If-Koubou

De ce Windows folosește Backslash-uri și orice altceva utilizează Redirecționări anticipate

De ce Windows folosește Backslash-uri și orice altceva utilizează Redirecționări anticipate (Cum să)

Ați observat vreodată că este C: \ Windows \ în Windows, http://howtogeek.com/ pe web și / home / user / pe Linux, OS X și Android? Windows folosește backslash-uri pentru căi, în timp ce orice altceva pare să folosească plăcuțe înainte.

Software-ul modern încearcă să vă corecteze automat când tastați un tip greșit de slash, deci nu contează ce tip de slash utilizați de cele mai multe ori. Dar, uneori, diferența contează.

De ce Windows utilizează Backslash-uri: un istoric

De ce este Windows sistemul de operare ciudat afară? Totul se limitează la câteva accidente de istorie care s-au întâmplat acum zeci de ani.

Unix a introdus caracterul de slash înainte - acesta este caracterul / ca separator de directoare în jurul anului 1970. Nu știm de ce au ales acest lucru, dar asta este cel pe care l-au ales.

Este greu de imaginat astăzi, însă versiunea originală a Microsoft DOS - care este MS-DOS 1.0 - nu a acceptat directoarele când a fost lansată în 1981. Majoritatea utilităților incluse în DOS au fost scrise de IBM și au folosit / caracter ca un caracter "comutator". Încă mai puteți vedea acest lucru în linia de comandă - executați comanda dir / w spune comanda dir să ruleze cu opțiunea formată listei largi, în timp ce rulează comanda dir c: \ spune comenzii dir pentru a lista conținutul unității C: \. Diferitele tipuri de tăieturi indică aici dacă specificați o opțiune sau o cale de director. (În Unix, caracterul este utilizat în loc de caracterul / pentru a indica comutatoarele.)

În acel moment, oamenii nu-i păsau cu adevărat că folosesc un caracter care a fost folosit într-un alt scop pentru un alt sistem de operare.

MS-DOS 2.0 a introdus suport pentru directoare, dar IBM a vrut să păstreze compatibilitatea cu utilitarele originale DOS și cu alte programe care așteptau caracterul / caracterul utilizat pentru comutatoare. Microsoft a folosit deja caracterul / pentru ceva, deci nu l-ar putea reutiliza doar. Ei au ales în cele din urmă caracterul \, în schimb, fiind cel mai asemănător aspect vizual vizual.

Este posibil ca Windows să nu mai fie construit pe DOS, dar puteți vedea totuși moștenirea DOS pe tot ecranul Windows în modul în care sunt utilizate liste de spate și alte caracteristici precum literele de unitate utilizate pentru sistemul de fișiere.

Multe dintre aceste detalii provin de la postarea pe blog a angajatului Microsoft, Larry Osterman, care conține informații mai detaliate din partea angajaților Microsoft care au luat aceste decizii.

De ce orice altceva foloseste lovituri anticipate

Toate acestea nu ar conta chiar astăzi, dar browserele web urmează convenția Unix și utilizează / caractere pentru adresele de pagină web. Un utilizator tipic Windows vede o slash-ul înainte când scrie o adresă web și o backslash atunci când tastează locația unui dosar local, deci acest lucru poate fi confuz. Site-urile web urmează convenția Unix, la fel ca alte protocoale, cum ar fi FTP. Chiar dacă rulați un server web sau un server FTP pe o mașină Windows, acestea vor utiliza slăbiciuni înainte deoarece acest lucru este solicitat de protocol.

Alte sisteme de operare folosesc tăieturi din față pentru același motiv - este convenția Unix. Linux este un sistem de operare asemănător sistemului Unix, deci utilizează același tip de slash. Mac OS X se bazează pe BSD, un alt sistem de operare asemănător sistemului Unix. Alte sisteme de operare pentru consumatori, cum ar fi Android, Chrome OS și Steam OS, se bazează pe Linux, deci folosesc același tip de slash.

Conteaza?

Întrebarea mai interesantă este dacă contează. Dezvoltatorii de browsere și de sistem de operare par să-și dea seama că utilizatorii sunt confuzi, astfel încât ei își pierd de multe ori calea de a accepta orice tip de slash posibil. Dacă introduceți http: \ howtogeek.com \ în Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer, browserul îl va corecta automat la http://howtogeek.com/ și va încărca site-ul în mod normal. Dacă tastați C: / Users / Public în Windows Explorer și apăsați Enter, acesta va fi corectat automat la C: \ Users \ Public și veți fi duși la locația corectă.

Dezvoltatorii DOS nu au fost mulțumiți de acest lucru chiar și în primele zile, așa că au făcut ca DOS să accepte ambele tipuri de caractere pentru căi. Puteți încă să tastați comenzi precum Cd C: / Windows / în Command Prompt astăzi și veți fi duși în dosarul corect.

Acest lucru nu funcționează peste tot în Windows, totuși. Dacă introduceți o cale ca C: / Users / Public în caseta de dialog Deschidere și apăsați Enter, veți vedea o eroare care spune că numele fișierului nu este valid. Există și alte aplicații bazate pe web care vă pot afișa o eroare dacă încercați să introduceți o cale ca http: \ howtogeek.com \ - depinde dacă programul o corectează pentru dvs. sau decide să afișeze o eroare.

De obicei, puteți uita că există două tipuri diferite de tăieturi, dar uneori contează. Ar fi frumos ca toată lumea să folosească un separator consecvent pentru căile de director, dar Windows a fost istoric cu privire la compatibilitatea înapoi - chiar și la începutul anilor 1980.