If-Koubou

Link celule între foi și cărți de lucru în Excel

Link celule între foi și cărți de lucru în Excel (MS Office Sfaturi)

Un lucru obișnuit de făcut în Excel este utilizarea unei coli pentru colectarea datelor brute, cum ar fi totalul vânzărilor, apoi utilizarea unei alte file sau chiar a unui registru de lucru pentru a crea sume sau rapoarte; problema este că, făcând acest lucru, trebuie să conectați mai întâi celulele. Din fericire, este mult mai ușor decât suna.

Pentru a vedea cum funcționează, creați sau deschideți mai întâi o foaie care conține date în ea; aici, vom folosi fișa tehnică prezentată mai jos:

Evidențiați și copiați celulele pe care doriți să le legați, în acest caz, YTD totalurile pentru fiecare dintre cele zece ani anteriori. Apoi, deschideți un nou Foaiedând clic pe una dintre filele din partea de jos a registrului de lucru sau făcând clic pe pictograma plus plus.

Apoi, deplasați-vă la locul din noua filă în care doriți să plasați linkul dvs. și evidențiați același număr de celule pe care ați început-o în prima filă. Merită menționat faptul că în versiunile mai noi ale programului Excel, puteți să faceți clic dreapta oriunde și să alegeți Lipește link-ul mai degrabă decât selectarea unei zone care are același număr de celule ca și selecția inițială.

Apoi faceți clic dreapta în zona evidențiată, ar trebui să vedeți acest meniu pop-up:

Uite unde se spune Opțiuni de inserare: există șase icoane de selectat, ele reprezintă, de la stânga la dreapta: Lipire, Valori, Formule, Transpunere, Formatare și Lipire Link.

Pentru a lipi datele din altă filă, alegeți Lipește link-ul.

Notă: Excel 2010/2013/2016, spre deosebire de versiunile anterioare ale Excel, vă permite să vedeți ce va fi inserat în foaia dvs. când plasați cursorul peste opțiuni.

Pentru a vedea ce sa întâmplat atunci când ați lipit linkul dvs., treceți la una din celulele copiate și notați ce scrie în caseta de afișare a celulei:

În exemplul respectiv, "Numere de vânzări prime" se referă la numele foii originale, în timp ce punctul de exclamare este cunoscut ca un indicator; în acest caz, deoarece indică celula care urmează (P7). Astfel, în această fișă, conținutul celulei E5 din noua filă este ceea ce este în celula P7 din fila numită Numere de vânzări nete.

Procesul de conectare între registrele de lucru este practic identic; excepția fiind că, în loc să lipiți o foaie nouă, veți lipi celulele într-o altă foaie de calcul diferită.

Adresa pentru una dintre celulele lipite acum arată astfel:

În acest caz, conținutul celulelor arată mai întâi că este o foaie exterioară Excel, apoi adresa de cale a fișierului, apoi numele foii și, în final, numele intervalului care a fost creat automat pentru intervalul de celule specificat.

De asemenea, puteți crea orice număr de linkuri către același set de celule pe care le doriți. Ori de câte ori actualizați celulele originale, datele vor fi actualizate în toate locațiile unde ați creat un link.

Legarea filelor sau a registrelor de lucru este un lucru util atunci când doriți să aveți date brute într-o singură locație și să obțineți rezultate în altul. Acest lucru este valabil în special pentru foile mari în care poate fi dificil să vezi ce este; gruparea rezultatelor pe o filă nouă ajută la clarificarea foilor de calcul și le face mult mai ușor de citit și de înțeles.