If-Koubou

Cum se utilizează MSCONFIG în Windows

Cum se utilizează MSCONFIG în Windows (Site-uri răcoritoare)

Windows are tot felul de utilități puțin ascunse care vă permit să configurați și să modificați setările de sistem care nu sunt vizibile în mod normal în zone precum Panoul de control. Unul dintre instrumentele mele preferate care a fost în jur de la Windows 98 este MSCONFIG. Este în esență Microsoft System Configuration și este, evident, folosit pentru a configura diferite setări. În acest articol, vă voi arăta cum să accesați MSCONFIG și cum să îl utilizați.

Să începem prin deschiderea MSCONFIG pe Windows 7. Instrumentul este aproape la fel din Windows Vista și mai mare, cu doar o mică modificare în Windows 8 despre care voi vorbi mai târziu. Mergeți mai departe și faceți clic pe butonul Start și introduceți msconfig.

Dialogul de configurare a sistemului se va afișa cu mai multe file. Numărul de file poate varia în funcție de versiunea Windows pe care o executați. În Windows 7 și 8, există 5 file: General, Boot, Services, Startup și Tools.

MSCONFIG Tab. General

Prima filă, care este selectată în mod prestabilit, va fi în mod normal întotdeauna General tab.

Aici veți vedea trei butoane radio selectabile sub Selecția de pornire poziția. Normal de pornire vor fi selectate în mod prestabilit dacă nu sunt modificate. Diagnosticare pornire va porni Windows într-un mod de funcționalitate "dezbrăcat", similar, dar nu la fel ca modul Safe. Dacă alegeți această opțiune, nu uitați să o schimbați atunci când ați terminat depanarea sau Windows va continua să pornească în acest mod.

De asemenea, când selectați pornirea Diagnostic și faceți clic pe Aplicați, veți vedea că selectează automat pornirea selectivă cu numai Servicii de încărcare a sistemului În modul diagnostic, aveți mai multe drivere și servicii pornite în mod prestabilit decât în ​​modul Safe Mode, pe care îl explic mai jos. Dacă găsiți că trebuie să utilizați un element din Panoul de control sau un program care pur și simplu nu se va executa în modul Safe, puteți încerca modul de diagnosticare, care încarcă mai puțin decât o pornire normală, dar mai mult decât modul Safe.

Veți observa că atunci când faceți clic pe Diagnostic de pornire și faceți clic pe aplica, Servicii de încărcare a sistemului caseta este nu a verificat, dar este completat în întregime. Acest lucru este semnificativ deoarece, dacă faceți clic pe Servicii și treceți în jos, veți vedea că doar o mână de servicii sunt verificate. Acum, dacă te întorci la General , faceți clic pe Începerea selectivă din nou și verificați Servicii de încărcare a sistemului cu un marcaj real, veți vedea asta TOATE serviciile sunt verificate în conformitate cu Servicii tab-ul nu doar câteva selectate.

Cu Încărcați elementele de pornire , puteți să o verificați numai cu un marcaj de selectare, care permite fie toate elementele de pornire de pe Lansare filă sau le dezactivează pe toate. Trebuie remarcat faptul că, dacă ați ales pornirea selectivă cu un marcaj în ambele servicii de încărcare a sistemului și încărcarea elementelor de pornire, atunci este cam același lucru ca și când ați făcut o pornire normală deoarece totul este activat.

Singurul motiv pentru a face startup selectiv și a verifica unul sau ambele elemente este să dai seama dacă un anumit serviciu sau articol de pornire cauzează probleme. Modul de a face acest lucru este de a bifa caseta corespunzătoare de pe General și apoi mergeți la Servicii sau Lansare, faceți clic pe Dezactivați toate, apoi verificați numai un singur element. Reporniți computerul și vedeți dacă acel serviciu sau element de pornire cauzează problema cu sistemul dvs. Dacă nu, mergi la Servicii sau Lansare din nou și verificați un alt element. Continuați acest proces până când găsiți elementul dvs. de service sau de pornire.

MSCONFIG Boot Tab

Acum, că avem o înțelegere clară a filei Generale și a modului în care este conectată la filele Servicii și Startup, să vorbim despre al doilea fișier: Boot. Aceasta este o filă importantă deoarece are multe opțiuni pentru pornirea Windows.

Sa incepem cu cizmă Opțiuni deoarece acesta este principalul punct din această filă. Opțiuni avansate butonul va fi, în mod normal, utilizat numai de către programatori care scriu drivere de dispozitive pentru hardware real.

