If-Koubou

De ce este atât de înceată Internetul meu?

De ce este atât de înceată Internetul meu? (Cum să)

Există multe motive pentru care conexiunea dvs. la Internet poate să apară lent. Ar putea fi o problemă cu modemul sau ruterul, semnalul Wi-Fi, puterea semnalului de pe linia dvs. de cablu, dispozitivele din rețea care vă saturează lățimea de bandă sau chiar un server DNS lent. Acești pași de depanare vă vor ajuta să fixați cauza.

Reduceți problema cu mai multe site-uri web și dispozitive

Dacă testul de viteză confirmă faptul că internetul dvs. este lent, încercați să vă conectați la mai multe site-uri web și să utilizați mai multe dispozitive în casa dvs., dacă conexiunea la Internet este lentă. Dacă lentoarea este doar cu un singur site web, este probabil că problema site-ului nu este cea a internetului. Nu există nimic de făcut cu privire la acest lucru, cu excepția faptului că așteptați ca persoanele responsabile cu site-ul să le repare.

Strângerea în jos în cazul în care problema se află vă va ajuta să remediați. Se întâmplă lentoarea doar pe un singur computer sau pe toate dispozitivele tale? Dacă este doar un computer, știi că soluția se află probabil acolo. Este posibil să trebuiască să reporniți computerul sau este posibil să fie necesar să efectuați o scanare malware cu antivirusul preferat pentru a verifica dacă totul este bine. Dacă încetinirea se întâmplă pe mai multe dispozitive - mai multe computere, de exemplu, sau computerul și telefonul dvs. - atunci este aproape sigur o problemă de rețea și va trebui să mergeți la router.

Verificați viteza și comparați-vă cu planul dvs.

Înainte de a trece printr-o grămadă de depanare la sfârșitul dvs., merită efectuat un test de viteză utilizând un site ca Speedtest.net pentru a vedea cât de bine funcționează de fapt. Asigurați-vă că opriți orice descărcări, încărcări, streaming Netflix sau alte activități de internet grele înainte de a efectua testul pentru a vă asigura cât mai puțină interferență cu rezultatele.

Comparați rezultatele vitezei măsurate cu viteza de așteptare a conexiunii la Internet pentru care plătiți. Dacă nu știți acest lucru, există șanse mari să îl găsiți în factura pentru conexiunea dvs. la Internet sau pentru site-ul internet al furnizorului dvs. de servicii de internet.

Există câteva avertismente aici. Testele de viteză pot apărea uneori destul de ridicate, întrucât anumiți furnizori de servicii de Internet le pot acorda prioritate și pot avea servere foarte apropiate de dvs. Dacă viteza de conectare pare puțin scăzută, aceasta poate fi normală - în general plătiți pentru o "viteză" până la o anumită viteză și nu obțineți întotdeauna viteza exactă pe care o plătiți. Vitezele pot fi, de asemenea, mai lente la orele aglomerate ale zilei, când toată lumea din cartierul dvs. utilizează conexiunea la internet decât în ​​orele în care mulți oameni dorm sau lucrează.

Desigur, ar putea fi doar să plătiți pentru un plan de internet foarte lent - caz în care va trebui să apelați la furnizorul dvs. de internet și să plătiți mai mult pentru a vă actualiza serviciile!

Cu toate acestea, dacă plătiți pentru o anumită viteză de conectare și primiți constant rezultate ale testelor de viteză care sunt cu mult sub aceasta, este timpul să treceți la pașii de depanare de mai jos.

Reporniți Modemul și Routerul

Ca și computerele, modemurile și routerele se blochează uneori într-o stare rea, lentă, supraîncărcată. Această problemă poate fi rezolvată cu o repornire. Dacă nu ați rebootat ruterul și modemul dvs. într-un timp, ar trebui să o faceți acum.

Dacă aveți o unitate combinată de modem / router, puteți avea doar un singur dispozitiv pentru a reporni. Dar este o șansă bună să trebuiască să reporniți două bucăți de hardware: routerul și modemul. Routerul se conectează la modemul care este conectat la cablul care iese din perete. Pentru a le repornii, deconectați-le de fiecare dată de la prizele de alimentare respective timp de zece secunde înainte de a le conecta din nou. Este posibil să dureze câteva minute ca modemul să se reconecteze la furnizorul dvs. de servicii Internet și să vă aducă conexiunea la internet online, Verificați dacă viteza dvs. se îmbunătățește după repornire.

