If-Koubou

Ultimul ghid pentru instalarea aplicațiilor Android incompatibile din Google Play

Ultimul ghid pentru instalarea aplicațiilor Android incompatibile din Google Play (Cum să)

Dezvoltatorii de aplicații Android pot restricționa aplicațiile lor pentru anumite dispozitive, țări și versiuni minime de Android. Cu toate acestea, în jurul acestor restricții există moduri care vă permit să instalați aplicații marcate ca "incompatibile cu dispozitivul dvs.".

Rețineți că toate aceste trucuri nu sunt suportate de Google. Aceste trucuri necesită plictisesc Google Play, iar multe dintre ele au nevoie de root. Unele dintre aceste trucuri ar putea să nu funcționeze corect, deoarece Google nu dorește să facem aceste lucruri.

De ce sunt aplicațiile incompatibile?

Dezvoltatorii Android pot restricționa aplicațiile lor într-o varietate de moduri:

  • Unele aplicații sunt marcate ca fiind compatibile numai cu anumite telefoane sau tablete. Cu toate acestea, ele pot funcționa foarte bine pe dispozitivele neacceptate.
  • Alte aplicații pot fi instalate numai în anumite țări. De exemplu, nu puteți instala aplicația Hulu Plus în afara SUA, iar unele aplicații online banking sunt disponibile numai în țara băncii.
  • Toate aplicațiile au o versiune minimă de Android pe care o solicită. De exemplu, browserul Google Chrome necesită Android 4.0 sau o versiune ulterioară.

Rețineți că instalarea unei aplicații incompatibile nu va face neapărat să funcționeze. Unele aplicații pot fi, de fapt, incompatibile cu dispozitivul, în timp ce alte aplicații (cum ar fi Hulu) vor funcționa doar atunci când sunt utilizate în SUA (sau cu un serviciu VPN sau DNS din SUA, cum ar fi Tunlr.)

Rețineți că nu veți vedea aplicații incompatibile când căutați prin Google Play pe smartphone-ul sau pe tableta dvs. Android. Ele nu vor apărea în rezultatele căutării. Veți vedea aplicații incompatibile atunci când căutați pe site-ul web Google Play.

Dezactivați restricțiile dispozitivului

Dispozitivele Android includ un fișier build.prop care identifică modelul dispozitivului. dacă aveți un dispozitiv Android înrădăcinat, puteți să editați fișierul build.prop și să vă faceți aparatul să pară în întregime un alt dispozitiv. Acest lucru vă va permite să instalați aplicații care sunt marcate ca fiind compatibile cu celălalt dispozitiv.

Rețineți că va trebui să aveți rădăcini pentru a utiliza acest truc. V-am arătat anterior cum puteți rădăcina cu ușurință dispozitivele Nexus cu Nexus Root Toolkit al lui WugFresh. Procesul va fi diferit pentru alte dispozitive.

Am descris deja cum să editați manual fișierul build.prop, dar acum există o cale mai ușoară. Noua aplicație Market Helper vă permite să falsificați un alt dispozitiv fără a modifica fișierul build.prop. Este mult mai ușor, mai rapid și mai sigur. (Totuși, trebuie avut în vedere că aceasta necesită și rădăcină.)

Această aplicație nu este disponibilă în Google Play, deci va trebui să o luați de pe site-ul web al dezvoltatorului și să-l înclinați. Odată ce este instalat, deschideți aplicația și veți putea să falsificați un dispozitiv popular, cum ar fi Samsung Galaxy S3 sau Nexus 7. După aceea, puteți instala aplicații compatibile cu dispozitivul respectiv. După ce ați terminat, puteți reporni dispozitivul și va apărea din nou în sine.

Rețineți că aplicațiile marcate ca incompatibile pot fi de fapt incompatibile cu dispozitivul dvs., astfel încât este posibil ca unele aplicații să nu funcționeze corect după ce le instalați.

Trucuri pentru instalarea aplicațiilor restricționate în funcție de țară

Unele aplicații sunt disponibile numai în anumite țări. Dacă ați uitat să instalați aplicația băncii dvs. înainte de a călători sau doriți să instalați o aplicație video sau de redare muzicală care nu este disponibilă în țara dvs., este posibil să puteți păcăli Google pentru a vă gândi că dispozitivul dvs. este într-o altă țară.

Am folosit aceste trucuri în trecut pentru a instala aplicații numai din SUA din afara SUA. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste trucuri nu a lucrat pentru noi când le-am încercat în timp ce compunem articolul. Este posibil ca Google să fie sigur că contul nostru este în afara Statelor Unite, deoarece am plătit cu o metodă de plată din SUA care nu se află în SUA. Cu toate acestea, am inclus aceste sfaturi în speranța că acestea ar putea încă să funcționeze pentru unii dintre voi.

Dacă reușiți să instalați o aplicație restricționată pentru o țară, aceasta va deveni conectată la contul dvs., permițându-vă să o instalați pe celelalte dispozitive, fără a mai fi nevoie de trucuri în viitor.

