If-Koubou

Cum se utilizează mai multe aplicații la un iPad

Cum se utilizează mai multe aplicații la un iPad (Cum să)

Funcțiile noi de multitasking ale noului iOS 11 fac iPad-ul chiar mai puternic. Capacitatea de a accesa stația de andocare în orice aplicație vă permite să lansați mai ușor aplicații în modul cu ecran divizat. iOS 11 adaugă, de asemenea, o nouă caracteristică de drag-and-drop care vă permite să mutați conținut între aplicații.

Anterior, iOS 9 a adăugat o funcție mult așteptată iPad-ului: capacitatea de a avea mai multe aplicații pe ecran în același timp. iPad-urile suportă trei tipuri diferite de multitasking: Slide Over, View Split și Picture in Picture. Celelalte gesturi de comutare a aplicațiilor pe un iPad încă funcționează.

Dock-ul

Începând cu versiunea iOS 11, acum puteți vedea stația de andocare în orice aplicație - nu doar pe ecranul de pornire. Glisați în sus din partea inferioară a ecranului pentru a vedea docul, cu aplicațiile preferate din stânga și aplicațiile pe care le-ați utilizat recent în partea dreaptă. Pentru a adăuga mai multe aplicații în stația de andocare, glisați și fixați-le în stația de andocare din partea de jos a ecranului de pornire. Atingeți o aplicație de pe doc pentru ao lansa.

Stația de andocare facilitează, de asemenea, deschiderea aplicațiilor în modul Split View (Vedere separată) sau Slide Over (Deplasare). Cu stația de andocare vizibilă, apăsați lung o pictogramă de aplicație de pe doc și apoi trageți-o și plasați-o în partea stângă sau dreaptă a afișajului iPad.

Pentru a deschide aplicația în Split View, trageți pictograma acesteia până la marginea ecranului, până când apare un spațiu deschis lângă aplicația în desfășurare, apoi lăsați-o. Pentru a deschide aplicația în modul Slide Over, poziționați pictograma aplicației puțin mai departe de marginea ecranului. Puneți pictograma aplicației atunci când vedeți că se transformă într-un dreptunghi rotunjit.

Dacă continuați să vă apropiați de ecranul iPad după ce este vizibil docul - cu alte cuvinte, glisați în sus din partea de jos a ecranului, dar continuați să mergeți, chiar și după ce vedeți docul - veți vedea vizualizarea multitasking, care vă arată miniaturile din aplicațiile recent utilizate. Atingeți o aplicație pentru ao comuta.

iPad-urile care acceptă acest lucru: iPad Pro (orice), iPad Air, iPad Air 2, iPad (a cincea generație), iPad Mini 2, iPad Mini 3 și iPad Mini 4

Tragere și plasare

Drag and drop nu este doar o caracteristică pentru deschiderea aplicațiilor alături de alte aplicații. Începând cu versiunea iOS 11, drag-and-drop este acum o modalitate de a muta date dintr-o aplicație în alta, la fel ca pe un PC Mac sau Windows.

Pentru a utiliza drag and drop, apăsați lung ceva pe care doriți să îl trageți și plasați într-o aplicație. Ținând degetul în jos, glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a vedea docul. Plasați degetul peste pictograma aplicației pe care doriți să o trageți și să plasați conținutul. IPad-ul dvs. va trece la aplicație și puteți renunța la conținut ori de câte ori doriți.

Puteți, de asemenea, să trageți și să renunțați la conținut între aplicațiile care rulează unul lângă celălalt - glisați și plasați dintr-o aplicație în alta.

Aplicațiile vor trebui să fie actualizate pentru a susține această funcție, dar ar trebui să puteți glisa și fixa imagini, texte, linkuri, fișiere și alte tipuri de conținut între diverse aplicații.

iPad-urile care acceptă acest lucru: iPad Pro (orice), iPad Air, iPad Air 2, iPad (a cincea generație), iPad Mini 2, iPad Mini 3 și iPad Mini 4

Slide Over

Slide Over vă permite să aduceți rapid o aplicație în "modul compact", fără a părăsi aplicația curentă pe ecran complet. De fapt, nu puteți interacționa simultan cu ambele aplicații, dar acesta este un mod rapid de a afișa o aplicație de preluare a notelor sau de chat, de exemplu, și puteți interacționa rapid cu aceasta fără a vă pierde locul în aplicația originală.

