If-Koubou

Cele mai bune site-uri web și software pentru brainstorming și cartografierea minții

Cele mai bune site-uri web și software pentru brainstorming și cartografierea minții (Cum să)

O hartă a minții este o diagramă care vă permite să schițați vizual informațiile, ajutându-vă să organizați, să rezolvați problemele și să luați decizii. Începeți cu o singură idee în centrul diagramei și adăugați idei, cuvinte și concepte asociate conectate radial în jurul ideii centrale.

Am colectat linkuri către site-uri web și software care vă pot ajuta să creați hărți minte și să colaborați și să vă împărtășiți hărțile cu alții. Programele și site-urile web enumerate aici sunt gratuite sau au o opțiune gratuită.

Minte libera

FreeMind este un program gratuit de cartografiere a minții scris în Java. Acesta susține plierea și derularea cu un singur clic și abilitatea de a urmări legăturile HTML stocate în noduri către site-uri sau fișiere locale. Puteți să glisați și să lăsați nodurile să copieze unul sau mai multe noduri și să copiați text sau o listă de fișiere din afara programului.

FreeMind oferă, de asemenea, o funcție de căutare care arată rezultatele unul câte unul pe măsură ce "găsiți în continuare", desfășurând doar nodurile pentru elementele găsite.

Mindurile create în FreeMind pot fi de asemenea exportate în format HTML cu capacitatea de pliere convertită la legături.

XMind

XMind este un program gratuit de cartografiere a minții open source pentru Windows, Linux și Mac OS X, care vă permite să planificați, să capturați, să organizați și să acționați pe ideile dvs. XMind's Mind Toolbox vă permite să configurați relații între subiecte, limite în jurul subiectelor, rezumate ale subiectelor selectate, etichete pentru a clasifica și adnota subiecte și marcaje utilizate pentru a exprima anumite semnificații, cum ar fi prioritatea sau progresul.

De asemenea, XMind poate fi folosit pentru a crea grafice de organizare, grafice de copaci, diagrame logice și multe altele chiar și într-o singură hartă. Puteți să vă împărtășiți hărțile minții pe web.

XMind are, de asemenea, versiuni Plus ($ 79) și Pro (99 $) care oferă caracteristici suplimentare. De asemenea, vă puteți înscrie pentru un abonament la XMind pentru 79 USD pe an.

Pentru mai multe informații despre XMind, consultați articolul care descrie utilizarea versiunii Linux a programului.

iMindMap

iMindMap Basic este un program gratuit de cartografiere pentru Windows și Mac OS X util pentru brainstorming, note, planificare și organizare și gestionarea sarcinilor. Puteți chiar să-l utilizați pentru a oferi prezentări 3D.

Unele dintre caracteristicile utile din iMindMap sunt Biblioteca de icoane, funcția de note care vă permite să adăugați o varietate de conținut în hărțile dvs. și posibilitatea de a exporta hărțile minții ca imagini .jpeg sau .png.

Există, de asemenea, o versiune Home and Student disponibilă pentru £ 49 și o versiune Ultimate pentru £ 149.

Blumind

Blumind este un program simplu, dar puternic, de hărțuire liberă pentru Windows care acceptă machete multiple, cum ar fi diagrame de organizare, diagrame arborescentoare, diagrame logice și multe altele. Programul acceptă teme și conține o mulțime de teme încorporate pe care le puteți personaliza. De asemenea, puteți adăuga pe hărți note, pictograme, bare de progres și alte widget-uri.

Hărțile de minte create în Blumind pot fi de asemenea exportate în mai multe formate, inclusiv JPG, PNG, SVG și TXT.

Blumind este disponibil și în format portabil.

NOTĂ: Dacă utilizați Windows XP sau o versiune anterioară, trebuie să instalați Microsoft .NET Framework 2.0 sau o versiune ulterioară (4.0 instalare standalone sau 4.0 instalare web).

Creierul

TheBrain este un program de cartografiere a minții pentru Windows, Linux și Mac OS X, care vă permite să capturați și să organizați toate ideile și gândurile din cap și informații digitale, cum ar fi paginile web, documentele, imaginile și notele, și multe altele.

Versiunea gratuită a TheBrain vă permite să creați un număr nelimitat de Gânduri și linkuri și să adăugați formate bogate în notele și paginile dvs. web la Gânduri. Puteți efectua o căutare completă a conținutului și puteți genera rapoarte de bază.

Când descărcați TheBrain, puteți încerca toate caracteristicile versiunii Pro ($ 219) timp de 30 de zile. După această perioadă, dacă doriți să continuați să utilizați funcțiile avansate disponibile în versiunea Pro, trebuie să plătiți pentru upgrade. Cu toate acestea, dacă nu faceți upgrade, puteți continua să utilizați TheBrain Free Edition pentru a adăuga noi Gânduri și note, fără a pierde vreunul din munca dvs.

Compendiu

Compendiul este un instrument gratuit de software care vă permite să vă gestionați informațiile și ideile și conexiunile dintre ele.

Utilizați Compendium pentru a vă gestiona resursele personale de informații digitale. Puteți să glisați și să aruncați orice document, site web, e-mail, imagine etc. în program și să le organizați vizual și să vă conectați la idei, argumente și decizii referitoare la aceste elemente. Compendiul vă poate ajuta să colectați și să înțelegeți materialul disparat stocat în mod normal în diferite programe software. De asemenea, puteți atribui propriilor cuvinte cheie sau "etichete" elementelor și creați propriile icoane care au un înțeles special pentru dvs.

WiseMapping

WiseMapping este un editor online, care vă permite să instalați ceva pe computer. Acesta vă permite să partajați cu ușurință hărțile dvs. cu alții prin încorporarea în orice pagină web fără a utiliza pluginuri. De asemenea, puteți să importați hărți și să exportați hărți în FreeMind, menționate mai devreme în acest articol.

Mind42

Mind42 este un alt editor simplu, simplu, on-line de hartă a minții, cu navigare ușoară pentru hărți de minte mari, folosind zoom și "birdview." De asemenea, puteți atașa notițe și imagini la sucursale și link-uri către site-uri web și puteți vedea o previzualizare a unui site când vă răsturnați o legătură. Acestea oferă, de asemenea, un ghid de utilizare online pentru a vă ajuta să începeți.

Freeplane

Freeplane este un program free mapping, care vă permite să vă organizați și să vă împărtășiți gândurile și informațiile. Aveți posibilitatea să utilizați programul pentru a lua în libertate, note nesolicitate (cum ar fi post-it) sau pentru a comanda idei într-o ierarhie folosind linii. Nodurile pot fi conectate cu legături, conectori și etichete, grupate utilizând recipiente vizuale și clasificate cu metadate sau atribute.

De asemenea, puteți crea sarcini din hărți cu calendare și mementouri. Întreaga hartă sau nodurile individuale din hartă poate fi protejată prin parolă cu criptare DES.

Funcționalitatea Freeplane poate fi extinsă cu programe de completare și scripturi personalizate.

Aceste programe și site-uri web ar trebui să vă ofere un început în organizarea gândurilor și ideilor. Dacă ați descoperit alte programe utile de brainstorming sau cartografiere minte sau site-uri web, anunțați-ne.