If-Koubou

De ce virusurile pe Android nu sunt într-adevăr o problemă

De ce virusurile pe Android nu sunt într-adevăr o problemă (Cum să)

Este de obicei sugerat că Android are o problemă de virus. Dar, în timp ce existăsunteți viruși și programe malware pe Android, nu este ceva ce trebuie să vă îngrijorați - atâta timp cât acordați atenție la ceea ce faceți.

Android este în mod inerent sigur

Android în sine este un sistem de operare destul de sigur - o declarație care a devenit mai adevărată în ultimii ani. În afara casetei, toate telefoanele Android mainstream au un bootloader blocat pentru a împiedica accesul la partiția de sistem. Este, de asemenea, dezactivată în mod implicit opțiunea "vizionare" a aplicațiilor neaprobate.

Cei doi (aplicații de deblocare deblocate și aplicații de tip sideloading) sunt de departe cele mai comune metode prin care utilizatorii primesc programe malware pe dispozitivele lor Android, iar ambele sunt blocate în mod implicit. Faptul că problema este că majoritatea problemelor de malware ale Android sunt doar pentru că anumite funcții implicite de securitate au fost dezactivate. Din păcate, acesta este unul dintre principalele lucruri care determină Android în afară de competiție. Sunteți liber să faceți mai mult din ceea ce doriți cu telefonul, chiar dacă aceasta înseamnă o siguranță slabă.

Acestea fiind spuse, Google a făcut chiar mai mult siguranța cu Android Oreo. În loc de această caracteristică fiind o setare de pătură care permite pur și simplu sau nu permite aplicațiilor să fie instalate din afara Magazinului Play, funcționează acum pe baza aplicațiilor aplicate. Asta înseamnă că puteți permite ca aplicațiile să fie instalate din ceva de genul Amazon Appstore, dar nimic altceva. Este un mod inteligent de a trata această setare.

Puneți pur și simplu: dacă nu planificați niciodată să deblocați încărcătorul de boot (ceea ce nu este posibil chiar pe multe telefoane) sau aplicații de tip sideloading, sunteți la fel de protejat ca și dvs. numai de sistem.

Restul, totuși, face o mică diligență din partea dvs.

Protecția Google Play scanează aplicațiile, dar nu este perfectă

Google dispune de un sistem care să scaneze toate aplicațiile din Magazin Play (și de pe telefonul dvs.). Se numește Google Play Protect. Gândiți-vă la aceasta ca la protecția împotriva malware-ului, mereu întotdeauna, pentru telefonul dvs.

Dar, ca orice scaner malware, nu este perfect. Lucruriledo alunecați prin fisuri și, uneori, aceste aplicații rău intenționate au fost descărcate de zeci de mii de ori înainte de a fi descoperite. Acesta este tipul de lucru care lasă impresia că Android este un sistem de operare nesigur, malware-infestat atunci când este acoperit de mass-media.

Și în timp ce se întâmplă, aceasta este, de asemenea, o afișare nedreaptă a Android ca un întreg. Am vorbit despre cum să evităm în trecut programele malware pe Android, dar merită reiterat un punct cheie: atenție acordată. Acesta este tot ceea ce există. Asigurați-vă că dezvoltatorul este legitim, citiți descrierea, uitați-vă la capturile de ecran și verificați comentariile.

În general, acestea sunt lucruri care ar trebui făcute înainte de a instala o aplicație oricum (și nu doar pe Android), și într-adevăr nu durează prea mult de făcut. Șansele sunt că aplicația pe care intenționați să o instalați este legitimă și nu aveți de ce să vă faceți griji, dar luând câteva minute pentru a citi detaliile înainte de instalare va fi diferența dintre obținerea aplicației pe care o căutați și instalarea unui program rău intenționat bucată de software.

Și nu, nu aveți nevoie de o aplicație antivirus instalată

Multe companii antivirus au capitalizat problema "Android", lansând aplicații de scanare malware pentru platformă. Nu mă înțelegeți rău - e de mirare că acestea sunt o opțiune! Dar nu vor găsi cu adevărat nimic despre care Google nu știe deja și are protecție împotriva lui Play Protect.

Desigur, majoritatea aplicațiilor antivirus de pe Android fac și alte lucruri, cum ar fi blocarea apelurilor telefonice spam, protejarea telefonului împotriva furtului și multe altele. Acestea sunt adăugate beneficii, dar, de asemenea, ele sunt, de asemenea, caracteristici Android acum a construit in.

Pentru a vă spune clar, puteți utiliza o aplicație antivirus dacă vă face să vă simțiți mai bine, dar tot ceea ce faceți cu adevărat este să permiteți unei aplicații terță parte să utilizeze resursele care fac ceea ce telefonul dvs. face deja singur. Nu are prea mult sens.

Dacă plătiți puțină atenție la ceea ce instalați din Google Play, veți fi bine. Acesta este tot ceea ce există.