Pentru a utiliza această funcție, glisați din partea dreaptă a ecranului iPad. Va apărea un panou lateral mic. Acest lucru se poate face fie în modul portret, fie în modul peisaj.

Atingeți o aplicație din listă pentru al încărca în panoul lateral - va arăta puțin ca și cum ați rula o aplicație iPhone aflată pe ecranul iPad-ului. Apoi puteți comuta între aplicațiile "slide over" prin deplasarea în partea de sus a aplicației în bara laterală.

Aplicațiile vor apărea aici numai dacă acceptă acest lucru, dar dezvoltatorii ar trebui să actualizeze rapid aplicațiile pentru a accepta această funcție.

iPad-urile care acceptă acest lucru: iPad Pro (orice), iPad Air, iPad Air 2, iPad (a cincea generație), iPad Mini 2, iPad Mini 3 și iPad Mini 4

Vedere separată

Dacă aveți un iPad mai puternic, aveți posibilitatea să deschideți un diapozitiv peste aplicație în modul peisaj și veți vedea un mâner între cele două aplicații.

Trageți mânerul spre centrul ecranului pentru a activa vizualizarea împărțită. Apoi veți vedea două aplicații pe ecran în același timp - o aplicație pe fiecare jumătate a ecranului dvs. - și puteți interacționa cu ambele simultan.

iPad-urile care acceptă acest lucru: iPad Pro (orice), iPad Air 2, iPad (a 5-a generație) și iPad Mini 4

Imagine în imagine

Modul Imagine în Imagine este proiectat pentru orice legătură video - fie apeluri video, fie doar vizionarea clipurilor video. Acest lucru ia un videoclip și îl convertește într-o miniatură mică, care poate sta pe celelalte aplicații pe care le utilizați, urmărindu-vă de la o aplicație la o aplicație în timp ce utilizați iPad-ul.

Pur și simplu atingeți butonul Acasă - de exemplu, în timpul unui apel video FaceTime sau în timp ce vizionați un videoclip în playerul video standard al iPad-ului și videoclipul se va micșora într-o miniatură mică, rămânând împreună cu dvs., pe măsură ce faceți alte lucruri pe iPad. De asemenea, puteți atinge o nouă pictogramă "imagine în imagine" care apare în astfel de playere video pentru a activa acest mod. Dezvoltatorii vor trebui să adauge suport pentru această funcție în aplicațiile lor video.

Puteți glisa imaginea în imagine pentru ao poziționa în diferite locuri de pe ecranul iPad-ului dvs., chiar dacă îl mișcați ușor în afara ecranului. Atingeți videoclipul pentru a afișa butoanele care vă permit să întrerupeți videoclipul, să îl închideți sau să reveniți la aplicația din care face parte videoclipul.

iPad-urile care acceptă acest lucru: iPad Pro (orice), iPad Air, iPad Air 2, iPad (a cincea generație), iPad Mini 2, iPad Mini 3 și iPad Mini 4

Tastatura pe ecran ca trackpad

Nu este tehnic o caracteristică multitasking, dar tastatura de pe iPad a primit câteva actualizări importante care vă vor ajuta să o utilizați mai productiv.Caracteristica cea mai importantă și nu imediat evidentă este capacitatea de a folosi tastatura de pe ecran ca trackpad.

Pur și simplu atingeți tastatura de pe ecran cu două degete și le deplasați. Aceasta va mișca cursorul de text în jurul câmpurilor de text, făcând mai ușor editarea textului fără atingerea și menținerea în câmpul de text și poziționarea precisă a cursorului. Tastele de pe tastatură vor dispărea pe măsură ce faceți acest lucru, subliniind că utilizați un trackpad.

Credit de imagine: Maurizio Pesce pe Flickr