If-Koubou

De ce jocuri video vă fac să vă simțiți bolnav (și ce puteți face despre el)

De ce jocuri video vă fac să vă simțiți bolnav (și ce puteți face despre el) (Cum să)

O parte semnificativă a populației devine greață moderată până la gravă în timp ce joacă jocuri video de prima persoană, dar nu trebuie să fie așa. Iată de ce aceste jocuri îi fac pe oameni să se simtă rău și ce puteți face în legătură cu asta.

De ce jocuri video îi fac pe oameni să se simtă bolnavi?

Dacă aveți dureri de cap sau greață ocazional (sau chiar tot timpul) în timpul jocurilor, nu sunteți singuri. Eu, și nenumărați alți jucători, am experimentat simptome induse de jocuri video de-a lungul anilor. Mai mult de câteva sesiuni de maratonOchi auriu pe Nintendo 64 în tinerețea mea a ajuns cu mine, așezându-mă pe podea, simțindu-mă ca și cum aș fi condus cu cea mai mare coaster din lume. (Dacă căutați exemple de greață indusă de joc video, veți găsi acest lucruOchi auriu este deosebit de legendar pentru capacitatea sa de a induce dureri de cap extreme și greață).

Coincident că un popular Ochi auriu Harta multiplayer a avut o baie? Nu credem.

Deci, de ce avem aceste simptome? Ce se întâmplă cu anumite jocuri video face ca unii oameni să fie greați, să genereze dureri de cap severe sau să le provoace vertij? Pentru a înțelege de ce multe jocuri video îi fac pe oameni atât de bolnavi de roller-coaster, trebuie să ne uităm la două căi evolutive distincte: propria noastră și cea a jocurilor în sine. Cum interacționează aceste două lucruri este cheia pentru motivul că răsucirile și răsturnările jocurilor moderne fac ca unii oameni să se simtă rău.

Ființele umane au un sens bine reglat al spațiului. Suntem extrem de buni când știm când suntem în picioare, când ne întoarcem, când suntem cu capul în jos, când suntem în picioare, cădem sau suntem agitați. Datorită unei buclă de feedback constantă între ochii noștri, urechile interioare umplute cu fluid și sistemul nostru senzorial general, știm exact unde suntem în spațiul nostru fizic.

Atunci când există o deconectare între o porțiune a acelei buclă de feedback și a celeilalte, rezultatul final este, în general, greață moderată până la severă. Ca oricine care a fost într-un dock de croazieră fără ferestre poate atesta: atunci când urechea voastră interioară simte că vă bobiți în sus și în jos, dar ochii tăi cred că stați liniștit, puteți ajunge cu un stomac deranjat . Denumirea tehnică pentru acest lucru este numită "conflict cue". Nu este clar De ce cugetul ne face să ne simțim răi - cea mai proeminentă teorie este că boala de mișcare imită efectele secundare ale otrăvurilor, iar corpul nostru dorește să curățe otravă - dar știm că într-adevăr ne face să simțim dorința de a arunca.

Degetele și ecranul s-ar putea să zboare, dar corpul tău este încă în piatră.

Deci, cum se referă la jocurile video? Pe măsură ce jocurile video au evoluat în complexitate, a devenit posibil ca jocurile să imite în mod real mișcarea caracterului 3D. Exemplul cel mai abundent al acestui gen este genul de shooter pentru prima persoană (FPS), inclusiv jocuri precum Half-Life și Halo, unde vedeți prin ochii personajului. În timp ce jucați aceste jocuri, vă confruntați, în esență, cu inversul exemplului nostru de croazieră anterioară. Corpul tău sta perfect pe canapea, dar ochii tăi percep că te miști, datorită acțiunii 3D rapide pe ecran. La fel ca și pe nava de croazieră, conflictul dintre indicii de mediu provoacă apariția greaței într-o cantitate semnificativă a populației.

Cum să evitați mișcarea bolnavă atunci când jucați jocuri

Deci, ce puteți face pentru a minimiza greața jocurilor video? Există mai multe abordări pe care le puteți lua, cele mai multe dintre acestea implicând minimizarea sau eliminarea conflictelor de tip în mediul dvs.

