If-Koubou

De ce Microsoft a renunțat la 3D Pinball din Windows (și cum să-l aducă înapoi)

De ce Microsoft a renunțat la 3D Pinball din Windows (și cum să-l aducă înapoi) (Cum să)

Uita Solitaire și Minesweeper. Cel mai bun joc inclus vreodată în Windows a fost o masă virtuală de pinball. Cu lumini intermitente și sunete arcade, 3D Pinball for Windows părea a fi magie din 1995 și este surprinzător de redat chiar și astăzi.

Dar nu verificați meniul Start: Microsoft nu a inclus Space Cadet Pinball în nici o versiune de la Windows XP și, spre deosebire de Microsoft Paint, probabil că nu va mai vedea repornirea Windows Store în orice moment.

De ce nu se mai adaugă acest joc cu Windows? Și există vreun mod de ao aduce înapoi? Să mergem puțin pe banda de memorie, înainte să vă arătăm o modalitate de a rupe acest joc dintr-o descărcare oficială de la Microsoft.

De ce Pinball a fost scos din Windows Vista

"Pinball 3D pentru Windows - Space Cadet" este cel mai bine cu 90 de nume Microsoft posibil. Este inutil de lung, include cel mai mare cuvânt cheie din jocuri în jurul anului 1995-3D! - și bloca cuvintele "pentru Windows" acolo doar pentru a vă reaminti ce sistem de operare utilizați. Dar, în ciuda numelui Extrem de Microsoft, jocul în sine nu a venit din Redmond.

Nu, Microsoft a însărcinat dezvoltatorul din Texas, Cinematronics, să construiască 3D Pinball, care a fost destinat să arate capabilitățile de jocuri ale Windows 95 într-o lume în care majoritatea dezvoltatorilor de PC-uri se lipesc de DOS.

Dezvoltarea 3D Pinball a fost agitată, după cum arată acest articol zilnic, dar echipa a reușit să o elimine. Microsoft a inclus jocul în "Microsoft Plus! pentru Windows 95, "un CD separat de $ 50, care include și precursorul pentru Internet Explorer. Jocul a fost ulterior îmbinat cu Windows NT, ME și 2000; Windows XP a fost ultima versiune pentru a include jocul.

De ce Windows Vista și ultima versiune de Windows nu au venit cu Pinball? Deoarece inginerii de la Microsoft nu puteau porta jocul pe arhitectura pe 64 de biți, fără ca lucrurile să se rupă. Microsoft angajat Raymond Chen explică:

În special, când ați început jocul, mingea va fi livrată lansatorului și apoi va cădea încet spre partea inferioară a ecranului, prin piston și în partea de jos a mesei. Jocurile au fost foarte scurte.

Sună ... nu este distractiv. Și sa dovedit aproape imposibil de repărat: codul sursă al jocului a fost vechi de zece ani și nu a fost documentat. Nu a fost nimeni care să cheme la joc, fie: Cinematronics, care a dezvoltat jocul în 1994, a fost cumpărat de Maxis în 1996; Maxis a fost, la rândul său, cumpărat de EA în 1997. Toți dezvoltatorii de Pinball 3D au continuat mult timp.

Deci, Chen a făcut apelul: Pinball 3D nu a fost inclus în versiunea pe 64 de biți a Windows XP sau în orice versiune de Windows de atunci. Dar asta nu înseamnă că nu poți să o faci, dacă vrei cu adevărat.

Cum se instalează 3D Pinball pe versiuni mai noi de Windows

Microsoft nu a vrut să includă un joc pe 32 de biți cu sisteme de operare pe 64 de biți, ceea ce este de înțeles, dar Pinball 3D funcționează perfect pe sistemele de operare moderne precum Windows 10, datorită compatibilității inverse. Există site-uri de tip third party care oferă o descărcare neautorizată de 3D Pinball, dar nu le vom lega. În schimb, după cum afirmă Biswa, membru al forumului Geek, Microsoft oferă descărcări gratuite de Windows XP Mode, inițial menite să ofere compatibilitate inversă pentru utilizatorii Windows 7. Fișierele 3D Pinball sunt chiar înăuntru, iar noi le putem face să ruleze pe Windows 10 cu puțină agitație.

