If-Koubou

De ce este viteza mea de download mai mică decât pe Internet pentru care plătesc?

De ce este viteza mea de download mai mică decât pe Internet pentru care plătesc? (Cum să)

Furnizorul dvs. de servicii Internet promovează o conexiune de 40 megabiți pe secundă, dar aceasta nu arată ca viteza de descărcare pe care o vedeți atunci când luați un fișier mare. Care-i treaba? Nu obțineți toată lărgimea de bandă pentru care plătiți?

Dragă Cum-Pentru Geek,

Pachetul pe care îl am prin ISP-ul meu local este pentru o conexiune de 40Mb (asta este formularea pe care o folosesc). Când descarc fișierele primesc 4,5-5 (și cu siguranță nu 40!) Acum ... asta nu pare a fi o afacere mare, pentru că pot descărca tot ce vreau destul de repede, YouTube nu stutter sau nimic, niciodată trebuie să aștept să-mi încarcă e-mailul sau pagina web etc. Dar dacă plătesc o conexiune de 40Mb de ce nu primesc o conexiune de 40Mb?

Cu sinceritate,

Bandwidth Confused

Aceasta este o întrebare amuzantă, deoarece ne permite să discutăm și să clarificăm o concepție greșită comună și să învățăm puțin despre istoria calculatorului de-a lungul drumului.

Să începem prin a ne întoarce în istoria rețelelor de calculatoare. Transferul de date prin rețele a fost întotdeauna măsurat în biți. Un pic este cea mai mică și cea mai elementară unitate de măsură în calcul și comunicații digitale. Biții sunt reprezentați cel mai frecvent în sistemul binar, prin intermediul lui 0 și 1. Bit, de fapt, este o contracție a frazei mai lungi "Binary Digit".

Viteza unei rețele este notată utilizând o notație bit-pe-secundă. Initial, retelele au fost atat de lente, incat viteza lor a fost masurata doar in biti, dar, pe masura ce viteza retelei a crescut, am inceput sa masuram viteza internetului in kilobiti pe secunda (amintiti 56k modemuri - 56 kilobiti pe secunda) si acum megabiti pe secunda.

Acum, iată unde lucrurile devin confuze pentru media non-geeky-Joe. Depozitarea pe computer nu este măsurată în biți, este măsurată înbytes. Un pic, după cum am stabilit, este cea mai mică unitate de măsură din regatul digital, acel primordial 1 sau 0. Un octet, totuși, este o unitate de informație digitală care (în multe sisteme de operare, inclusiv Windows) este de opt biți lung. Un alt termen, folosit de oamenii de știință pe computer pentru a evita confuzia asupra diferitelor structuri de octeți de dimensiuni existente în lume, esteoctetul. Cu alte cuvinte, sistemul de octeți pe care sistemul de operare îl folosește este o grămadă de biți strânși împreună în grupuri de opt.

Această diferență este acolo unde, la suprafață, totul pare să se destrame. Vedeți, aveți o conexiune de bandă largă capabilă de 40 de animegabiți pe secundă (în condiții ideale, 40.000.000 de biți coboară pe linie). Dar sistemul dvs. de operare și toate aplicațiile de pe el (browsere web, helpers download, clienți torrent, etc) toate datele de măsurare în megabytes, nu megabiți. Deci, când vedeți că descărcarea se face la 5MB / s, înseamnă că este vorba de megaocteți pe secundă - spre deosebire de pachetul de internet de 40Mb / s sau de megabiți pe secundă. (Notați notația MB vs. Mb.)

Dacă împărțim viteza conexiunii dvs. (măsurată în megabiți) cu 8, ajungem la ceva asemănător cu viteza de descărcare pe care o vedeți în testele de viteză: 40 megabiți împărțiți la 8 devin 5 megabytes. Deci da - dacă vă vedeți mai aproape de 5 megaocteți pe secundă într-un plan de 40 de megabiți, într-adevăr obțineți ceea ce plătiți (și chiar vă puteți lovi pe spate deoarece obțineți viteze de descărcare în mod constant la marginea a ceea ce pachetul dvs. de internet acceptat).

Rețineți că nu toate descărcările vor duce la o conexiune maximă. Unele pot fi mult mai lent, nu pentru că ta Internetul este lent, dar pentru că serverul descărcați fișierul din este ocupat sau lent.

Puteți susține acest lucru prin direcționarea către un site ca speedtest.net, care măsoară viteza dvs. de internet în megabiți, la fel ca furnizorul dvs. de internet. Dacă rezultatele programului Speedtest se potrivesc cu pachetul de internet de pe factura dvs., sunteți aur. Dacă nu, probabil că este timpul să contactați furnizorul dvs. de internet și să vedeți de ce nu obțineți vitezele pe care le plătiți.

Aveți o întrebare tehnică presantă? Trimiteți-ne un e-mail la [email protected] și vom face tot posibilul pentru a răspunde.