If-Koubou

Viața cu un telefon vechi de cinci ani: un experiment cu Nexus 5

Viața cu un telefon vechi de cinci ani: un experiment cu Nexus 5 (Cum să)

Nexus 5 este telefonul meu preferat Android de toate timpurile. Am vrut să văd cum ar fi să o folosesc în 2018, la aproape cinci ani după lansarea inițială a telefonului. Iată cum a mers.

Prima zi: Nu este așa de rău

Pentru a efectua acest mic experiment, am vrut să merg cu Android pur, stocul - ultima versiune oficială acceptată de Google. Așa că am aprins-o pentru a începe cu o ardezie curată. Asta a mers bine (conform normei) și am fost în drum.

Având în vedere vârsta telefonului, am hotărât să încep cu o artă curată și să instalez doar aplicațiile pe care trebuie să le aibă în mod absolut. Asta sa dovedit a fi o idee bună, pentru căom acest telefon poate fi împotmolit rapid. Dar eu mă duc înainte.

Cu siguranta prezinta varsta.

După ce l-am configurat și toate aplicațiile mele au fost instalate, am petrecut setările de seară în ecranele de start și logat la toate aplicațiile pe care le folosesc zilnic. Nu era groaznic, dar cu cât am folosit mai mult, cu atât telefonul era mai lent. Știam că va fi o provocare.

Primul dezavantaj considerabil al utilizării acestui telefon nu a fost însă performanța. A fost durata de viață a bateriei.

Permiteți-mi să vă spun băieți: am avut noroc să iau o oră de ecran la timp înainte de a fi nevoiți să loviți încărcătorul. Acordat, acesta este un telefon vechi de aproape cinci ani, cu bateria originală. Nu mă așteptam la nimic bun, dar omul ... a fost rău.

Totuși, prima zi cu Nexus 5 nu a fost absolut îngrozitoare! Abia în ziua următoare am început să văd cât de rău va fi asta.

Ziua a doua: Așteptarea este cea mai grea parte

Deci, Nexus 5 a făcut-onu vârstă bine. Performanța este insuportabilă acum. Modul în care folosesc telefonul meu poate fi destul de intens - nu e neobișnuit să schimb foarte repede între o mână de aplicații, dar asta nu se întâmplă pe Nexus 5. Nu numai că a fost lansat un stock Marshmallow înainte de unul dintre preferatele mele și cele mai utilizate funcții multi-tasking - caracteristica de dublu apăsare la comutare între aplicații - dar performanța nu este acolo în general. Snapdragon 800 nu poate ține pasul cu aplicațiile moderne și multitasking-ul.

Unul dintre cei mai răi infractori este Facebook Messenger, pe care îl voi recunoaște cu ușurință că este una dintre cele mai grele aplicații pe care le folosesc în mod regulat - poate chiar să fie lentă pe Pixel 2 XL și pe Galaxy S9. Este doar o aplicație slabă, super-grele.

Dar utilizarea acestuia pe Nexus 5 a fostîngrozitor. Decalajul a fost insuportabil. Într-un moment în timp ce încercam să închid un cap de chat, i-am chemat accidental pe amicul meu Dan, al cărui mesaj text se desfășura în spatele capului de chat. Dar iată-l pe kicker: telefonul a fostasa de am întârziat faptul că nu a sunat la capătul meu și nu aveam nici o idee că l-am sunat vreodată până când am primit un text care să spună "butonul de la capăt"? Dialerul nu sa deschis nici măcar pentru că telefonul a fost atât de încărcat încât încearcă să închidă o simplă capul de chat.

Problemele legate de durata de viață a bateriilor mi-au continuat să mă pângărească a doua zi - am ajuns să trebuiască să țin un încărcător portabil cu mine destul de mult timp pentru a utiliza telefonul. A fost atât de rău încât mi-a fost frică să fac orice apeluri importante de la el pentru că ar muri prea repede. Am ajuns să folosesc iPhone-ul meu (telefonul meu secund) pentru ceva important - Nexus 5 pur și simplu nu avea încredere că nu mă deranjează.

Ziua Trei: Android Aut-OH Dumnezeul Meu

Nu părăsim casa, de cele mai multe ori (cel puțin, încerc să nu - soția mea are adesea alte planuri), așa că am trecut câteva zile înainte de a lovi mașina, unde trăiesc și mor (și conduc) Unitate Android Auto Head. Dacă am crezut că telefonul a fost lagiat cu o zi înainte, nu am văzut nimic încă - experiența Android Auto a fost teribilă.

În primul rând, a duratvârstele pentru ca interfața Auto să fie lansată în primul rând. Cu telefoane moderne, este de obicei în mișcare înainte de a ieși chiar de pe drumul de acces. Dar în acea zi? Am fost pe drumul de acces și la cel puțin 12 blocuri înainte să încerce chiar să lanseze. Și chiar și atunci nu făcea mult.

