If-Koubou

De ce sună telefonul meu?

De ce sună telefonul meu? (Cum să)

Ați auzit telefonul când sunați și vă uitați în jos pentru a vedea cine este, când observați că numele dvs. apare ca ID-ul apelantului. Te chemi din viitor? Poate doar o problemă cu telefonul tău? Acesta din urmă este mult mai posibil, dar există și alte câteva posibilități.

Este probabil un apelant pentru spam

Iată cel mai probabil scenariu: este doar un spammer sau telemarketer care falsifică ID-ul apelantului.

În loc să afișeze numărul propriu de telefon pe ID-ul apelantului, acesta vă arată numărul dvs. de telefon ca pe o modalitate de ascundere a acestuia. Se pare contra-intuitiv pentru că ar putea ridica mai multe sprâncene, dar pariază că este mai probabil să ridici telefonul dacă ID-ul apelantului spune "necunoscut", "apelant privat" sau chiar propriul tău număr de telefon decât dacă se spune "Telemarketing, Inc".

În plus, în timp ce numărul lor de telefon ar putea fi pe o listă neagră, numărul dvs. de telefon nu este cu siguranță, așa că este un mod inteligent de a obține în jurul acestui blocaj rutier.

S-ar putea să fi văzut chiar și numere de telefon care vă apelează, care sunt foarte asemănătoare cu numărul dvs. și ar putea fi oprit cu doar unul sau două numere. Aceasta este, de asemenea, o altă metodă de spionaj și este probabil un spammer sau telemarketer la celălalt capăt.

Ar putea fi doar un bug, deși

Desigur, ar putea exista și numeroase modalități prin care telefonul tău s-ar putea suna accidental și uneori ar putea fi doar un bug în software-ul.

Un utilizator spune că cineva la sunat în timp ce se afla la telefon cu altcineva și în loc să treacă la noul apel și să pună apelul în așteptare, a încheiat apelul, ceea ce a determinat propriul său telefon să se sune.

Acest lucru se poate întâmpla și în cazul telefoanelor VoIP, în cazul în care, dacă formați un număr și apoi închideți apelul, telefonul se poate stinge, iar telefonul se va suna în schimb, cel mai probabil pentru că telefonul știe că este necesar să facă un apel, dar nu știu cine să sune, așa că se numește el însuși.

Dacă aveți un iPhone, Siri are capacitatea de a efectua un apel pe propriul dvs. telefon. Puteți face acest lucru în scop prin a spune Siri să "mă suni". Deci, este întotdeauna posibil ca Siri să nu înțeleagă nimic despre ceea ce spui și să-ți suni telefonul, mai ales dacă ai activat Hey Siri, unde ascultă întotdeauna o comandă.

În orice caz, nu răspundeți

Oricare ar fi cauza, cel mai bun curs de acțiune este pur și simplu să nu răspunzi. La urma urmei, este probabil nu din viitor, astfel încât să nu pierdeți un apel important lăsându-l fără răspuns. Nimic bun sau meritat nu va veni de la a răspunde la telefonul dvs. care vă arată numărul dvs. ca ID-ul apelantului.

Există câteva excepții, desigur. S-ar putea să trebuiască să apelați în mod intenționat numărul dvs. atunci când vă configurați mesageria vocală sau accesați anumite setări de operatori.

De asemenea, vă puteți suna pentru a ieși dintr-o întâlnire sau pentru a vă bucura grațios de o dată nepotrivită utilizând un serviciu numit IFTTT, dar utilizează propriul număr de telefon pentru a apela telefonul ori de câte ori aveți nevoie.

Credit de imagine: Jon Phillips / Flickr