De fapt, este similar cu rezolvarea bolii în mișcare din lumea reală. Pentru a reveni la exemplul nostru de croazieră anterior, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face dacă vă îmbolnăviți în timp ce vă aflați în interiorul unei nave este să mergeți la punte și să priviți la orizont. Efectuând astfel realinierea indicii de mediu (vă simțiți corpul în mișcare și ochii, atunci când blocat pe orizontul static, poate percepe mișcare prea). În timp ce nu putem face exact întreaga cameră de zi să se miște în tandem cu caracterul pe ecran, putem minimiza discordia dintre cele două.

Ajustați câmpul vizual

Câmpul de vizualizare al jocului dvs. video (FOV) este, cu mâna în jos, una dintre cele mai frecvente cauze de greață și dureri de cap joc video. Sursa problemei este o deconectare între câmpul vizual al vizualizatorului real (player-ul) și câmpul vizual al jocului (camera de joc).

Viziunea umană este de aproximativ 180 de grade. Deși lucrurile din viziunea noastră periferică nu sunt ascuțite, ele sunt încă acolo și noi încă reacționăm la ele. Datorită limitelor televizoarelor și monitoarelor de calculator, jocurile video nu prezintă cu adevărat lumea jocurilor video la 180 de grade.

În mod obișnuit, jocurile video bazate pe console utilizează un câmp vizual de aproximativ 60 de grade (sau mai puțin), iar jocurile pentru PC utilizează un câmp vizual superior, cum ar fi 80-100 de grade. Motivul acestei discrepanțe depinde de distanța de vizionare presupusă a jucătorului. Jucătorii de pe consolă joacă de obicei într-o setare de tip cameră de zi unde sunt mai departe de ecran. Deci, câmpul vizual total prezentat lor este mai mic, deoarece ecranul ocupă de fapt mai puțin din domeniul lor real de viziune.

Dimpotrivă, jucătorii pentru PC tind să se așeze la birouri cu monitoarele lor mult mai aproape. Pentru a compensa monitorul computerului pentru a prelua o porțiune mai mare a viziunii lor, dezvoltatorii de jocuri ajustează de obicei câmpul de vedere, astfel încât camera din joc să facă o treabă mai bună aproximând aceeași porțiune a câmpului vizual al jucătorului.

Din nefericire, când câmpul de vizualizare de pe ecran nu este semnificativ sincronizat cu poziția ecranului în câmpul vizual al lumii reale, acest lucru poate duce la dureri de cap și greață.Acest lucru se poate întâmpla când jucați un joc cu un câmp de vedere scăzut (60 de grade sau mai jos) și sunteți foarte aproape de ecran: o situație care apare atunci când jucătorii din consola sunt prea aproape sau când un joc portat din consola la PC obține un câmp vizualizat actualizat.

Iată o idee grosolană despre cum arată astaMinecraft, a căror natură pixelată face evidentă atunci când vederea este distorsionată.

În imaginea de mai sus, stăm într-un sat și am stabilit câmpul vizual la un nivel super-scăzut de 30 de grade pentru a exagera cu adevărat efectul pe care îl descriem. Ca urmare, avem o viziune tunelă extremă, iar obiectele pe care le vedem apar mai aproape decât ar trebui, fără o viziune periferică despre care să vorbim.

Redarea jocului în acest fel nu este deosebit de distractivă (pentru că nu vedeți niciodată băieții răi până când nu sunt chiar pe partea de sus a dvs.), iar sentimentul că jucați jocul printr-un telescop vă poate face ușor să vă simțiți greață. Din fericire, este foarte rar ca jocurile video să aibă de fapt un câmp de vedere atât de mic, cu excepția poate atunci când personajul tău a fost drogat sau grav rănit și are viziune tunel.

În captura de ecran de mai sus, câmpul de vizualizare este setat la 60 de grade. Aceasta este setarea cea mai frecventă găsită în jocurile de consolă. Vederea nu este foarte strâmtă, dar nu este chiar foarte lată. Dacă ați făcut cea mai mare parte a jocurilor dvs. pe o consolă și nu pe un PC, s-ar putea chiar să vă simțiți destul de normal ca să vă căutați pentru că aceasta este perspectiva cu care sunteți mai obișnuit. Dar, în funcție de cât de departe sau de aproape sunteți de pe ecran, punctul de vedere va fi fie simțit drept, fie puțin îngrădit și poate puțin greață.

