If-Koubou

Cele mai bune browsere web pentru viteză, viață a bateriei și personalizare

Cele mai bune browsere web pentru viteză, viață a bateriei și personalizare (Cum să)

Să fim cinstiți: browserele web moderne sunt toate destul de solide. Chiar și Microsoft Edge este mult mai bun decât versiunile mai vechi ale Internet Explorer. Dar credem că Google Chrome este în continuare cel mai bun browser web pentru majoritatea oamenilor.

Cel mai bun general pentru majoritatea oamenilor: Google Chrome

În general, preferăm Google Chrome. Pentru a începe, se simte mai bine decât alte browsere, cum ar fi Firefox și Edge, deși Edge sa îmbunătățit într-o oarecare măsură de la lansarea Windows 10. Google deține Chrome și o folosește ca platformă pentru îmbunătățirea și avansarea web-ului în general, astfel că Chrome obține adesea funcții noi înaintea altor browsere. De asemenea, are câteva caracteristici unice - de exemplu, puteți difuza un Chromecast din browserul Chrome.

Chrome, în general, iese în top în repere, arătând că este și cel mai rapid browser (vedeți ultima secțiune a acestui articol). Microsoft Edge se apropie de Chrome și poate să o depășească într-un benchmark sau două, dar Edge nu este aproape la fel de plin de caracteristici.

Dacă Chrome nu are o funcție dorită, aveți noroc: a construit un catalog masiv de extensii în ultimii ani, deci orice caracteristică pe care doriți să o adăugați, probabil că puteți. Chrome este, de asemenea, disponibil pentru Windows, MacOS, Linux, iOS și Android - în plus față de Chromebook, desigur. Aceasta înseamnă că vă puteți sincroniza marcajele, filele salvate și chiar parolele pe toate dispozitivele dvs. pentru a le accesa de oriunde.

Cu siguranță, Chrome nu este perfect, desigur. Nu este cel mai eficient browser pentru laptopuri sau instrumentul cel mai personalizabil pentru utilizatorii de putere. În plus, utilizează o mulțime de memorie RAM, ceea ce poate face să se simtă lent pe computerele mai vechi. Dar utilizarea acelei RAM este folosită în general pentru caracteristici utile și îmbunătățiri de viteză pe computerele moderne (amintiți-vă că RAM-ul folosit este bun), deci acest lucru nu este la fel de mult ca un con în care majoritatea oamenilor ar fi crezut. Este o problemă majoră numai pentru mașinile vechi sau cu consum redus.

În plus, Google devine destul de bun la dezbrăcarea crutei inutile de la Chrome. Au distrus funcții puțin utilizate, cum ar fi lansatorul de aplicații Chrome, centrul de notificări și aplicațiile Chrome. Google pare să ducă Chrome în direcția cea bună, simplificând-o și concentrându-se asupra îmbunătățirii duratei de viață a bateriei, continuând să adaugă caracteristici puternice dezvoltatorilor. Indiferent cine sunteți, Chrome vă va servi probabil bine.

Cel mai bun pentru viața bateriei: Microsoft Edge (Windows) și Apple Safari (Mac)

În timp ce Chrome are punctele forte, durata lungă de viață a bateriei nu este una dintre ele. Dacă vă aflați în dificultate pentru a vă menține laptopul în viață între taxe, ați putea să faceți mai bine.

Microsoft și Apple, ca și companiile care produc Windows și MacOS, doresc cu adevărat să se laude cu estimări de viață ridicată ale bateriilor pentru computerele lor. Toate aceste numere sunt măsurate folosind Edge pe Windows și Safari pe macOS. Edge și Safari sunt doar mai bine optimizate pentru viața bateriei.

Pe un PC Windows, browserul web Microsoft Edge oferă o durată considerabilă de viață a bateriei decât Chrome. Pe un Mac, browserul Apple Safari oferă ore suplimentare. Chrome a făcut recent unele pași - și este bine să vedem că Google face eforturi - dar Edge și Safari sunt încă în faza de început.

Acest lucru nu înseamnă că toți utilizatorii de laptop-uri ar trebui să aleagă automat Edge sau Safari. Mai degrabă, înseamnă că merită o încercare dacă nu aveți nevoie de funcții avansate și într-adevăr au nevoie de fiecare oră de baterie pe care o puteți obține în acel moment. Edge și Safari încă nu măsoară până la Chrome în ceea ce privește caracteristicile.

De exemplu, atât Edge cât și Safari oferă mult mai puține extensii. De asemenea, nu se pot sincroniza cu aceleași platforme - Edge se poate sincroniza numai între Windows 10 și Windows Mobile 10, în timp ce Safari se poate sincroniza numai între macOS și iOS. De asemenea, Chrome rulează pe versiuni mai vechi de Windows și MacOS, unde nu puteți rula Microsoft Edge sau cea mai recentă versiune de Safari.

Edge poate fi, de asemenea, un pic subțire deoarece se bazează pe noua Platformă Windows Windows Universal (UWP). Microsoft are încă de lucru pentru a face cu UWP. Edge nu este la fel de rău ca atunci când a fost lansat Windows 10, dar interfața mai pare uneori ciudat de lentă.

