If-Koubou

Ultimul ghid pentru a face Firefox mai rapid

Ultimul ghid pentru a face Firefox mai rapid (Sfaturi pentru computer)

Dacă ați folosit Firefox pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi observat că a încetinit cu timpul. Poate că este nevoie de câteva secunde pentru a porni sau durează mai mult încărcarea paginilor web. S-ar putea să începeți să observați că este nevoie de o secundă pentru a comuta între file sau că opțiunea de meniu nu apare instantaneu.

Dacă instalarea dvs. de Firefox se execută încet sau se blochează mai mult decât vă interesează, există o mulțime de modalități diferite de a accelera lucrurile puțin. În acest articol, voi trece prin toate sfaturile și trucurile pe care le-am învățat de-a lungul anilor pentru a menține Firefox rapid și eficient. În funcție de sistemul de operare și de configurația sistemului, unele corecții ar putea să vă ofere un impuls mai mare decât altele.

Rețineți că unele modificări necesită modificarea setărilor browserului about: config. Dacă nu știți despre ce vorbesc, citiți postarea mea anterioară privind copierea de rezervă și modificarea configurației despre: config în Firefox.

Activați cache-ul HTTP

Există o nouă opțiune de memorie cache HTTP care poate fi activată în Firefox, ceea ce va ajuta la reducerea erorilor UI și a altor erori de browser. Deschideți aproximativ: config și căutați următoarea intrare:

browser.cache.use_new_backend

Faceți dublu clic pe acesta și modificați valoarea 0 la 1. Apoi, puteți închide fila despre: config și continuați să navigați. Nu este nevoie să reporniți browserul sau computerul etc. Noul cache va fi activat și ar trebui să obțineți o creștere a vitezei și o experiență mai ușoară de navigare.

Reîmprospătați Firefox

Firefox are o caracteristică foarte interesantă, care efectuează, în principiu, o instalare automată a instalării dvs. Firefox. Cu toate acestea, doriți doar să faceți acest lucru după ce ați înțeles exact ce face. În primul rând, vă va păstra istoricul navigării, marcajele, parolele, cookie-urile, informațiile de auto-umplere a site-urilor și dicționarul personal.

Se va șterge extensiile și temele, permisiunile pentru site, motoarele de căutare adăugate, istoricul descărcărilor, setările de securitate, setările pluginului, personalizările bara de instrumente, stilurile utilizatorilor și caracterul social. Pentru a ajunge la ea, trebuie să introduceți despre: suport în bara de adrese.

Faceți clic pe Reîmprospătați Firefox butonul din dreapta sus pentru a începe. Am folosit această funcție de câteva ori și funcționează excelent. Nu durează puțin timp să reinstalați câteva add-on-uri, dar am descoperit că mă ajută să scap de add-on-urile pe care nu le-am folosit niciodată în primul rând.

Activați modul de siguranță

Firefox are o caracteristică frumoasă numită Modul de siguranță care dezactivează extensiile și temele pentru a determina dacă o extensie provoacă probleme. Din moment ce Firefox este vorba despre extensii, cu siguranta vei intalni pe cineva cu cod scazut care poate provoca o multime de durere.

Dacă descoperiți că navigarea în modul sigur este super rapidă în comparație cu navigarea normală, atunci puteți garanta aproape că este o extensie care determină încetinirea. Puteți reinițializa Firefox în modul de siguranță făcând clic pe pictograma meniu și apoi făcând clic pe pictograma de ajutor.

Acum alegeți Reporniți cu Suplimente dezactivate pentru a intra în modul sigur.

Modul de siguranță va opri și accelerarea hardware și va reseta personalizarea barei de instrumente și a butoanelor. Totul va reveni la normal când reporniți Firefox în mod normal, așa că nu credeți că ați pierdut personalizările pe care le-ați fi făcut.

De asemenea, când reporniți, vă va cere Porniți în modul sigur sau Reîmprospătați Firefox, care este celălalt sfat pe care l-am menționat deja mai sus.

Cel mai bine este să dezactivați toate programele de completare și apoi să le activați unul câte unul pentru a vedea care provoacă încetinirea, înghețarea sau prăbușirea Firefox. Puteți vedea toate programele de completare și pluginurile făcând clic pe meniul Firefox și făcând clic pe Add-on-uri.