În această captură de ecran, câmpul de vizualizare este setat la 85 de grade. Mulți jucători preferă să-și fixeze jocurile pe PC la 80-100 de grade pentru o vizibilitate îmbunătățită și o simțire mai realistă. Am selectat 85 pentru captura de ecran (și folosiți 85 atunci când jucați acest joc special), pentru că acesta este punctul înMinecraft chiar înainte ca marginile ecranului să înceapă să aibă un aspect distorsionat. Pentru jocul dvs. particular, setarea care se simte cel mai bine ar putea fi 90 sau chiar 100.

Pentru a vedea cum ar putea arăta imaginea distorsionată, am setat câmpul de vedere la 110 de grade în imaginea de mai sus. În timp ce puteți vedea mult mai mult din lumea jocurilor, este nevoie de un pic prea mult, creând un efect "oglindă în casă". Rețineți modul în care blocurile din cele mai îndepărtate colțuri ale câmpului vizual, cum ar fi piatra de piatră din colțul din stânga jos, arată că se topesc aproape de ecran. Mediul fericit este locul dintre extrema câmpului de vedere care vă simțiți cel mai confortabil.

În mod ideal, jocul dvs. va avea un set undeva în meniul de configurare video care vă permite să reglați câmpul de vizualizare, dar în unele cazuri mai puțin ideale, poate fi necesar să editați un fișier de configurare în directorul de jocuri. Nu există setări de câmp de vizualizare corect sau greșit, dar cu cât vă aflați mai aproape de ecran, cu atât mai mare doriți să fie setarea câmpului de vizualizare. Gândiți-vă așa: televizorul sau monitorul este o fereastră în lumea jocurilor. Cu cât sunteți mai aproape de fereastră, cu atât mai mult vă vedeți lumea din afară. Creierul tău așteaptă acest lucru și dacă vizualizarea din fereastră (virtuală sau altfel) nu se potrivește cu apropierea de fereastră, poate duce la simptome fizice.

Un truc extraordinar pentru ajustarea câmpului dvs. de vedere la un nivel confortabil este găsirea unei locații în joc cu obiecte apropiate, cum ar fi o magazie, în interiorul unei celule sau orice cameră care este de aproximativ dimensiunea unei încăperi obișnuiți să vă aflați. Întoarceți-vă într-un colț și apoi reglați câmpul de vedere, astfel încât camera să vă fie naturală. Dacă simțiți că zidurile se prind în tine, atunci câmpul de vedere este prea mare. Dacă simțiți că sunteți apropiat sau că sunteți aproape incomod în apropierea unui obiect din cameră, atunci l-ați ajustat prea puțin.

Dacă nu puteți ajusta setările câmpului de vizualizare în cadrul jocului, este posibil să aveți nevoie să vă ajustați distanța față de ecran pentru a compensa. Încercați să vă mișcați scaunul înapoi, astfel încât să vă aflați mai departe de ecran sau să aliniați mai aproape, în funcție de dacă doriți un câmp vizual mai mic sau mai mare.

Dezactivați mișcarea camerei

Unele jocuri video încearcă să adauge realism prin introducerea mișcării în camera de joc. Se întâmplă cu nume diferite în diferite jocuri, dar de obicei îl veți găsi în setările listate sub intrări precum "camera shake", "view bobbing" sau "camera realistă".

În timp ce efectul determină cu siguranță acțiunea jocului să pară mai realistă, ea face, de asemenea, o mulțime de oameni bolnave. În viața reală, o cameră atașată unui soldat care se deplasează rapid pe câmpul de luptă ar fi bob și ar fi tremurat o cantitate extraordinară. Dar văzând acel fel de mișcare atunci când staționați este adesea mai mult decât suficient pentru a face pe oameni greață.

Consultați setările din joc pentru a dezactiva opțiunea, dacă există.

Configurați un cadru de referință

Vechiul, trecând pe punte și priviți la orizont - trick pentru călătorii pe malurile oceanului funcționează în întregime pe baza unui cadru stabil de referință. Puteți recrea unele dintre avantajele acelui cadru de referință cu jocurile video prin utilizarea a câteva trucuri în joc și în camera de zi.

