If-Koubou

De ce jucatorii de pe PC i-au urat "Jocuri pentru Windows LIVE"

De ce jucatorii de pe PC i-au urat "Jocuri pentru Windows LIVE" (Cum să)

Microsoft se reîntâlnește din nou cu comunitatea de jocuri PC, cu toții de la gamerii PC-urilor până la CEO-ul Epic, criticând platforma Microsoft Universal Windows. Microsoft nu are prea multă bunăvoință în comunitatea de jocuri PC, mulțumită în special serviciului dezastruos "Games for Windows LIVE" de la câțiva ani în urmă ... și sunt îngrijorați că istoria se va repeta.

Aceasta nu este doar o istorie antică. Jocurile pentru Windows Live încă afectează câteva jocuri pe PC vândute pe Steam astăzi și explică de ce atât de mulți oameni sunt atât de sceptici față de planurile Microsoft de jocuri pe calculator. Microsoft avea chiar propriul magazin de jocuri de calculator, la fel ca și magazinul Windows de astăzi.

Începutul: Aducerea Xbox LIVE în Windows, inclusiv taxa de abonament

Jocuri pentru Windows LIVE au debutat cu Windows Vista. Primul joc pentru a utiliza serviciul GFWL al Microsoft a fost Shadowrun în 2007, urmată de Halo 2 două zile mai târziu. Ambele jocuri au acceptat oficial numai Windows Vista, dar mai târziu au fost sparte pentru a lucra pe Windows XP - nu aveau de fapt nevoie de cea mai recentă versiune de Windows. Microsoft a vrut să încurajeze jucătorii să facă upgrade la Vista, la fel ca Quantum Break și Gears of War: Ultimate Edition sunt concepute pentru a încuraja actualizarea Windows 10 astăzi.

Shadowrun a prezentat gameplay-ul cross-platform între Windows Vista și playerele Xbox 360. Aceasta a fost una dintre caracteristicile promise ale Microsoft de acum un deceniu, la fel ca și jocul pe platformă între Windows 10 și Xbox One. Cu toate acestea, jocul pe mai multe platforme a fost lăsat pe marginea drumului. Universul la război: Assault la pământ și Lost Planet: Extreme Condition Colonies Edition a sprijinit multiplayer multiplayer în acel moment, însă dezvoltatorii - chiar și dezvoltatorii proprii ai Microsoft - au evitat să o folosească din nou. Chiar și propriul Halo 2 al Microsoft, pe care GFWL la lansat cu adevărat, nu a suportat jocul cross-platform.

De asemenea, Microsoft a anunțat că o caracteristică "Tray and Play" va face parte din GFWL înainte de lansarea sa. Acest lucru v-ar permite să introduceți un joc pe un disc în PC-ul dvs. și să începeți imediat să jucați în timp ce acesta se instalează în fundal, cum ar fi pe o consolă. Tray and Play nu a apărut niciodată în niciun joc și a devenit vaporware.

Jocuri pentru Windows LIVE au fost legate de Xbox LIVE. Toți au început cu un cont de argint. Ai putea plăti pentru a trece la un cont Gold, care costa 50 $ pe an. Un cont de aur a fost necesar pentru a juca online jocuri GFWL, la fel ca Xbox LIVE Gold este necesar pentru a juca jocuri Xbox online. Din fericire, dacă ați fost deja un utilizator Xbox, ați plătit deja Gold pentru fie GFWL Gold, fie pentru Xbox LIVE Gold ați obținut amândouă. Dar mulți dintre jucătorii de pe PC nu erau gameri ai jocului Xbox, iar acest lucru însemna că jocurile GFWL au o taxă de abonament pentru aceleași caracteristici pentru multiplayeri, alte jocuri PC oferite gratuit. În 2008, Microsoft și-a dat seama că nu a fost nicăieri prin această strategie și a renunțat la taxele de abonament, făcând jocul online gratuit pentru toți cei care au jucat în jocuri GFWL.

Deoarece a fost legat de Xbox LIVE, jocurile GFWL funcționează numai pe deplin în cele 42 de țări în care este disponibil Xbox LIVE. Încercați să jucați un joc compatibil GFWL în altă țară și nu va funcționa.

