If-Koubou

Aplicațiile Linux sunt disponibile acum în Chrome OS stabil, dar ce înseamnă asta?

Aplicațiile Linux sunt disponibile acum în Chrome OS stabil, dar ce înseamnă asta? (Cum să)

Chrome OS 69 a lovit doar canalul stabil și în prezent este lansat pe dispozitive. Aceasta aduce o serie de noi caracteristici și modificări, inclusiv tema Materialului Google, Night Light, un manager de fișiere îmbunătățit și cel mai important: suport pentru aplicațiile Linux.

Aplicații Linux pentru Chromebookuri?

La Google I / O, la începutul acestui an, Google a anunțat că va aduce sprijin pentru aplicațiile Linux pe sistemul de operare Chrome, începând cu Pixelbook-ul. În timp ce suportul Linux a fost disponibil pentru dezvoltatori și canale beta pentru un timp acum, utilizatorii care aleg să rămână cu canalul stabil (o alegere înțeleaptă în cea mai mare parte) pot acum să aibă șansa să verifice acest lucru.

Spunem"Mai," deoarece suportul Linux nu va fi disponibil pentru toate Chromebookurile, din păcate. Depinde de nucleul pe care Chromebook-ul dvs. îl rulează în prezent, însă la ora actuală, lista de dispozitive care vor primi suport Linux este destul de puțin mai scurtă decât dispozitivele care nu vor primi această caracteristică. Iată o listă scurtă pentru moment:

 • ASUS Chromebook Flip C101
 • Chromebook Acer 11
 • Acroba Chromebook Spin 11
 • Acer Chromebook 15
 • HP Chromebook x360
 • HP Chromebook x2
 • Google Pixelbook
 • Samsung Chromebook Plus
 • Samsung Chromebook Plus v2
 • Lenovo Thinkpad 11e
 • Lenovo Thinkpad Yoga 11e

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorul mediu Chrome OS? Sincer, nu prea mult. Nu veți fi forțat să utilizați aplicații Linux dacă nu doriți și nimic nu se va schimba în timpul zilei dvs. de utilizare zilnică. E un lucru bun.

Dar dacă doriți să extindeți capacitățile dispozitivului dvs., acesta va fi un mod minunat de a face acest lucru. Avem un tutorial complet despre cum să începeți cu aplicațiile Linux, care ar trebui să vă facă să începeți. Acestea fiind spuse, am fi remis să nu mai menționăm că suportul Linux esteîncă în beta- doar pentru că este pe canalul stabil nu înseamnă că caracteristica este complet terminată. E doar ... stabilă.

Ce înseamnă, în general, că Chromebookul dvs. a devenit mult mai puternic. Cea mai mare plângere privind sistemul de operare Chrome, în general, a fost lipsa unui ecosistem "real", lucru pe care Google a început să o abordeze prin adăugarea de aplicații Android. Dar acum, cu întreg ecosistemul Linux de la robinet, sistemul de operare Chrome este mult mai util.

Aceasta înseamnă că puteți rula lucruri precum GIMP pentru editare foto sau LibreOffice pentru foi de calcul și documente. Există o mulțime de alte aplicații puse la dispoziție cu această mișcare înainte, dar merită să rețineți că accelerația GPU nu este încă disponibilă în aplicațiile Linux - ceea ce înseamnă că jocurile sau editarea video sunt încă în afara mesei, pentru moment, cel puțin.

Alte caracteristici în sistemul de operare Chrome OS 69

În afară de suportul Linux, sistemul de operare Chrome 69 are câteva alte caracteristici noi care merită să fie discutate.

Pentru început, devine un makeover de design material care modernizează cu adevărat aspectul general al întregului sistem de operare. De asemenea, îi oferă o senzație mai mare de Android, lucru pe care Google a lucrat-o pentru un timp acum. Cei doi se apropie tot mai mult de paritate cu fiecare actualizare.

În caz contrar, veți observa că Managerul de fișiere a fost redus ușor în 69, cu o nouă secțiune numită "Fișierele mele" care găzduiește toate fișierele de descărcat, fișierele redate (fișierele Android) și fișierele Linux. Acesta este din nou un pas în direcția cea bună, deoarece directorul de fișiere a fost adesea citat ca fiind unul dintre cele mai slabe legături ale sistemului de operare Chrome.

Există, de asemenea, o caracteristică Night Light în Chrome OS 69 - exact ca și omologul său Android. Este, în esență, un filtru de lumină albastră, care face ecranul mai bun pentru ochii noștri. Poate fi activată, dezactivată sau setată să se aprindă la un moment dat (sau cu apus / răsărit). Este o caracteristică excelentă pe care toată lumea ar trebui să o utilizeze.

Există o mulțime de alte caracteristici mai mici, disponibile și în această versiune, conform normei pentru fiecare actualizare a sistemului de operare Chrome. Nu este încă disponibil pe toate dispozitivele, dar ar trebui să fie lansat în următoarele câteva zile.

prin: ChromeUnboxed; 9to5Google