If-Koubou

De ce Microsoft face 5 dolari la 15 dolari de la fiecare dispozitiv Android vândut

De ce Microsoft face 5 dolari la 15 dolari de la fiecare dispozitiv Android vândut (Cum să)

Microsoft face mult mai mulți bani de la Android decât Windows Phone. De fiecare dată când cumperi un smartphone sau o tabletă Android, Microsoft primește probabil 5 - 15 USD. Probabil, cel puțin 2 miliarde de dolari pe an provin de la Android.

Acest acord financiar se referă la redevențele de brevet. Microsoft susține că dețin brevete de software pe care Android le încalcă și amenință procese împotriva producătorilor de dispozitive Android până când se soluționează.

Cum funcționează acordurile de licențiere

Microsoft nu a dezvăluit oficial detaliile acordurilor de licențiere cu producătorii de dispozitive Android. Vom combina toate informațiile de aici din mai multe surse.

Știm că Microsoft îi spune producătorilor de dispozitive Android că Android încalcă brevetele lor. Pentru a face lucrurile bine, producătorul dispozitivului trebuie să taie Microsoft pe dispozitivele pe care le vinde. Dacă producătorul dispozitivului nu va încheia un acord de licențiere de brevete, Microsoft le va da în judecată.

În timp ce Microsoft nu ne-a oferit toate informațiile de care avem nevoie cu privire la aceste acorduri de licențiere, avocații corporativi au lansat un articol interesant de blog despre acest subiect în 2011. Acestea explică filosofia Microsoft atunci când vine vorba de negocierea acordurilor de brevete cu producătorii de dispozitive Android:

"În contextul unei incertitudini și al litigiilor legate de brevetele pentru smartphone-uri, noi punem în aplicare o serie de acorduri care sunt rezonabile și corecte pentru ambele părți. Acordurile noastre asigură respectarea și compensarea rezonabilă a invențiilor și brevetelor de invenții ale Microsoft. La fel de importante, permit licențierilor să utilizeze inovațiile brevetate pe o bază pe termen lung și stabilă. "

În 2012, Microsoft a anunțat că 70% dintre dispozitivele Android vândute erau acum acoperite de acordurile de licențiere a brevetelor.

Cât de multe sunt redevențele?

Producătorii de dispozitive Microsoft și de dispozitive Android nu au lansat oficial nicio informație cu privire la cât de mult costă aceste taxe pentru drepturile de autor. Este posibil ca producătorilor să li se interzică eliberarea acestor detalii ca parte a acordurilor. Cu toate acestea, potrivit unui analist Citi, HTC plătește 5 dolari pentru fiecare dispozitiv Android vândut. Același analist a arătat că Microsoft a fost în judecată producătorii de dispozitive pentru 7,50 dolari la 12,50 dolari pe dispozitiv Android vândute.

În 2011, o poveste în ziarul sud-coreean Maeil Business a indicat că Microsoft încearcă să obțină 15 dolari per dispozitiv Android vândut de la Samsung, în timp ce Samsung încearcă să-i argumenteze până la 10 dolari.

Cele 2 miliarde de dolari pe an, un analist a venit cu estimări că Microsoft primește 5 dolari per dispozitiv Android vândut. Dacă devin din ce în ce mai mari, pot primi mai mult de 2 miliarde de dolari pe an din vânzările de dispozitive Android. Și, dacă vânzările de dispozitive Android vor continua să crească, ar putea face mult mai multe miliarde de dolari pe an în curând.

Așteptați, de ce producătorii de dispozitive plătesc Microsoft?

Dacă sunteți cineva care nu este versat în dreptul de brevete, întrebarea pe care o veți întreba în acest moment este De ce? De ce Microsoft merită să plătească atâția bani din fiecare dispozitiv Android vândut? Mai exact, ce brevete Microsoft încalcă Android? Nu știm sigur.

În realitate, Microsoft nu a trebuit niciodată să-și apere brevetele Android în instanță. Mai degrabă decât să riscăm o luptă costisitoare cu Microsoft, producătorii de Android plătesc Microsoft doar pentru o licență, pentru ca ei să poată continua afacerea. Este, în general, mai ieftin să plătești "trollurile de brevete" decât să le lupți în instanță, iar acest lucru este valabil și pentru o companie cu rezerve de numerar la fel de mari ca și Microsoft.

Microsoft deține o varietate de brevete de software, inclusiv brevete esențiale pentru utilizarea sistemului de fișiere standard FAT Cardurile SD sunt formatate ca implicit.

Patentul FAT

Deși nu cunoaștem toate brevetele în cauză aici, știm mai ales unii. Un brevet special în cauză este adesea denumit "brevet FAT". Pe scurt, sistemul de fișiere al Microsoft File File Allocation Table (FAT), care se întoarce la MS-DOS, acceptă nume de fișiere lungi și scurte. Există nume mai lungi, cum ar fi "MyDocument.doc" și numele de fișiere DOS vechi de opt caractere, cum ar fi "MYDOC ~ 1.DOC". Brevetul Microsoft se află pe un "spațiu de nume comun pentru nume de fișiere scurte". Pentru a implementa suportul FAT - astfel încât aceștia pot citi carduri standard SD acceptate ca FAT32, de exemplu - dispozitivele trebuie să susțină sistemul de fișiere FAT și detaliile de implementare. Versiunea europeană a acestui brevet a fost recent anulată de o instanță germană.

Microsoft folosește acest brevet împotriva dispozitivelor Linux începând cu anul 2003. În 2009, au dat în judecată TomTom pentru încălcarea a două dintre brevetele lor în sistemul de fișiere FAT. TomTom a folosit kernel-ul Linux în dispozitivele lor GPS, iar Microsoft a susținut că suportul FAT din kernel-ul Linux a încălcat brevetele lor. În loc să meargă la tribunal, TomTom a plătit și plătit redevențele pentru brevetele Microsoft. Microsoft a susținut mereu că Linux a încălcat brevetele lor, deci nu este deloc surprinzător faptul că ei susțin că Android - construit pe Linux - nu prea.

O companie care a încercat să lupte împotriva Microsoft a fost Barnes & Noble. Microsoft a susținut că Nook - un eReader bazat pe Android - și-a încălcat brevetele și că Barnes & Noble ar trebui să plătească. Lucrurile s-au dovedit a fi bune pentru Barnes & Noble în instanță, dar Microsoft sa stabilit împreună cu aceștia în 2012, Microsoft investind 300 milioane dolari într-o filială Barnes & Noble și acordându-i drepturi de brevet. Brevetele Microsoft trăiau într-o altă zi.

Credit de imagine: Wonderlane pe Flickr, trophygeek pe Flickr