În primul rând, nu joc în întuneric total. Nu numai că vă va împiedica ochii, dar va elimina referințele vizuale în mediul dvs. care vă vor ajuta să vă răsturnați boala de mișcare. Chiar și cu lumină slabă, veți putea vedea mai bine alte obiecte din mediul dvs.: marginea ecranului, suportul televizorului dvs., mobilierul periferic.

Nu numai că ar trebui să aveți destulă lumină pentru a vedea obiectele, dar ar trebui, atunci când jocul permite, să priviți departe de ecran și să arătați aceste lucruri.În timpul ecranelor de încărcare ale jocului, de exemplu, uitați-vă la masa de cafea sau la consola de joc așezată sub televizor.

În al doilea rând, încercați să obțineți un punct de referință stabil pe ecran în sine. Companiile de jocuri investesc mai multe cercetări în întregul fenomen de boală indusă de jocurile video și au constatat că focalizarea pe referințe stabile - cum ar fi arma sau arcul în mâna personajului - poate ajuta la împiedicarea acestui sentiment de boală. Chiar și în jocurile în care nu ar trebui să existe o reticulă tradițională (deoarece jocul nu are arme, arcuri sau arme de proiectil), designerii pot include adesea un reticul, punct sau alt punct de referință în centrul ecranului. Dacă jocul dvs. are o astfel de caracteristică, asigurați-vă că îl păstrați activat (sau activați-l dacă este dezactivat în mod implicit).

Dacă jocul nu are o astfel de caracteristică, unii jucători s-au transformat chiar și pentru a lipi temporar un punct de orice fel pe ecranul real. Credeți sau nu, există de fapt o piață pentru puncte reutilizabile, fără aderență. Acestea sunt concepute pentru jucătorii obsedați de fotografierea "fără scop", mai degrabă decât cu o boală de mișcare, dar puteți utiliza foarte ușor ambele puncte de ecran pentru stilul cuptorului de aspirație și punctele de ecran de stil de vinil pentru a ajuta la crearea unui punct stabil de referință pe ecranul tău.

Măriți rata cadrelor jocului

Miscarea agitata nu este doar distragatoare vizuala si neatinsa, ci este si mai probabil sa provoace dureri de cap. Creierul tău nu reușește cu deconectarea între ceea ce vrei să se întâmple (de exemplu, jumping în momentul în care apăsați bara de spațiu) și ceea ce se întâmplă de fapt (de exemplu jumping jumătate de secundă după ce te-ai gândit deja la asta și ai apăsat bara de spațiu) .

În cea mai mare parte, jucătorii de la console sunt puțin noroc aici. Unele jocuri pe console au setări care vă permit să formați un anumit grad de detaliere, ceea ce crește rata cadrelor, dar majoritatea nu o fac. Jocurile pe calculator, totuși, au aproape întotdeauna unele ajustări grafice în joc. Reducerea calității graficelor va crește performanța jocului, oferindu-vă o mișcare mai ușoară.

De asemenea, puteți să actualizați hardware-ul PC-ului dvs., ceea ce va crește performanța. Dacă vă jucați jocurile pe PC cu un stoc de pe GPU-ul de stocare, merită în totalitate să căutați să cumpărați o placă grafică discretă (dar mai puternică).

Ține-ți ochii pe ecranul tău

Dacă jucați un joc multiplayer de tip split-screen, cum ar fiMario Kart sau Aura, nu te uita la ecranele altor jucători. Nu există o cale mai sigură de a simți mișcarea bolnavă decât de a privi un ecran pe care un alt jucător îl controlează, unde creierul arezero control asupra acțiunii. De asemenea, configurația cu ecran divizat face fereastra dvs. individuală mult mai mică, ceea ce înseamnă că vă confruntați cu același câmp de vizualizare, dar la dimensiunea 1/4. De-aceea Ochi auriu, un joc foarte popular pentru split-screen multiplayer, a fost atât de notoriu pentru a induce boala la jucătorii săi.

Când jucați jocuri multiplayer cu ecran separat, încercați să vă apropiați de ecran pentru a compensa dimensiunea redusă a ecranului. Apoi, faceți tot posibilul să vizualizați tunelul pe propria secțiune a ecranului și ignorați mișcarea în altă parte. Creierul tău îți va mulțumi.