Cu cât mai multe programe de completare și pluginuri dezactivați sau ștergeți, cu atât mai rapid va fi Firefox. Unele pluginuri vor fi setate laCereți să activați, care este ok. Vrei să verifici toate cele care sunt setate Întotdeauna Activați și vedeți care dintre ele pot fi comutate la Ask to Activate.

Minimizați utilizarea memoriei

Firefox are câteva dintre aceste trucuri de performanță încorporate, iar alta este de a minimiza utilizarea memoriei. Mergeți și introduceți despre: memorie în bara de adrese și puteți obține informații detaliate privind utilizarea memoriei despre Firefox.

Veți vedea un buton sub Memorie libera denumit Minimizează utilizarea memoriei. Faceți clic pe acesta și acesta va încerca să elibereze imediat memoria și, prin urmare, va face Firefox să ruleze mai repede. Aceasta este o opțiune bună de utilizat dacă ați avea o grămadă de file deschise în Firefox și ați închis recent o mulțime de ele. Orice memorie deținută anterior de acele file și care este încă utilizată de Firefox va fi eliberată.

Ștergeți memoria cache

O altă modalitate ușoară de a face Firefox mai rapid este să ștergi periodic cache-ul. Implicit, Firefox va memora conținutul majorității site-urilor web pe care le vizitați, astfel încât acestea să se încarce mai repede când le vizitați din nou. Pe termen scurt, aceasta funcționează bine și accelerează răsfoirea, însă, odată ce cache-ul devine foarte mare, poate începe să încetinească lucrurile.

Dacă faceți clic pe meniul Firefox, faceți clic pe Opțiuni apoi faceți clic pe Avansat, veți vedea o Reţea care vă permite să goliți memoria cache.

Nu sugerăm să ștergeți cache-ul foarte des, deoarece acest lucru va încetini navigarea. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați la fiecare câteva luni sau să verificați Depășiți caseta de gestionare automată a cache-ului și setați valoarea în funcție de tipul de hard disk pe care îl aveți. Din moment ce acest cache este accesat prin intermediul discului, poate fi destul de lent dacă aveți un hard disk lent.

Cu toate acestea, dacă aveți o unitate SSD extrem de rapidă, utilizarea cache-ului poate fi mai benefică. Deci păstrați-l mic (<250 MB) dacă hard disk-ul este lent și lăsați-l singur dacă aveți un hard disk foarte rapid.

Firefox Pipelining

Dacă ați folosit Firefox pentru o perioadă lungă de timp, ați întâmpinat probabil acest hack pe multe bloguri.Pipelining este o caracteristică care permite practic Firefox să deschidă mai multe conexiuni la un server, încărcând teoretic paginile mai rapid. Am avut rezultate mixte cu această setare, deci este mai bine să încercați mai întâi să vedeți dacă merită să fie activată.

Există opinii diferite cu privire la ce valoare trebuie setată pentru numărul maxim de conexiuni, dar consensul celor mai mulți fanii Firefox este 8. Pentru a permite conectarea la conducte, mergeți la: config și tastați network.http.pipe în caseta de filtrare și veți vedea mai multe setări.

Valorile pe care trebuie să le modificați sunt afișate în imaginea de mai sus. De asemenea, le-am enumerat mai jos dacă nu este clar.

network.http.pipelining - true

network.http.pipelining.aggressive - true

network.http.pipelining.maxrequests - 8

network.http.pipelining.ssl - true

Alte setari

Există câteva setări mai obscure, care ar putea accelera navigarea Firefox, dar rezultatele nu sunt garantate. Cel mai bine este să le testezi și să vezi dacă există vreo diferență semnificativă.

network.dns.disableIPv6 - true

browser.tabs.animate - false

browser.display.show_image_placeholders - false

Sperăm că instalarea dvs. de Firefox se execută un pic mai rapid. Nu recomand să folosiți programe de completare, cum ar fi FasterFox, deoarece modifică doar setările despre care am vorbit mai sus și adăugăm mai multe extensii pentru a accelera Firefox, nu are sens. Dacă aveți propriul dvs. sfat pentru a accelera Firefox, anunțați-ne în comentarii. Bucurați-vă!