If-Koubou

Cum să utilizați mRemoteNG pentru a gestiona toate conexiunile de la distanță

Cum să utilizați mRemoteNG pentru a gestiona toate conexiunile de la distanță (Cum să)

Ați avut vreodată nevoie să vă conectați simultan la mai multe mașini de mai multe tipuri (RDP, SSH, VNC și altele)? Ați găsit că repetarea acreditărilor este o durere? Luați turneul HTG al mRemoteNG.

Imagine de Louish Pixel.

Ce este mRemoteNG?

Pur și simplu, mRemote este un "agregator de conectare la distanță". Adică, gestionează detaliile conexiunii, cum ar fi: acreditările, numele gazdă / IP și tipul (IE RDP, SSH și așa mai departe), printre altele (modificatorul portului IE, unitatea locală trebuie redirecționată etc.). Când deschideți o astfel de conexiune, devine o filă în fereastra programului. Acest lucru facilitează săriți între conexiuni, la fel ca și între paginile web dintr-un browser. mRemoteNG este versiunea "Next Generation" a programului original mRemote. mRemote a fost un manager de conexiuni la distanță, care a fost deschis. mRemotNG, oferă toate funcționalitățile pe care originalul le-a avut și le-a adăugat pe cele proprii, în plus față de îmbunătățirea continuă pentru a oferi o experiență mai fină. "

Instalare / Configurare

Pentru a instala programul, vă îndreptați spre site-ul său și descărcați-l și instalați folosind metoda obișnuită "next -> next -> finish". După ce ați terminat instalarea, deschideți programul și ar trebui să fiți întâmpinat de un ecran precum cel de mai jos.

Creați o conexiune nouă făcând clic pe pictograma, după cum se arată mai jos.

Dați conexiunii un nume și treceți la configurare. Programul mRemoteNG va crea întotdeauna un tip de conexiune RDP, deci dacă aveți nevoie de un alt tip, trebuie să comutați. Pentru moment, hai să mergem prin configurarea unei conexiuni RDP.

Remote Desktop Protocol (RDP)

Protocolul Remote Desktop este o modalitate de a vă conecta de la distanță la mașinile Windows, pe care Microsoft le-a preparat în sistemele sale de afaceri de calitate.

Dacă aveți nevoie de o actualizare, am scris articole despre cum să activați RDP și să vă conectați la el prin intermediul internetului.

Setările pentru RDP sunt destul de drepte și în timp ce le puteți schimba de la valorile implicite, nu este nevoie de o realitate.

Trebuie să completați informațiile cum ar fi: Nume utilizator, Parolă și domeniu (dacă este cazul).

Odată ce toate informațiile sunt completate, puteți face dublu clic pe numele conexiunii și ar trebui să fiți conectat la fel cum ați folosi vechiul MSTSC, cu singura diferență că conexiunea este inclusă în fereastra programului (dacă nu schimbați în mod specific acel comportament) , și niciodată din nou nu va trebui să reintroduceți informațiile.

RDP Sfaturi

Deși nu trebuie să schimbați nimic de la implicit, este recomandat să activați următoarele setări în "Redirecționare", deoarece acestea sunt foarte utile:

Combinări de taste - Această setare face ca combinațiile cheie, cum ar fi "Win + E" și altele asemenea, să fie redirecționate către o mașină la distanță, în ciuda faptului că conexiunea RDP nu se află pe ecran complet.

Unități de disc - activarea acestei setări face ca computerul la distanță să primească o "unitate de rețea mapată" pe computerul de la care vă conectați. Acest lucru face foarte ușor transferul de fișiere de pe computerul dvs., dar rețineți că acesta impune un vector de infecție pentru viruși.

Utilizați sesiunea de consolă - această opțiune "Protocol" ar trebui utilizată pentru a declara că doriți să vă conectați la aceeași sesiune ca cea care merge pe ecranul mașinii și nu doar una obișnuită în fundal (care limitează numărul conexiunilor concurente la).

Virtual Network Computing (VNC)

VNC este un înlocuitor plăcut pentru RDP, și dacă aveți nevoie de o actualizare a modului de instalare pe Windows, te-am acoperit. VNC a fost coaptă în Ubuntu și de mult timp.

Pentru a crea un tip de conexiune VNC, creați o conexiune RDP generică și faceți clic pe setarea "Protocol". Aceasta va arăta săgeata pentru a deschide meniul derulant de selecție.

Selectați tipul VNC și, odată ce ați introdus informațiile pentru computerul la care vă conectați, ar trebui să fiți bine să mergeți.

Secure Shell (SSH)

Protocolul Secure Shell sau SSH este cea mai proeminentă metodă de conectare la mașinile Linux, care, dacă faci orice fel de administrare Linux, probabil că ai întâlnit-o deja. Dacă nu ați făcut-o încă, puteți verifica acest primer.

Pentru a crea un tip de conexiune SSH, creați din nou conexiunea generică RDP și faceți clic pe setarea "Protocol". Aceasta va arăta săgeata pentru a deschide meniul derulant de selecție.

Selectați tipul SSH versiunea 2 (cu excepția cazului în care aveți un motiv special pentru a utiliza versiunea 1) și, odată ce ați introdus informațiile pentru computerul la care vă conectați, ar trebui să fiți bine să mergeți.

Funcția de căutare

Fără îndoială, unul dintre aspectele cele mai utile ale mRemote / mRemoteNG este capacitatea de a căuta o conexiune. În loc să încercați să reamintiți numele exact al mașinii, trebuie doar să vă amintiți o fracțiune din ea și să o tastați în câmpul de căutare.

Acest lucru devine extrem de util atunci când profilele mRemote numără în zeci și în sus.

Rămâneți aproape

Vom publica câteva sfaturi pentru mRemote în curând.

Puteți lua o poziție sau puteți compromite
Puteți lucra din greu sau chiar imaginați
Dar nu începi să trăiești până nu îți dai seama ...