If-Koubou

De ce Mac nu are autocolante "Intel Inside"?

De ce Mac nu are autocolante "Intel Inside"? (Cum să)

Există o etichetă Intel pe aproape orice PC, în general imposibil de îndepărtat fără a lăsa niște reziduuri urât. Mac-urile folosesc de asemenea procesoare Intel, deci de ce nu au autocolante?

Deoarece autocolantele sunt urâte.

Acesta este motivul suficient pentru majoritatea utilizatorilor de Mac, dar pentru a face acest lucru trebuie să ne întrebăm de ce Dell, Asus și alți producători de PC-uri se ocupă de aceste autocolante în primul rând. Și același motiv este că PC-urile vin în pachete cu încercări software pe care nu le doriți: bani. Intel îi plătește pe producătorii de echipamente originale pentru a lipi acele stickere în loc, astfel încât oamenii să știe că chipul Intel este acolo.

Apple este aparent fericit să perceapă un pic mai mult pentru laptopurile lor, dacă înseamnă că nu există nici un fel de autocolant care să aglomere lucrurile, dar companiile care fabrică computere mai ieftine nu pot, în general, să renunțe la bani.

Deci, acesta este răspunsul scurt: Intel plătește producătorilor de PC-uri pentru a pune acel autocolant acolo, iar Apple este bine să nu ia banii. Dar acest lucru nu răspunde de ce Intel plătește companiilor să pună aceste autocolante acolo, în primul rând.

De ce Intel plătește producătorii de PC-uri pentru a pune autocolante pe computere

Gândiți-vă în acest fel: cât de des vă gândiți la ce brand de memorie RAM are laptopul dvs.? Cum rămâne cu placa de bază? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, răspunsul este "deloc". Și la începutul anilor '90, procesoarele au fost la fel: oamenii nu s-au gândit cu adevărat despre ele atât de mult, cel puțin nu în ceea ce privește preferința de marcă . Campania "Intel Inside" a schimbat toate acestea.

Anunțurile TV au informat consumatorii despre puterea uimitoare a procesoarelor Intel și le-au spus în mod special oamenilor să caute computere cu autocolantul "Intel Inside". Pentru a vă asigura că autocolantele erau acolo, Intel a acordat reduceri și chiar și numerar. Producătorii de PC-uri, care s-au confruntat întotdeauna cu marje mici, au acceptat fericit această afacere și până în prezent majoritatea computerelor noi vin cu autocolante Intel.

Aceste autocolante au ajutat-o ​​pe Intel să devină lider de procesoare de trei decenii. Acestea sunt principalul motiv pentru care consumatorul mediu este chiar familiarizat cu marca Intel. Campania a fost atât de eficientă, de fapt, că Apple a cheltuit bani la sfârșitul anilor '90, atacandu-l.

De la batjocura Intel la utilizarea jetoanelor lor

Mac-urile au început să utilizeze Intel doar în 2006; înainte de aceasta, computerele Apple au folosit cipul PowerPC ca parte a unui acord cu IBM și Motorola. Apple a susținut în mod constant că acești procesori au fost mai rapizi decât Intel, iar la sfârșitul anilor '90 ei au difuzat anunțuri TV care susțineau doar acest lucru. Un memorabil a pus un chip Intel pe spatele unui melc.

Potrivit lui Ken Segall, care a lucrat la anunțurile cu Apple, nu a avut importanță dacă aceste anunțuri au convins cu adevărat că oricare dintre cipurile PowerPC au fost mai rapide. Ideea a fost să se facă argumentul acolo și, eventual, chiar să provoace o reacție.

Inutil să spun, Intel nu a fost amuzat de niciunul din aceste lucruri. O pagină web Intel a crescut, evitând numerele Apple cu rezultate de referință diferite. Procesele au fost amenințate. Steve a visat că Intel va lua momeala. El și-a imaginat că imaginile melcului nostru Intel au stropit publicațiile de afaceri ale lumii.

Procesul nu sa întâmplat niciodată, dar Intel nu a fost chiar încântat de anunțuri sau de Apple în general. Cel puțin, nu până în 2006.

Locuri de munca: Autocolante sunt "redundante"

În 2006, Apple a anunțat trecerea la chips-uri Intel. Ei au făcut chiar și un anunț inutil de pretențios pentru a anunța acest lucru, apelând fiecărui PC la "cutii mici, plictisitoare, care îndeplinesc sarcini plictisitoare".

Schimbarea a făcut oamenii să se întrebe: Apple va pune autocolante pe Mac-uri? Steve Jobs a fost întrebat despre acest lucru și a spus nu.

Suntem foarte mândri să livrăm produsele Intel pe Mac. Vreau să spun, sunt țipători. Și combinat cu sistemul nostru de operare, le-am acordat foarte bine împreună, așa că suntem foarte mândri de asta. Este tocmai faptul că toată lumea știe că folosim procesoare Intel, așa că cred că punerea unei mulțimi de autocolante pe cutie este doar redundantă. Mai degrabă le-am spune despre produsul din cutie și știu că are un procesor Intel.

Asta a fost linia de partid de atunci: Apple este bucuros să lucreze cu Intel, dar nu vede nevoia de a arăta cu exactitate chips-urile. Cel puțin o cutie MacBook Pro pe care o avem aici la Geek HQ, din 2011, include o insignă Intel Inside pe partea laterală a casetei, dar caseta MacBook Pro 2016 nu are logo-ul Intel pe el. Și nici un Mac nu a expediat vreodată cu un autocolant atașat de calculator în sine. Nu este posibil ca asta să se schimbe vreodată.

Fotografie de credit: Hamza Butt