If-Koubou

De ce este Nexus 7 atât de lent? 8 moduri de a accelera din nou

De ce este Nexus 7 atât de lent? 8 moduri de a accelera din nou (Cum să)

Toată lumea pare să se plângă de faptul că tabletele lor Nexus 7 încetinesc în timp. Sigur, acest lucru este anecdotic - dar există o mulțime de anecdote. Vom acoperi o varietate de moduri de a accelera acest lucru.

Mulți oameni spun că actualizarea Android 4.2 a încetinit Nexus 7. Cu toate acestea, se pare că multe probleme pot provoca încetinirea Nexus 7. Am uitat peste tot pe web pentru a vedea trucurile pe care oamenii le recomandă.

Eliberați un spațiu

Mulți oameni spun că Nexus 7 încetinește în timp ce se umple. Atunci când dispozitivul Nexus 7 de 16 GB ajunge la aproximativ 3 GB de spațiu de stocare stâng, acesta începe să încetinească. Umplerea spațiului de stocare al lui Nexus 7 determină încetinirea vitezei de scriere, încetinirea sistemului.

Acest lucru va fi chiar mai mult de o problemă dacă aveți una din cele 8GB originale Nexus 7, care nu vă oferă mult spațiu wiggle pentru spațiu de stocare. Dacă încetinește, încercați să eliminați aplicațiile și fișierele pentru a elibera spațiu.

Rulați TRIM (LagFix sau ForeverGone)

Datorită unei erori cu driverul pentru memoria internă NAND Samsung Nexus 7, Android pe Nexus 7 nu emitea corect comenzi TRIM pentru a șterge sectoarele neutilizate. Acest lucru a determinat vitezele de scriere să încetinească dramatic. Acest lucru a fost stabilit în Android 4.1.2, iar Android ar trebui să emită în mod corespunzător comenzi TRIM la spațiul de stocare intern.

Cu toate acestea, această actualizare nu face nimic pentru a repara sectoarele existente care ar fi trebuit să fie TRIMMed în trecut, dar nu au fost. Pentru a face acest lucru singur, puteți încerca aplicația LagFix din Google Play (aceasta necesită root). Această aplicație este un interfață pentru utilitarul fstrim și va stoca spațiul de stocare gol, rezolvând această problemă.

Dacă tableta dvs. nu are rădăcini, va trebui să utilizați Forever Gone, care va umple spațiul de stocare cu fișiere goale și apoi le șterge, determinând Android să emită comanda TRIM pe spațiul de stocare.

Dacă doriți să testați dacă aceasta face ceva, puteți rula aplicația de benchmarking Android Androbench înainte și după pentru a testa vitezele de scriere a memoriei NAND și pentru a vedea dacă acestea se îmbunătățesc.

Dezactivați sincronizarea curenților de pe curenți și alte aplicații de fundal

După cum am observat în ghidul nostru de depanare Nexus 7, sincronizarea Google Currents este o cauză notabilă a întârzierii pe Nexus 7. Dacă Nexus 7 este prea lent sau nu răspunde corect evenimentelor touch, deschideți aplicația Currents, accesați Setările ecran și dezactivați opțiunea Sincronizare. Acest lucru va împiedica Google Currents să creeze și să scrie în mod constant date în fundal.

De asemenea, este posibil să doriți să dezactivați sincronizarea de fundal în alte aplicații sau să le setați să se sincronizeze rar - probleme similare ar putea fi cauzate de alte aplicații care descarcă și scriu date în fundal.

Unii utilizatori de pe Reddit au raportat că întârzierea cu Android 4.2 poate fi rezolvată prin dezactivarea accesului la locație pe tabletă. Acest lucru va împiedica aplicațiile Google Now și Google Maps să vă determine locația dvs. curentă, dar merită să încercați dacă comprimatul dvs. se comportă atât de încet. Veți găsi această setare în Setări -> Acces la locație.

Utilizați browserul AOSP, nu Chrome

Bine, să fim sinceri - Chrome este foarte lent pe Android. Chrome este destul de rapid pe Google Nexus 4, dar asta pentru că Nexus 4 are hardware mult mai puternic decât Nexus 7. Chrome pe Nexus 7 este destul de lent - derularea, în special, poate fi foarte jalnic. Chrome sa îmbunătățit de la introducerea modelului Nexus 7, dar performanța acestuia nu este nici pe departe aproape de bun.