În general, când folosesc funcția Auto, redau muzică și apoi s-au înscris pe ecranul de navigare pentru detalii privind traficul în timp real (sau, știi, navigare). Dar Nexus 5 a fost atât de copleșit de aceste activități încât nu avea idee ce să facă. Doar muzica a fost bună, dar de îndată ce am trecut pe ecranul de navigație, practic a renunțat.

Dar acesta este doar începutul. Aveți acum problemele despre baterii despre care vorbeam? Se înrăutățește. Pe drumul meu de a-mi ridica stepkids (aproximativ 40 de minute), Nexus 5 a reusitpierde 15 la sută baterie-în timp ce este conectat.

Ziua a patra: E timpul pentru o ROM

Nu m-am înrădăcit sau nu mi-am adus telefonul principalani.Dar înapoi în ziua în care eram doar un băiat Android, acesta a fost modul de facto de a stoca mai multă viteză, performanță și orice altceva din telefon. M-am gândit că nu s-ar putea înrăutăți, așa că de ce să nu o împușc? Am instalat sistemul de operare Lineage.

Pe scurt: performanța a fost mai bună, chiar dacă doar puțin. Android Auto a fost încă un dezastru, dar cele mai multe alte utilizări în fiecare zi au fost mai bune. Multitasking-ul a fost ușor îmbunătățit, iar managementul memoriei părea, de asemenea, ușor mai bun. Durata de viață a acumulatorului nu a fost mai bună, dar o să-l calc pe faptul că telefonul are o baterie de cinci ani care chiar trebuie înlocuită.

Nu m-am scufundat în toate instrumentele de rădăcină disponibile, cum ar fi kernel-urile personalizate și overclocking-ul, mai ales pentru că Snapdragon 800 deja devine destul de fierbinte pe cont propriu. Părea o idee rea.

În ciuda diferențelor și a îmbunătățirilor (atât de mici cât erau), Nexus 5 era încă inutilizabil.

Ziua a cincea: Concediez, este groaznic

Scopul meu a fost să folosesc Nexus 5 pentru o săptămână completă, dar după cinci zile, a trebuit să fac apel. Am renuntat. Nu mai puteam face asta.M-am intors la Pixel 2 XL si jur ca a fost cel mai magic moment pe care l-am avut cu tehnica de ani de zile.Ani.

De ce? Pentru că toate plângerile pe care le-am avut despre Pixel au fost bruscplecat. Minorele minore nu au contestat deloc, pentru că funcționează. E rapid. Android Auto face exact ceea ce se presupune. A fost un moment pe care nu l-am avut cu o bucată de tehnologie într-o lungă perioadă de timp. A fost o deschidere a ochilor pentru a vedea cât de departe am ajuns în doar câțiva ani.

Takeaway: Unele gânduri finale

Asa cum am spus la inceput, Nexus 5 este telefonul meu preferat Android din toate timpurile. Și, în ciuda a ceea ce o idee îngrozitoare era să o folosesc ca dispozitiv mobil principal în 2018, sentimentul nu sa schimbat.

Îmi place încă modul în care se simte Nexus 5, și aș fi fostiubesc dacă Google ar face o abordare modernă în cadrul liniei Pixel. Aceeași dimensiune (sau cel puțin similară), aceleași materiale - de fapt, îmi plac telefoanele din plastic - dar cu specificații moderne. Voi fi peste tot.

Dar revenind la un punct pe care l-am atins mai devreme: cantitatea de progres realizată cu telefoanele mobile în doar cinci ani este uimitoare. Mai exact, Android în sine sa îmbunătățit dramatic în acel moment. Marshmallow este doar doi ani, dar într-un fel se simte atât de mult mai în vârstă în comparație cu Oreo. În timp ce nu arată dramatic diferit, micile atingeri incluse în Oreo, care nu sunt prezente în Marshmallow (și mai în vârstă), fac o diferență enormă.

De câte ori m-am gândit "de ce credeam că este o idee bună", în timp ce făceam acest mic experiment nu poate fi subevaluat, dar mă bucur că am făcut-o. A ne aminti de unde am venit - atât din punct de vedere al software-ului, cât și al hardware-ului - în comparație cu locul unde suntem acum, a fost un memento plăcută a lucrurilor pe care le consider suficiente cu telefoane moderne (și tehnologie în general).

Aș fi curios să văd cum ar funcționa Nexus 5 cu Android Go, pentru că ar fi o experiență cu totul diferită. Cu excepția poate cu Android Auto. Nu sunt sigur că poate rezolva ceva.