If-Koubou

De ce computerul meu relua atât de încet după hibernare?

De ce computerul meu relua atât de încet după hibernare? (Cum să)

Punerea computerului în modul de hibernare pare întotdeauna atât de rapidă, în comparație cu scoaterea din modul hibernare și reluarea activității. De ce este atât de mult mai lent să bobinăm sistemul înapoi decât să-l îndoim?

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul entuziast de cititoare de super-utilizatori este curios:

Hibernarea trebuie să scrie conținutul RAM pe disc, iar revenirea din hibernare ar trebui să umple RAM-ul cu conținut salvat. De ce se întoarce lent de la hibernare, de ex. sistemul nu răspunde foarte mult, în general, de ceva timp?

Deci, de ce este exact un proces atât de lent pentru a returna computerul dintr-o stare hibernată?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser wolfo9999 explică:

Cauza principală este discul I / O. Citirea și scrierea pe un disc fizic este mult mai lent decât de la RAM. Când computerul se reia de pe disc (hibernare), trebuie să pornească componentele, ceea ce poate cauza o încetinire. Acest lucru depinde în mare măsură de computer. Un SSD va avea aproape aceeași viteză de reluare de pe disc ca de la RAM. Unele computere vă permit să mutați mouse-ul în jurul valorii de înainte ca berbecul să fi fost complet umplut din nou, cauzând timpi redus de răspuns.

Notă: Să presupunem că aveți 8 GB de RAM și un SSD cu debit de 400 MB / s. Va mai dura 8 * 1024MB / 400MB / s = 20.48s. Aceasta nu este aceeași viteză ca și CV-ul din memoria RAM.

Presupunând o viteză de RAM de 15.000 MB / s, timpul de reluare este de 0,55 secunde.

Un lucru pe care răspunsul său nu îl atinge, care joacă cu siguranță un rol în perceperea timpului când hibernarea / reluarea computerului este ceea ce faci în timpul procesului. De obicei, atunci când hibernați computerul, inițiați hibernarea și apoi mergeți departe (dacă durează 20 de secunde sau 2 minute, nu contează pentru dvs., pentru că rareori vă uitați la ea). Când reluați calculatorul, totuși, stați chiar acolo, uitându-se la el, așteptând să vă întoarceți la lucru, astfel încât diferența dintre un rezumat de 30 de secunde și un CV de 1 minut este semnificativă.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentariile. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.