Browserul inclus în Android - cunoscut sub numele de Browser AOSP (Android Open Source Project) - este mai rapid decât Google Chrome. În special, derularea este mult mai netedă. Cu toate acestea, browserul AOSP nu are caracteristici excelente de sincronizare ale Google Chrome.

Google nu include browserul implicit pentru Android cu Nexus 7, dar îl puteți instala oricum dacă Nexus 7 este înrădăcinat. Trebuie doar să instalați aplicația AOSP Browser Installer și să o utilizați pentru a instala aplicația AOSP "Browser" pe tabletă.

Ștergeți mai multe conturi de utilizator

Dacă aveți mai multe conturi de utilizator setate pe Nexus 7, vă recomandăm să le dezactivați. Când aveți mai multe conturi de utilizator setate, aplicațiile din alte conturi de utilizator sincronizează datele în fundal - deci, dacă aveți trei conturi de utilizator, trei conturi Gmail diferite se vor sincroniza simultan în fundal. Nu este o surpriză că acest lucru poate încetini lucrurile pe hardware-ul mai vechi al lui Nexus 7.

Dacă puteți ajunge fără conturi de utilizatori multiple, ștergeți orice alte conturi de utilizator și folosiți doar unul singur. Puteți face acest lucru din ecranul Setări -> Utilizatori.

Ștergeți memoria cache

Pentru a grăbi lucrurile, vă recomandăm să ștergeți partiția cache din meniul de recuperare al Androidului.

Mai întâi, închideți telefonul Nexus 7. Apăsați și țineți apăsate butoanele Volume Up + Volume Down + Power pentru a porni aparatul - acesta va porni în ecranul de mai jos.

Utilizați tastele de creștere a volumului și reducere a volumului pentru a selecta opțiunea Mod de recuperare, apoi apăsați butonul de pornire pentru a activa modul de recuperare.

Selectați opțiunea de ștergere a partiției cache cu ajutorul tastelor de volum și atingeți Power. Astfel veți șterge toate datele din aplicația memorată în cache, ceea ce vă va ajuta să accelerați lucrurile.

Depanarea cu modul de siguranță și resetarea din fabrică

Dacă Nexus 7 este lent, puteți încerca să îl încărcați în modul sigur, care va porni un sistem implicit curat, fără a încărca aplicații terță parte. Acest lucru vă va informa dacă aplicațiile terță parte - probabil widget-uri, wallpapere vii sau alte aplicații care lucrează în fundal - vă încetinesc sistemul.

De asemenea, puteți efectua o resetare din fabrică și puteți începe din nou de la zero. O mare parte din datele dvs. sunt sincronizate cu contul dvs. Google, inclusiv o listă de aplicații pe care le-ați instalat, astfel încât să puteți restaura mai multe date după resetare.

Downgrade sau instalare personalizată ROM

Dacă credeți că Google a dat naștere la Nexus 7 cu Android 4.2, există veste bună - puteți downgrade-ul dvs. Nexus 7 înapoi la Android 4.1.2.Veți avea nevoie să descărcați imaginea din fabrică corespunzătoare de la Google și să o blocați cu fișierul .bat inclus. Nu putem garanta că acest lucru va rezolva problema dvs. de viteză, dar merită să încercați dacă vă amintiți că tableta dvs. a fost mult mai rapidă cu Android 4.1 și nici una dintre metodele de mai sus nu a funcționat până acum.

La fel ca pe orice dispozitiv Android, este posibil să doriți să instalați și alte dispozitive de stocare ROM precum Cyanogenmod.

Realitatea este că Nexus 7 nu a avut hardware uimitor când a fost introdus cu peste un an în urmă. Nu este o surpriză faptul că Nexus 7 este mai lent decât iPad Mini și alte tablete, deoarece Nexus 7 are doar un chipset mai lent înăuntru. Chipset-ul vechi Tegra 3 NVIDIA nu este competitiv cu cele mai recente echipamente hardware. Din acest motiv, Google este de așteptat să lanseze un nou Nexus 7 cu internalizări actualizate în următoarele câteva luni.

Aveți alte sfaturi pentru accelerarea unui Nexus 7?

Credit de imagine: Johan Larsson pe Flickr