Jocuri pentru Windows LIVE nu se îmbunătățește cu adevărat, deoarece Microsoft o neglijează

Mai rău, jocurile pentru Windows Live nu au funcționat așa de bine. A fost enervant și încă este enervant dacă joci jocuri care conțin GFWL. Dar interfața enervantă este cea mai mică preocupare a multor oameni. GFWL este renumit pentru coruperea fișierelor salvate. Aceste fișiere salvate sunt criptate pentru a împiedica jucătorii să le copieze și să obțină cu ușurință realizări fără valoare, astfel încât să nu le puteți copia pe un computer nou la fel de ușor. Am avut personal aceste probleme cu diferite jocuri.

Chiar dacă ați fi un utilizator Xbox, integrarea Xbox de la GFWL ar putea fi enervantă. Dacă jucați un joc GFWL activat pe PC-ul dvs. și cineva a alimentat pe Xbox 360 în cealaltă cameră pentru a viziona Netflix, ați avea probleme. Nu ați putut fi conectat (ă) la același profil Xbox atât pe Xbox 360, cât și pe PC, astfel încât a fost interzisă ceva atât de simplu precum vizionarea Netflix în timp ce jucați un joc GFWL.

GFWL a avut câteva caracteristici unice, desigur - jocurile GFWL ar putea avea realizări care să vă ofere puncte către Xbox "gamerscore", astfel încât să puteți crește un număr complet arbitrar numai pentru jucătorii Xbox care au fost îngrijiți.

În 2010, Microsoft a actualizat codecul vocal al Xbox Live, încorporând chat-ul vocal încrucișat în platformă Shadowrun și alte jocuri care l-au folosit. Acesta este un exemplu destul de clar pentru Microsoft, renunțând la promisiunile sale pe mai multe platforme.

Bug-uri, bug-uri, bug-uri

GFWL a introdus, de asemenea, o varietate de alte probleme și bug-uri. A fost departe de experiența ușoară în jocurile pe care Microsoft a vrut să o promoveze - de fapt, jocurile GFWL sunt mult mai mult de jucat decât alte jocuri. Nu am avut probleme cu jocuri pe Windows 8 sau 10, cu excepția jocurilor GFWL.

De fapt, pentru a obține capturi de ecran pentru acest articol foarte, am lansat Steam și am instalat Grand Theft Auto IV pe Windows 10. Când l-am lansat, Windows 10 mi-a informat că Games for Windows LIVE nu mai era suportat pe Windows 10 și poate că nu funcționează corect - un mesaj pe care nu l-am văzut când încercam să lansez alt joc.

Am apăsat și a apărut fereastra Club Rock Social Club. Am dat click pe "Play" și nu sa întâmplat nimic. Am încercat de mai multe ori - nu, nimic, nici măcar un proces în Managerul de activități. Am căutat pe web și am descoperit că trebuie să descarcă manual cea mai recentă versiune de Games for Windows LIVE de la Microsoft, deoarece nu se actualizează automat. După ce am lansat jocul și am ajuns la suprapunerea cu GFWL care vroia să mă conectez cu un cont Microsoft, am constatat că nu pot face clic pe butoanele din suprapunere sau că fereastra jocului s-ar reduce la minimum.Am incercat de mai multe ori inainte sa inteleg ca pot folosi tasta Tab pentru a naviga pe interfata si Enter pentru a activa butoanele.

Probabil că există mai multe probleme, dar am renunțat după asta - am suferit destul de mult în mâinile GFWL și am avut suficiente capturi de ecran.

Aceasta este ceea ce folosește GFWL: problema după problemă. Am jucat jocuri lansate în anii 90 și începutul lui 2000 pe Windows 10, dar Grand Theft Auto IV - lansat în 2008 - este aparent prea vechi și nu mai este suportat. Platforma proprie de jocuri Microsoft pare a fi cea mai puțin compatibilă soluție.

Jocuri pentru Windows LIVE A inclus și un competitor de aburi nereușit

În decembrie 2009, Microsoft a lansat Games on Demand. Aceasta a fost o aplicație desktop care a oferit o modalitate de a achiziționa jocuri GFWL și DLC. Era răspunsul Microsoft la Steam.

