If-Koubou

Cum de a combina mai multe imagini într-un fișier PDF pe Android

Cum de a combina mai multe imagini într-un fișier PDF pe Android (Cum să)

Ați făcut fotografii ale unui document pe suport de hârtie folosind telefonul Android și acum trebuie să îl trimiteți cuiva. Vă vom arăta o modalitate ușoară de a converti aceste imagini într-un fișier PDF pentru a facilita partajarea acestui document.

În mod ideal, fotografiați aceste documente utilizând o aplicație de scanare a documentelor, care le-ar transforma automat într-un fișier PDF. Dar dacă ați făcut fotografiile și nu v-ați gândit să descărcați o aplicație pentru documente, această metodă va funcționa foarte bine. De asemenea, puteți combina imaginile într-un fișier PDF în Windows și pe un Mac, ceea ce este ceva mai ușor decât pe Android.

Vom folosi o aplicație gratuită numită Image to PDF Converter, deci instalați aplicația din Magazin Play și apoi deschideți-o din pagina Magazin Play sau apăsați pe pictograma adăugată pe ecranul inițial.

Se afișează un ecran alb necompletat, cu o bară de instrumente în partea de sus. Pentru a adăuga imaginile pe care doriți să le convertiți, atingeți pictograma semnului de plus din bara de instrumente.

Dosarele de pe dispozitivul dvs. care conțin imagini sunt listate. Atingeți dosarul care conține imaginile pe care doriți să le includeți în fișierul PDF.

Pentru a selecta imaginile, faceți clic pe butonul de selectare din partea superioară a ecranului.

Toate imaginile sunt selectate. Dacă doriți să lăsați unele imagini afară, apăsați pur și simplu pe ele pentru a le deselecta. Când ați selectat imaginile dorite, atingeți pictograma de marcare din colțul din dreapta sus al ecranului.

Fișierele sunt adăugate în ordine pe baza numelor de fișiere. Pentru a le reordona diferit, atingeți pictograma de sortare de pe bara de instrumente.

Spuneți că doriți să inversați ordinea fișierelor imagine. În caseta de dialog Sortare, atingeți bula de selecție "Nume fișier (Z la A)". Pentru a reveni la ordinea de sortare inițială, atingeți "Nume fișier (A la Z)". De asemenea, puteți sorta după timpul fișierului, începând cu cel mai vechi (timpul fișierului cu săgeata în jos) sau cel mai recent (timpul fișierului cu săgeata în sus).

De asemenea, puteți reordona manual fișierele imagine prin atingerea și menținerea apăsată a pictogramei cu trei bare cu săgețile sus și jos pentru un fișier imagine și tragerea acestuia în sus sau în jos pentru ao muta într-un loc diferit din listă.

După ce ați setat ordinea fișierelor imagine, atingeți butonul "PDF" de pe bara de instrumente.

Puteți alege fie să nu redimensionați imaginile, fie puteți seta dimensiuni maxime specifice pentru lățimea și înălțimea fiecărei imagini. Am ales să lăsăm imaginile așa cum sunt. Atingeți "Salvați PDF" pentru a crea fișierul PDF.

Ecranul Efectuat vă arată câte pagini sunt în fișierul PDF și unde fișierul PDF a fost salvat pe dispozitiv. Puteți fie să atingeți "Trimiteți la" pentru a partaja fișierul PDF într-unul din numeroasele moduri, fie "Open PDF" pentru a deschide fișierul PDF în orice aplicație de pe dispozitivul dvs. care va citi fișierele PDF.

De exemplu, mai întâi vom deschide fișierul PDF pentru a vedea cum sa dovedit. Când atingeți "Deschideți PDF", se afișează un popup cu toate opțiunile disponibile pe dispozitiv pentru vizualizarea fișierelor PDF. Ultima opțiune utilizată (dacă ați deschis anterior orice fișiere PDF din această aplicație) este afișată în partea de sus a ferestrei pop-up. Dacă doriți să utilizați acea aplicație, pur și simplu atingeți "Just Once" pentru a deschide fișierul PDF utilizând această aplicație doar de data aceasta sau atingeți "Întotdeauna" dacă doriți să utilizați acea aplicație de fiecare dată pentru a deschide fișiere PDF. În orice moment, puteți schimba aplicațiile implicite în Android 6.0 Marshmallow. Pentru a vizualiza fișierul PDF utilizând o altă aplicație, trageți în sus fereastra cu degetul pentru a extinde meniul și a selecta o aplicație din listă.

În exemplul nostru, am deschis fișierul PDF în Adobe Acrobat.

După ce sunteți sigur că fișierul PDF arată bine, utilizați butonul din spate al dispozitivului pentru a reveni la aplicația Image to PDF Converter. În acest moment, puteți utiliza butonul "Trimiteți la" din ecranul Efectuat pentru a trimite fișierul PDF unei persoane, dar este posibil să fi observat că atunci când fișierul PDF este creat, acesta este etichetat cu data și un număr. Înainte de a permite partajarea fișierului, ar putea fi util să îl redenumiți cu un nume descriptiv.

Pentru a redenumi fișierul PDF, atingeți pictograma "Fișiere PDF" din bara de instrumente.

Se afișează o listă a tuturor fișierelor PDF pe care le-ați generat în aplicația Image to PDF Converter. Selectați fișierul PDF pe care tocmai l-ați creat atingând bula de selecție din partea dreaptă a numelui fișierului.

Apoi atingeți pictograma de redenumire din bara de instrumente din partea superioară a ecranului.

În caseta de dialog Redenumire fișier, introduceți un nou nume pentru fișierul PDF din caseta de editare "Nume fișier nou" și atingeți "OK".

Noul nume se afișează în listă. Pentru a partaja fișierul PDF, asigurați-vă că fișierul pe care doriți să-l distribuiți este selectat (bula de selecție pentru acel fișier ar trebui să fie albastru) și apoi apăsați pe pictograma partajare din bara de instrumente.

Se afișează meniul popup "Partajare cu". Trageți cu degetul pe meniu pentru ao extinde și atingeți aplicația pe care doriți să o utilizați pentru a partaja fișierul PDF. De exemplu, dacă doriți să trimiteți prin e-mail fișierul, atingeți aplicația de e-mail pe care o utilizați. Sau puteți să o încărcați în Dropbox și apoi să distribuiți locația.

Apoi, puteți obține acel PDF unde trebuie să meargă, și nimeni nu trebuie să amestece printr-o serie de JPEG-uri pentru a citi documentul.