If-Koubou

USB 2.0 vs USB 3.0: Ar trebui să vă actualizați driverele Flash?

USB 2.0 vs USB 3.0: Ar trebui să vă actualizați driverele Flash? (Cum să)

Noile computere au venit acum cu porturile USB 3.0 de ani de zile. Dar cât de repede este USB 3.0? Veți vedea o îmbunătățire a vitezei mari dacă actualizați vechile unități flash USB 2.0?

Dispozitivele USB 3.0 sunt compatibile cu porturile USB 2.0. Ele vor funcționa normal, dar numai la viteze USB 2.0. Singurul dezavantaj este că dispozitivele USB 3.0 sunt încă puțin mai scumpe.

Îmbunătățiri ale vitezei teoretice

USB este un standard și definește maxime, "viteze de semnalizare" pentru a comunica pe un port USB. Standardul USB 2.0 oferă o rată teoretică maximă de semnalizare de 480 megabiți pe secundă, în timp ce USB 3.0 definește o rată maximă de 5 gigabiți pe secundă. Cu alte cuvinte, USB 3.0 este teoretic de peste zece ori mai rapid decât USB 2.0.

Dacă comparația s-ar fi încheiat aici, actualizarea ar fi un mod de a nu-și îmbunătăți situația. Cine nu ar vrea ca drive-urile lor USB să fie de zece ori mai rapide?

În realitate, acest standard definește doar rata maximă de transmisie a datelor printr-un port USB. Dispozitivele vor avea alte blocaje. De exemplu, unitățile USB vor fi limitate de viteza de memorie flash.

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți porturi USB 3.0, trebuie doar să vă uitați la porturile USB - porturile USB 3.0 sunt în general colorate în interior. Multe computere au porturi USB 2.0 și USB 3.0. În fotografia de mai jos, portul din stânga este USB 2.0, iar portul din dreapta este USB 3.0.

Real-World Benchmarks

Să nu uităm niciodată de teorie, să vedem cum funcționează flash-urile USB 3.0 în lumea reală. Deci cât de repede sunt USB 3.0 flash drives decât unitățile USB 2.0? Ei bine, țineți minte că va depinde de unitatea specifică.

Există destul de multe puncte de referință acolo, dar testul lui Tom's Hardware 2013 pentru unitățile USB 3.0 degetul mare este deosebit de recent și cuprinzător. De asemenea, testul include câteva drivere USB 2.0, care se află în partea de jos a graficelor, între 7,9 MB / s și 9,5 MB / s în viteza de scriere. Dispozitivele USB 3.0 pe care le testă merg de la 11,4 MB / s până la 286,2 MB / s.

Ceea ce interesant aici este variația imensă a vitezei. Cea mai slabă unitate USB 3.0 a fost mai rapidă decât unitățile USB 2.0, dar numai printr-un mic fragment. Cea mai bună unitate USB 3.0 a fost de peste 28 de ori mai rapidă.

Nota editorului:dacă doriți o mare unitate USB 3.0 Flash, faceți clic aici pentru cea pe care o folosește How-To Geek.

În mod surprinzător, cele mai lente unități au fost cele mai ieftine, în timp ce cele mai rapide sunt mai scumpe. Cea mai rapidă mișcare pare să-și atingă viteza prin utilizarea "celor trei canale de memorie flash" în loc de una singură. Acest lucru este în mod evident mai scump.

Preț

Prețul este încă un factor imens aici. Multe unități flash USB 2.0 sunt super ieftine - de exemplu, puteți prelua o unitate flash USB de 8 GB USB 2.0 pentru mai puțin de 10 USD pe Amazon. Unitățile Flash Flash 4 GB pot fi găsite adesea la vânzare pentru 5 USD.

Silicon Power USB Flash Drive USB 3.0

În comparație, driverele USB 3.0 sunt mai scumpe. Cele mai rapide unități USB 3.0 vor fi și cele mai scumpe. Este posibil să trebuiască să plătiți 40 $ sau mai mult pentru a vedea o îmbunătățire de viteză cu adevărat semnificativă.

Veți avea nevoie să vă întrebați cât de mult doriți să cheltuiți și ce veți utiliza pentru unitate. Vrei doar o unitate mică și ieftină pentru a deplasa ocazional documente în jur? USB 2.0 este bine pentru asta. Pe de altă parte, dacă doriți ca unitatea de utilizare frecventă și viteza să fie critică, mai ales dacă transferați fișiere mari în jur, probabil că doriți o unitate USB 3.0.

Rețineți că doar pentru că o unitate este USB 3.0 nu înseamnă că este mult mai rapid. În momentul de față, Amazon vinde o unitate USB de stocare de 16 GB USB 3.0 pentru doar 15 USD. Cu toate acestea, recenziile indică faptul că acestea se efectuează la viteze similare cu unitățile USB 2.0. Va trebui să cheltuiți mai mult pentru o îmbunătățire reală a vitezei.

Consultați reperele specifice unității

USB 3.0 permite viteze mult mai rapide de transfer, dar nu fiecare unitate va profita de aceasta. Alți factori, precum viteza memoriei flash din interiorul unității, sunt critice.

Dacă sunteți în căutarea pentru o unitate USB bună, rapidă pentru o utilizare serioasă - și nu cea mai ieftină unitate de 5 $ - ar trebui să căutați repere înainte de timp și să determinați cât de repede este mașina dvs. de alegere. Nu credeți doar rata de viteză indicată de producător, deoarece producătorii vă dau adesea numerele cele mai exagerate pentru a vă induce în eroare - căutați în mod independent repere independente.

Rețineți că multe tipuri de dispozitive nu vor funcționa mai repede doar pentru că utilizează USB 3.0. Dacă utilizați un mouse și o tastatură USB, nu veți vedea niciun fel de îmbunătățire a vitezei de intrare prin mutarea în USB 3.0. Desigur, în cele din urmă USB 3.0 va prelua și toate dispozitivele vor folosi USB 3.0 sau mai nou. Nu există nici un rău în faptul că astfel de dispozitive trebuie să fie USB 3.0 - având în vedere în special compatibilitatea înapoi - dar nu are sens să plătiți suplimentar pentru asta. Puteți conecta și dispozitivele USB 2.0 în porturile USB 3.0.