Nu a avut succes. În octombrie 2010, Microsoft a rebranded-o ca fiind Games for Windows Marketplace. În iulie 2011, aproximativ un an și jumătate după lansarea sa inițială, Microsoft a anunțat că va închide noile Jocuri pentru Windows Marketplace și va îmbina cu site-ul Xbox. Aplicația Games for Windows Marketplace tocmai a deschis secțiunea Windows de pe site-ul Xbox. În august 2013, puțin peste doi ani mai târziu, Microsoft a anunțat că "piața PC-urilor Xbox.com" se va închide și va fi închisă doar șapte zile mai târziu. Aceasta a fost doar o notă de subsol într-o actualizare mai mare despre piața Xbox 360.

Spre deosebire de Steam - dar la fel ca și Xbox-ul - magazinul Microsoft nu a folosit moneda reală. Acesta a folosit "Microsoft Points", pe care a trebuit să le achiziționați în pachete și a servit doar la prețuri obscure. Uneori te-a forțat să cumperi mai multe puncte decât ai nevoie de fapt pentru a-ți petrece o cumpărătură individuală. Asta nu pare foarte prietenos cu jucătorii.

Magazinul Microsoft a acceptat, de asemenea, achizițiile cross-platform pentru jocurile Xbox și PC, o caracteristică pe care Microsoft o promovează încă o dată.

Dezvoltatorii de jocuri în cele din urmă Flee GFWL

De-a lungul anilor, Microsoft a încurajat dezvoltatorii să folosească GFWL, promis în mod regulat că este dedicat jocurilor pe PC și, uneori, spune studiourilor de joc să implementeze GFWL în jocurile lor dacă ar avea un cuvânt de spus. Dar, în afară de asta, nu a făcut prea mult pentru a îmbunătăți efectiv GFWL sau pentru a respecta multe promisiuni făcute înainte de eliberarea sa.

În august 2013, un articol de asistență a apărut pe site-ul oficial al Microsoft, în care se menționa că GFWL va fi închis la 1 iulie 2014. Microsoft a șters acest articol și apoi a refuzat să comenteze planurile sale.

Acest lucru a declanșat un val de gameri cerând dezvoltatorilor să renunțe la GFWL, iar dezvoltatorii să emită actualizări pentru a elimina jocurile GFWL. În iunie 2014 cu câteva zile înainte de data de închidere anunțată anterior, Microsoft a anunțat că nu intenționa să închidă efectiv serverele GFWL, astfel încât jocurile ar continua să funcționeze în mod normal. Microsoft a eșuat chiar și aici, lăsând jucătorii de pe PC să se întrebe dacă funcțiile online ale GFWL ar înceta să mai lucreze timp de aproape un an înainte de a anunța acest lucru.

O astfel de închidere a serverului ar putea provoca probleme grave, chiar și pentru jocurile cu un singur jucător. Furtuna de gloante, de exemplu, trebuie activat online cu GFWL înainte de a putea fi redat. O închidere a serverului ar face ca jocul respectiv - și probabil alții - să nu poată fi jucat. Furtuna de gloante a dispărut de la Steam după data planificată de Microsoft de a închide GFWL devenind public. A reapărut în tăcere mai târziu. Acest lucru sugerează chiar și dezvoltatorul de așteptat Microsoft ar închide serverele și a vrut să evite să se ocupe de cumpărători supărat.

Încă o dată, Microsoft promite că este dedicat în totalitate jocurilor de PC-uri Windows - au continuat să se reitereze purtătorii de cuvânt, pe măsură ce GFWL a căzut în dezamăgire. De asemenea, spune că crede în jocul pe mai multe platforme, iar Xbox și Windows devin mai aproape - ceva ce GFWL a încercat și nu a reușit. Își împinge propria piață cu Windows Store după ce a reușit cu un magazin de jocuri pe calculator cu câțiva ani mai devreme.

Microsoft poate sau nu poate fi serios de data aceasta. Va trebui să așteptăm și să vedem. Dar nu este deloc surprinzător faptul că jucătorii de pe PC sunt sceptici, iar limitările aplicațiilor Platformei Windows Ultimate atrag atât de mult. Heck, chiar și DirectX 12 - singura veste foarte mare pentru jucătorii PC-urilor din Windows 10 - pare să fi venit doar ca răspuns la anunțul Mantle-ului AMD, care a pus bazele platformei Vulkan. Sperăm că Microsoft va face acest lucru de data aceasta. Dar până acum, nu ne ținem respirația.