows 7.
  • 2GB de minimă RAM pentru versiunile pe 64 de biți ale Windows 7.

În toate actualitățile, cerințele RAM recomandate de Microsoft sunt un standard destul de bun pentru a trece. 1GB sau RAM ar trebui să fie minimul minim pentru a rula Windows 7. 2GB de RAM nu este probabil necesar pentru a rula Windows 7 pe 64 de biți, dar ar face mai multă multitasking și va grăbi lucrurile puțin.

Windows 7 se va instala cu o cantitate mică de memorie RAM. Cu toate acestea, nu vă așteptați să ruleze foarte ușor cu nimic mai puțin de 1 GB.

Acum, când am menționat cerințele minime de memorie RAM pentru Microsoft Windows 7, verificați configurațiile RAM maxime pentru Windows 7.

Potrivit Microsoft, PC-urile Windows 7 se pot ocupa de o sumă maximă de RAM de:

Acum, sunt doar câteva opțiuni pe care le aveți. După cum puteți vedea din diagrama de mai sus, cu cât este mai mare versiunea de Windows 7 pe 64 de biți pe care o executați, cu atât mai multă RAM care este suportată oficial. Versiunile pe 32 de biți ale Windows 7 sunt limitate la 4 GB.

Versiunile de operare pe 32 de biți sunt destul de limitate în suportul RAM. Astfel, trebuie să vă asigurați că nu ieșiți și cumpărați o actualizare RAM de 12 GB pentru un computer Windows 32 pe 32 de biți.

Pentru a verifica ce versiune de Windows se execută, deschideți meniul Start, faceți clic dreapta pe computer și selectați Properties din meniul derulant. Ar trebui să vedeți și o opțiune pentru RAM instalat.

În ceea ce privește cât de multă memorie aveți nevoie, există câțiva factori care trebuie luați în considerare. Unele recomandări sunt:

  • 2GB de memorie RAM pentru utilizatorul mediu (unul care navighează pe net, folosește Microsoft Word, joacă solitaire etc.).
  • 4 GB de memorie RAM pentru utilizatorul de computere multimedia (unul care urmărește DVD-urile, urmărește streaming video, folosește Photoshop și face multitasking cu lumină).
  • 6 GB de memorie RAM pentru utilizatorul de computer multitasking (unul care de multe ori are mai multe programe deschise simultan. Dacă faceți editare video sau editare audio).
  • 8 GB de memorie RAM pentru utilizatorul de computer de virtualizare (unul care rulează simultan mai mult de un sistem de operare. Un exemplu de virtualizare poate fi găsit aici).
  • 16GB + de memorie RAM pentru utilizatorul extrem de PC (unul care multitascunde adesea, joacă jocuri cu PC în mașini virtuale, face editări video extinse etc.).

Acum, recomandările de mai sus sunt doar linii directoare generale. Este posibil să nu aveți nevoie de atât de multă memorie RAM și este posibil să aveți nevoie de mai multă RAM decât de asta. În nici o situație obișnuită nu este necesară o memorie de 16 GB + RAM. În plus, dacă achiziționați 16 GB de memorie RAM, trebuie să vă asigurați că procesorul, placa grafică și hard disk-ul nu sunt blocate.

S-ar putea să fi observat, de asemenea, că recomandările RAM sunt listate în intervale numerice par. De exemplu, nu există recomandări de 5 GB de memorie RAM. Acest lucru se datorează faptului că RAM este adesea vândut în perechi de potrivire.

De asemenea, majoritatea plăcilor de bază utilizează memoria RAM prin încorporarea modului dual channel, a modului triplă de canale etc. Aceste moduri necesită utilizarea unor perechi de RAM potrivite (cantitate egală) într-un anumit număr de sloturi.

De exemplu, dual channel ar folosi două perechi de potrivire (2 GB, 2 GB) în două sloturi RAM specifice. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!