Îmbunătățiți semnalul Wi-Fi

Este posibil ca internetul dvs. să fie bine, dar Wi-Fi-ul care vă conectează la internet - are probleme de semnal. O conexiune Wi-Fi rău poate părea o problemă de conexiune la Internet, mai ales că poate afecta toate dispozitivele din casa dvs. Există destul de multe motive pentru care puteți avea un semnal Wi-Fi rău. Undele de aer ar putea fi congestionate cu prea multe dispozitive din apropiere, mai ales dacă utilizați 2,4 GHz și nu 5 GHz, care poate suporta mai multe dispozitive. Aceasta este o problemă deosebit de obișnuită în zonele urbane densi - de exemplu, dacă locuiți într-un complex de apartamente cu vecini care au o grămadă de routere wireless și alte dispozitive.

De asemenea, ați putea avea doar o zonă moartă, ceva care interferează cu semnalul Wi-Fi, sau o problemă redusă în întreaga dvs. locuință. Consultați ghidul nostru pentru accelerarea accesului Wi-Fi și obținerea unui semnal mai bun pentru mai multe sfaturi.

Dacă aveți o locuință sau o curte mai mare și aveți nevoie de o acoperire Wi-Fi mai bună, luați în considerare obținerea unui sistem Wi-Fi cu rețea care oferă mai multe stații de bază pe care le puteți amplasa în jurul locuinței sau al proprietății.

Opriți saturarea conexiunii (sau încercați QoS)

Conexiunea dvs. la Internet este împărtășită de toate dispozitivele din locuința dvs., astfel încât alte dispozitive din rețea ar putea să vă satureze conexiunea la Internet, încetinind lucrurile pentru toți ceilalți.

De exemplu, dacă două persoane streaming Netflix și o persoană încearcă să descarce un fișier cu BitTorrent, experiența fiecăruia va încetini. Opriți (sau încetiniți) unele dintre celelalte descărcări pentru a grăbi lucrurile.

Dacă aceasta este o problemă deosebit de frecventă, va trebui să faceți upgrade la pachetul dvs. de internet. Cu toate acestea, puteți vedea, de asemenea, dacă routerul dvs. are o caracteristică de calitate a serviciului (QoS), care va permite ruterului să gestioneze automat și să atribuie cât de multă lățime de bandă primesc diferite dispozitive și servicii. De exemplu, poate accelera automat lățimea de bandă BitTorrent pentru a evita încetinirea fluxurilor Netflix.

Verificați pentru Splitters coaxial

Dacă aveți internet prin cablu și aveți splitter-uri de cablu coaxiale pe linia care merge la modemul dvs. de cablu, acestea ar putea degrada puterea semnalului dvs. și conducând la o conexiune la Internet mai lentă. Splittoarele variază în ceea ce privește calitatea, iar una ieftină și ieftină ar putea reduce puterea semnalului mult mai mult decât o calitate superioară. Un număr mare de splittere ar putea cauza și o problemă.

Dacă aveți splittere pe linia de cablu, încercați să le deconectați pentru a depana conexiunea la Internet. Vedeți cum funcționează conexiunea dvs. la Internet fără niciun splitter de pe linie. Dacă aveți o viteză de conectare la Internet mult mai rapidă, ați găsit problema.

Încercați un alt server DNS

În unele cazuri, comutarea serverelor DNS poate ajuta la accelerarea vitezei aparente a conexiunii dacă serverele DNS prestabilite de servicii de Internet sunt lentă.

Iată cum funcționează DNS: Când vă conectați la un site ca google.com, computerul dvs. contactează serverele DNS și întreabă "Ce adresa IP numerică este asociată cu google.com?" Acesta primește un răspuns înapoi și se conectează la acea adresă IP, care poate fi ceva de genul 216.58.193.78 și apoi se conectează la acea adresă.

În mod tipic, serverele DNS sunt furnizate de furnizorul dvs. de servicii de internet. Dar, dacă acestea sunt lente sau supraîncărcate, este posibil să puteți obține o viteză mai bună prin trecerea la un alt set de servere DNS. Google Public DNS și OpenDNS sunt amândouă destul de populare.

Apelați ISP-ul dvs. și raportați problema

Dacă ați trecut prin toți acești pași de depanare și nu puteți remedia problema, există șanse mari ca aceasta să nu fie o problemă pe care o puteți remedia. Este posibil să fie problema furnizorului dvs. de servicii de Internet. De exemplu, este posibil să existe o problemă cu linia de cablu care rulează de la dvs. la ISP sau cu alte echipamente pe care le au. În acest caz, trebuie să apelați furnizorul dvs. de servicii Internet și să raportați problema.

Plătiți furnizorului dvs. de servicii de internet pentru a oferi o conexiune stabilă și este de datoria lor să remedieze orice problemă cu aceasta la sfârșitul lor. Doar asigurați-vă că este de fapt problema lor și nu o problemă cu privire la problemele dvs. de ultimă generație ca Wi-Fi.

Imagine de credit: Kerdkanno / Shutterstock.com, trainman111 / Shutterstock.com, Casezy idea / Shutterstock.com, Valiik30 / Shutterstock.com, file404 / Shutterstock.com