Dacă bifați Safe Boot, puteți alege din patru opțiuni: Minimal, shell alternativ, repararea Active Directory și Rețea. Să trecem prin fiecare opțiune:

- Minim - Acesta este modul standard sigur care va încărca GUI numai cu driverele și serviciile cele mai de bază activate. Activarea rețelei va fi dezactivată în acest mod. Puteți să deschideți exploratorul și să navigați în jur.

- Cochilie alternativă - Se va încărca modul de siguranță numai cu ajutorul liniei de comandă. GUI și crearea de rețele vor fi dezactivate. Utilizați acest mod numai dacă doriți să executați comenzi DOS.

- Repararea serviciului Active Directory - Acest lucru este util doar pentru mediile corporatiste și probabil va fi folosit de administratorul de rețea.

- Reţea - Acest lucru este la fel ca Minimal, cu excepția faptului că activarea rețelei este activată. Utile dacă aveți nevoie să vă conectați la o resursă de rețea sau un site web pentru a descărca fișiere.

În dreapta, veți vedea patru casete de selectare, ceea ce înseamnă că puteți verifica toate cele patru, dacă este necesar. Să trecem prin aceste opțiuni:

- Nicio boot GUI - Nu va arăta pur și simplu ecranul de întâmpinare Windows când pornește.

- Boot log - Va face un fișier jurnal al întregului proces de încărcare situat la% SystemRoot% Ntbtlog.txt.

- Video de bază - va încărca Windows în modul VGA minim, care utilizează drivere standard VGA în locul driver-elor specifice pentru placa video instalată pe aparat.

- OS boot information - În timp ce driverele sunt încărcate în timpul procesului de boot, numele driverelor vor fi afișate în ieșire.

Timeout este perioada de timp în care este afișat meniul de pornire înainte de a selecta opțiunea implicită. Dacă bifați Efectuați toate setările de încărcare permanente , apoi faceți clic pe Startup normal din fila General nu va reveni la setările originale. Va trebui să modificați manual toate setările de încărcare.

Din nou, Windows va continua să se încarce în modul Safe până când reveniți la utilitarul de configurare a sistemului și debifați-l sau alegeți pornirea normală.

MSCONFIG Services Tab

Următorul este fila Servicii, care este destul de explicativă. Principalul lucru este că nu doriți să dezactivați niciun serviciu de sistem Microsoft. Veți citi o mulțime de articole online despre servicii inutile Windows pe care ar trebui să le dezactivați, dar într-adevăr nu este o idee bună.

Continuați și verificați Ascunde toate serviciile Microsoft și veți rămâne numai cu servicii ale unor terțe părți. Dezactivarea serviciilor terță parte poate fi utilă, dar numai în anumite circumstanțe. În mare parte, această filă este utilizată pentru a dezactiva un serviciu care cauzează înghețarea Windows, ecran albastru sau altceva care nu este bun.

MSCONFIG Startup Tab

Fila de pornire este de departe de tab-ul favorit și de fapt singurul motiv pentru care utilizez de fapt utilitarul MSCONFIG în primul rând. Mă uimește cât de lent sunt unele computere client datorită numărului mare de programe de pornire. Chiar dacă am multe, în mod normal le dezactivez 80% din ele, deoarece nu sunt necesare.

Desigur, trebuie să fii atent, mai ales la laptopuri, deoarece unele elemente de pornire controlează cardul de rețea fără fir sau touchpad-ul și ambele vor înceta să lucreze dacă le debifați. Cel mai bine este să efectuați o căutare simplă pe Google cu numele elementului de pornire sau fișierul EXE pe care îl puteți vedea sub Comanda.

De asemenea, am scris deja un articol detaliat privind dezactivarea programelor de pornire în Windows, care vă oferă mai multe sfaturi și indicații despre ce să dezactivați și ce să nu dezactivați.

MSCONFIG Tools Tab

În sfârșit, există o filă utilă numită Unelte care în principiu leagă o grămadă de utilități utile în Windows.

Aceasta include totul, de la informații despre Windows, setările UAC, centrul de acțiune, depanatori, gestionarea computerelor, vizualizatorul evenimentelor, programe, proprietăți ale sistemului, opțiuni de Internet, prompt de comandă, editor de registru, manager de activități, restaurare sistem etc. unde să găsești un instrument sau setare, probabil este listat aici.

În general, utilitarul de configurare a sistemului este un instrument foarte util pentru a gestiona PC-urile Windows și, cu siguranță, ceva ce ar trebui să învățați dacă doriți să deveniți un utilizator de putere. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!