Ia-ti ochii verificati

Iată câteva sfaturi pe care le-am învățat din greu,greu, și sper că veți lua la inimă. De ani de zile, am avut dureri de cap frecvente și recurente - nu doar în timpul jocurilor video, ci și în utilizarea computerelor în general. În ciuda cât de agonizante au fost durerile de cap, am ținut la ea pentru că 1) îmi place foarte mult jocurile video și 2) folosirea unui computer toată ziua este treaba mea.

Doar când am fost la un examen de ochi în 20 de ani am găsit o soluție. Doctorul de ochi a remarcat că am avut un astigmatism foarte ușoară la un ochi, dar nu era suficient să cer o corecție dacă nu mă deranja. I-am întrebat imediat: "Este un lucru care mi-ar face dureri oribile în timp ce folosesc computerul pentru perioade lungi de timp și, eventual, mă încurc cu percepția mea de adâncime?" El a fost de acord că cu siguranță ar putea contribui la aceasta și o pereche de prescripție foarte ușoară mai târziu, 99% din durerile de cap legate de computer și greața au dispărut. Se pare că discrepanța dintre claritatea vizuală dintre cele două ochi mi-a făcut nebunie creierul.

Dacă bănuiți că viziunea voastră nu este perfectă, aș fi cu adevărat încurajați să vă verificați ochii. Chiar dacă prescripția nu este deosebit de dramatică în ceea ce privește puterea, având o pereche de ochelari la îndemână pentru sesiunile de jocuri este un salvator de viață.

Utilizați asistenții pentru boală de mișcare tradițională

Dacă boala indusă de jocul video este destul de gravă - și vă plac destul de mult jocurile video - este posibil să vă gândiți să utilizați fie un ajutor de urgență în caz de mișcare necorespunzător sau suplimente tradiționale anti-greață.

Când vine vorba de a lua medicamente, cu toate acestea, nu suntem medici și nu putem să comentăm utilizarea pe termen lung a medicamentelor, cum ar fi Dramamine. Dacă luați medicamente pentru boala de mișcare, vă recomandăm să consultați un medic și să căutați versiuni mai noi care să fie disponibile în formele care nu sunt somnole. Nu este distractiv să publicați o pilulă anti-greață de 12 ore pentru a vă da startul sesiunii de jocuri de maraton doar pentru a adormi pe canapea o oră mai târziu.

Dacă nu doriți să luați medicamente, unele jocuri cu predispoziție la îmbolnăvire jură sub suplimente de ghimbir și menta (ambele reputate pentru a ajuta la greață). Mai mult decât câțiva prieteni ai noștri jur, de asemenea, jur că faptul că au un mic ventilator care suflă pe fața lor ajută prea, dar nu am testat-o ​​niciodată. Redarea de jocuri video cu un fan care suflă pe ochii deja uscați sună îngrozitor.

Putere prin ea

Ultimul truc este unul care va fi prea familiar pentru oricine a obținut în cele din urmă picioarele lor de mare pe nava de croazieră: trebuie doar să vă stăpâniți prin ea.Deși nu este o soluție care funcționează pentru toată lumea, mulți oameni spun că pur și simplu jucând jocuri video destul de des au ajutat corpurile lor să se aclimatizeze cu stimulul, și a redus cantitatea de conflict cu care au experimentat.

În timp ce aceasta este o soluție viabilă, este un pic masochistică și vă recomandăm să încercați soluții mai imediate cum ar fi ajustarea câmpului vizual înainte de a jucaBattlefield Hardlinede peste si peste pana cand veti obtine final picioarele voastre virtuale.

Am făcut tot ce ne stă în putință pentru a completa o gamă largă de soluții pentru boala indusă de jocurile video, dar asta nu înseamnă că nu există mai multe trucuri acolo. Dacă ați avut noroc tratarea greață a jocului dvs. video cu un truc pe care nu l-am acoperit (sau doriți doar să puneți un vot anecdotic pentru soluția pe care am enumerat-o pentru dvs.), mergeți în forumul How-To Geek de mai jos și împărtășiți.