Utilizați un VPN pentru a instala aplicații restricționate în funcție de țară

Puteți utiliza un VPN pentru a păcăli Google pentru a vă gândi că dispozitivul dvs. se află într-o altă țară. Acest lucru poate funcționa numai pe dispozitive fără conectivitate celulară, cum ar fi tablete, deoarece Google poate utiliza rețeaua celulară pe care este conectat dispozitivul ca locație.

Utilizarea unui VPN nu necesită acces la root. Vă prezentăm anterior cum să vă conectați la VPN-uri pe Android. Dacă aveți nevoie de o rețea VPN gratuită din SUA sau din Marea Britanie, încercați să instalați aplicația TunnelBear. TunnelBear vă oferă doar o anumită cantitate de date gratuite pe lună, dar ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a instala câteva aplicații.

Reporniți dispozitivul Android, conectați-vă la o rețea VPN situată în țara corespunzătoare și apoi deschideți aplicația Google Play. Dispozitivul dvs. ar trebui să pară acum a fi localizat într-o altă țară, permițându-vă să descărcați aplicații disponibile în țara VPN.

Va trebui să utilizați ceva de genul Tunlr sau o aplicație VPN pentru a accesa servicii mass-media restricționate după instalarea aplicațiilor media. Cu toate acestea, unele aplicații - cum ar fi aplicațiile bancare online - vor funcționa normal în alte țări după instalare.

Utilizați MarketEnabler pentru a instala aplicații restricționate pe țări

Dacă aveți un smartphone cu conectivitate celulară, Google va utiliza informațiile transportatorului dvs. pentru a determina țara sa. Dacă aveți acces root, puteți instala aplicația MarketEnabler. Această aplicație vă permite să falsificați alte elemente de identificare a operatorilor de transport, ceea ce înseamnă că dispozitivul dvs. pare să se afle pe un transportator dintr-o altă țară. De exemplu, dacă selectați [noi] T-Mobile, telefonul dvs. va apărea pe T-Mobile din SUA.

Actualizați: Începând cu 2014, MarketEnabler este defunct. Dezvoltatorii săi notează că aceasta "nu va funcționa în majoritatea cazurilor". Părăsim această secțiune aici pentru posteritate și o puteți descărca din pagina de cod Google, dar nu ne așteptăm prea mult la ea.

Cu trucul VPN sau MarketEnabler, poate fi necesar să ștergeți datele aplicației Magazin Google Play pentru a detecta noua țară a dispozitivului. Pentru a face acest lucru, deschideți ecranul Setări, atingeți Aplicații, glisați peste lista All (Toate), derulați în jos până la aplicația Magazin Google Play și atingeți-o. Apăsați Stop forțat, Ștergeți datele și apoi Goliți memoria cache.

Re-deschideți Google Play și ar trebui să vă găsiți, cu siguranță, noua locație.

Instalați fișierul APK al aplicației

Dacă o aplicație este marcată ca incompatibilă pentru că vă aflați într-o țară greșită, este posibil să localizați fișierul APK al aplicației și să-l aliniați pe dispozitiv.

Rețineți că descărcarea și instalarea fișierelor APK aleatoare de pe web reprezintă un risc de securitate, la fel cum descărcarea fișierelor EXE aleatoare din surse neoficiale reprezintă un risc de securitate pentru Windows. Nu ar trebui să descărcați fișierele APK din surse de încredere. Cu toate acestea, unele aplicații sunt oferite oficial în formularul APK.

Puteți, de asemenea, să aveți persoane pe care le cunoașteți într-o altă țară, să extrageți fișierul APK de pe dispozitivul dvs. și să-l trimiteți. (AirDroid are o facilitate APK extrasă ușor de utilizat.)

Actualizați sistemul de operare Android

Dacă doriți o aplicație care necesită o versiune mai recentă de Android, va trebui să vă actualizați dispozitivul la cea mai recentă versiune de Android pentru ao obține. Cele mai multe dispozitive Android nu primesc actualizări, dar vă puteți uita la instalarea unor ROM-uri create de comunitate, cum ar fi CyanogenMod, pentru a obține o versiune mai nouă a Androidului.

De exemplu, dacă aveți un telefon care încă rulează Android 2.3, Gingerbread și doriți să instalați browserul Chrome (disponibil numai pentru Android 4.0, Ice Cream Sandwich și versiuni mai noi de Android), puteți găsi o comunitate dezvoltată în comunitate cum ar fi CyanogenMod care vă poate actualiza dispozitivul într-o versiune mai recentă de Android, permițându-vă să instalați și să utilizați aplicația.

Știți alte trucuri pentru instalarea aplicațiilor incompatibile? Metodele VPN și MarketEnabler pentru accesarea aplicațiilor restricționate de la țară nu par să funcționeze pentru noi, dar au lucrat pentru dvs.? Dacă nu, ați găsit o metodă mai bună? Lăsați un comentariu și împărtășiți ceea ce ați descoperit!

Credite de imagine: Dru Kelly pe Flickr, Johan Larsson pe Flickr