Mai întâi, descărcați Windows XP Mode de la Microsoft. Rețineți că s-ar putea să trebuiască să parcurgeți un anunț de suprafață pentru a ajunge la descărcarea efectivă.

Salvați fișierul în dosarul Descărcări - va fi în jur de 470MB. Acesta va fi numit "WindowsXPMode_en-us.exe".

Asigurați-vă că puteți vedea extensiile de fișiere, apoi modificați ".exe" în ".zip".

Acum puteți deschide fișierul în 7Zip sau WinRAR (funcția de arhivare nativă Windows Explorer nu va funcționa.)

Accesați directorul Surse, apoi deschideți "XPM".

În interiorul acestei arhive găsim un fișier denumit "VirtualXPVHD", un hard disk virtual cu o instalare completă pentru Windows XP.

Așa este: căutăm o arhivă în interiorul unei arhive în interior și arhivăm - toate țestoasele sunt în jos. Deschideți această arhivă și veți vedea structura completă a fișierelor Windows XP din ziua respectivă.

Faceți clic pe Fișiere program> Windows NT și veți găsi un întreg dosar numit "Pinball".

Glisați-l pe desktop sau oriunde doriți. Acum ai Pinball pe sistemul tău Windows 10!

Bucurați-vă!

Alternativă: extrageți 3D Pinball de pe un disc Windows XP vechi

Dacă aveți o conexiune limitată și nu doriți să descărcați modul XP, puteți găsi, de asemenea, acel CD pe 32 de biți Windows XP pe care îl aveți încă într-un dulap undeva și rupeți jocul direct de la acesta.

Pentru a începe, creați un folder "Pinball" pe computerul dvs. Windows 10 - pentru simplitate, îl pun pe partea superioară a partiției C: \, dar l-ați putea pune oriunde.

Acum, introduceți CD-ul Windows XP și deschideți promptul de comandă. Treceți la unitatea optică introducând numele; pentru mine asta însemna scrierea F: \ și apăsând introduceți, dar va trebui să verificați care este litera pe care o utilizează unitatea optică. Apoi tastați cd I386 pentru a schimba directoarele și apăsați Enter.

Acum suntem în dosarul în care trăiește jocul - trebuie doar să-l extragem. Vom face acest lucru în etape, începând cu toate fișierele numite "pinball":

extinde -r pinball *. * C: \ pinball

Aceasta folosește comanda "extinde" pentru a extrage fiecare fișier care începe cu cuvântul "pinball" în dosarul C: \ pinball pe care l-am făcut mai devreme (dacă puneți dosarul în altă parte, utilizați locația respectivă).

Vom rula o comandă similară pentru sunete, fonturi și o imagine a tabelului inclusă pentru context:

extinde -r sunet * .wa_ C: \ expansiune pinball -r font.da_ C: \ expansiune pinball -r table.bm_ C: \ pinball

În cele din urmă, trebuie să copiem încă un fișier:

copiați wavemix.inf C: \ pinball

Când ați terminat, mergeți la dosarul Pinball pe care l-ați creat mai devreme: dacă totul a funcționat, ar trebui să aveți 70 de fișiere.

Acum mergeți mai departe și lansați pinball.exe!

Este atât de ușor. Probabil doriți să mutați dosarul în altă parte mai târziu, dar cel puțin știi că totul funcționează.

Dacă ați crescut cu Windows, dar nu-l utilizați azi, nu vă faceți griji: puteți rula software-ul Windows în Ubuntu cu Wine sau pe Mac utilizând Wine pe macOS. Va trebui să executați pașii de mai sus pe un computer Windows, dar fișierele care rezultă funcționează foarte bine în Wine.