Cel mai bun pentru personalizare: Mozilla Firefox

Mozilla poziționează Firefox ca singurul browser care nu este controlat de o corporație majoră; unul care răspunde nevoilor utilizatorilor săi, mai degrabă decât nevoilor unei companii mari care dorește să vă blocheze platforma. Aceasta este o narațiune convingătoare, dar unele dintre mișcările lui Firefox - cum ar fi alegerea Yahoo! ca motor de căutare prestabilit și integrarea forțată a serviciului Pocket read-it-later - îl subminează. Ne place Pocket și înțelegem că Mozilla trebuie să facă bani pentru a rămâne în viață, dar aceste schimbări forțate sfârșesc să fie enervante. Oamenii nu ar trebui să fie forțați să folosească: config dacă doresc să le dezactiveze.

Din păcate, Firefox este în continuare în spatele Chrome, Edge și Safari în mod critic. Nu oferă aceeași arhitectură multi-proces și sandbox de securitate caracteristici oferă alte browsere. Proiectul de electroliză cu întârziere lungă, care va adăuga caracteristici multi-proces, este încă neterminat. Acest lucru face browserul mai puțin receptiv, mai ales pe procesoarele cu nuclee multiple și înseamnă că Firefox este mai puțin protejat de vulnerabilitățile de securitate. Firefox este, de asemenea, în mod constant cel mai lent browser în benchmark-uri.

Acestea fiind spuse, Firefox este încă cel mai personalizabil al lotului. Cadrul său suplimentar este cel mai puternic. De exemplu, nu puteți obține cu ușurință filele de stil copac într-o bară laterală verticală pe Chrome, Edge sau Safari, dar puteți face acest lucru în Firefox instalând rapid un add-on. Dacă există ceva ce nu puteți face cu o extensie Chrome, puteți să o faceți cu un add-on pentru Firefox. Deși există multe opțiuni disponibile în: config, deci în unele cazuri, este posibil să nu aveți nevoie chiar de un add-on.Desigur, majoritatea oamenilor nu au nevoie de aceste opțiuni puternice de personalizare. Dar dacă o faci, Firefox este locul pentru a le obține.

În prezent, Mozilla lucrează la un nou add-on pentru Firefox, care va fi mai asemănător cu Chrome, așa că rămâne să fie văzut dacă Firefox va rămâne acest personalizabil. Mozilla promite că va extinde cadrul suplimentar pentru a permite ca add-on-urile populare să continue să funcționeze, chiar dacă nu ar putea fi în Chrome. Există motive pentru un anumit optimism aici, dar nu vom folosi Firefox până când nu se face electroliza.

Benchmarked: Ce browsere sunt cele mai rapide?

Știm că oamenii văd cum se vedeau repere brute, așa că am ales să facem o comparație între cele mai recente browsere, atât pe Actualizare de Aniversare Windows 10, cât și pe MacOS Sierra.

Rețineți: indicatorii de referință nu spun întreaga poveste. Browserele moderne se află în interiorul distanței dintre ele, iar un browser ar putea să nu aibă performanțe mai bune decât valorile de referință, dar să funcționeze mai bine în utilizarea zilnică. Caracteristicile cum ar fi pre-redarea Google Instant sau Chrome vor face un browser mai rapid în utilizarea zilnică, dar nu vor apărea, de exemplu, în repere. Deci, nu vă recomandăm să alegeți browserul numai pe baza criteriilor de referință.

Scorurile de referință scoruri: Actualizare Windows 10 aniversare

În Windows 10, Chrome pare a fi cel mai rapid browser cu Edge pe locul al doilea. Cu toate acestea, Edge trage inainte de Chrome pe referinta Octane 2.0. Firefox este în mod constant în ultimul loc.

Jetstream 1.1 (Scorurile mai mari sunt mai bune)

 1. Chrome 53: 207.81
 2. Microsoft Edge 38: 201.14
 3. Firefox 49: 167.10

Kraken 1.1 (mai mici sunt mai bune)

 1. Chrome 53: 861,9 ms
 2. Microsoft Edge 38: 1082.6ms
 3. Firefox 49: 1174.9ms

Octane 2.0 (Scorurile mai mari sunt mai bune)

 1. Microsoft Edge 38: 35326
 2. Chrome 53: 34107
 3. Firefox 49: 30987

Scorurile de referință scor: macOS Sierra

Pe MacOS Sierra, Chrome pare să fie cel mai rapid browser cu Safari pe locul al doilea. Firefox este în mod constant în ultimul loc.

Jetstream 1.1 (Scorurile mai mari sunt mai bune)

 1. Chrome 53: 135,47
 2. Safari 10: 99.407
 3. Firefox 49: 95.411

Kraken 1.1 (mai mici sunt mai bune)

 1. Chrome 53: 1297.6ms
 2. Safari 10: 1299.6ms
 3. Firefox 49: 1534.6ms

Octane 2.0 (Scorurile mai mari sunt mai bune)

 1. Chrome 53: 22978
 2. Safari 10: 22084
 3. Firefox 49: 21643

Nici un browser nu va fi pe vecie pentru totdeauna. Războaiele browserului vor continua, iar concurența va face în mod constant fiecare browser mai bun. Concurența obligă Google să îmbunătățească durata de viață a bateriei Chrome, Mozilla pentru a face Firefox cu mai multe procese, Microsoft și Apple să-și îmbunătățească browserele cu funcții noi.