If-Koubou

De ce Windows 10 oferă două versiuni diferite ale Microsoft Office

De ce Windows 10 oferă două versiuni diferite ale Microsoft Office (Cum să)

Microsoft oferă două versiuni diferite ale Office for Windows 10. Aplicațiile desktop tradiționale sunt disponibile pentru tastatură și mouse, iar aplicațiile universale sunt disponibile pentru atingere. Dar nu este așa de simplu.

Versiunea desktop a Office încă are un mod tactil, iar acele aplicații universale Office se pot executa în ferestre de pe desktop. Este posibil să doriți să utilizați aplicațiile desktop pe unele tablete și aplicațiile universale pe unele desktop-uri.

Desktop Office versus Office universal

Linia tradițională de aplicații desktop Microsoft Office continuă cu Windows 10. Office 2016 este succesorul Office 2013. Acestea sunt programele Word, Excel, PowerPoint, Outlook și alte aplicații Microsoft Office pe care le-ați folosit pentru totdeauna. Da, ele sunt îmbunătățite - au obținut un "mod touch" în jurul Windows 8, acum câștigă editarea colaborativă în timp real și sunt integrate cu Microsoft OneDrive. Cu toate acestea, acestea sunt în continuare aplicațiile Office obișnuite din întreaga lume deja folosite de utilizatori.

Microsoft oferă acum versiuni de aplicații Office "universal". Acestea nu sunt aplicațiile Windows tradiționale desktop, dar vor rula în ferestre de pe desktop. Acestea sunt versiunea Windows a aplicațiilor Office disponibile pentru tablete iPad și Android. Deoarece sunt universale, vor rula și pe telefoane Windows.

Acestea sunt disponibile în Magazinul Windows. Interfețele lor sunt mai mult concepute pentru utilizarea tactilă. Ele sunt, de asemenea, mai ușoare, tranzacționând cantitatea imensă de caracteristici care s-au construit în aplicațiile Office desktop de-a lungul timpului pentru aplicațiile "moderne" Windows care utilizează noua platformă de aplicații universale a MIcrosoft.

Nu este așa de simplu cum se pare

Aceste aplicații Office "touch" noi ar fi trebuit să fie lansate inițial pentru Windows 8. Și, dacă s-ar afla, ar fi simplu - aplicațiile touch ar rula doar noua interfață "Metro" și ar fi ideale pentru tablete, în timp ce Aplicațiile desktop vor funcționa în ferestre și vor fi ideale pentru laptopuri și desktopuri.

Dar lucrurile sunt mai puțin simple acum. Aplicațiile desktop au încă "modul tactil", ceea ce le face mai ușor de utilizat pe un ecran tactil. Aplicațiile universale rulează în ferestre de pe desktop. Majoritatea aplicațiilor incluse în Windows 10 sunt aplicații universale pe care Microsoft le dorește să le utilizați pe desktop, la urma urmei.

Deci, ce ar trebui să folosiți?

Avantajele Office Desktop

Aplicațiile desktop Microsoft Office sunt Office după cum o cunoașteți - ambalate cu o mulțime de caracteristici care au fost construite de-a lungul anilor, cu totul, de la corespondența prin poștă la macro-urile incluse.

Microsoft le împinge ca pe "cele mai potrivite pentru tastatură și mouse", și ele sunt. Dacă ați folosit vreodată Office pe Windows în trecut, acestea sunt aplicațiile pe care le-ați utilizat. Acestea au toate caracteristicile tipice pe care le-ați avea nevoie vreodată și sunt optimizate pentru utilizarea tradițională a desktop-urilor Windows. Dar, dacă aveți absolut nevoie de funcții avansate, puteți rula aceste lucruri pe o tabletă Windows cu o interfață touch.

Aceste aplicații nu sunt gratuite. Va trebui să cumpărați o copie în cutie a Office 2016 sau să plătiți un abonament Microsoft Office 365 pentru a le obține.

Avantajele Universal Office

Aplicațiile Universal Office sunt noi - sunt versiunile de Windows ale aplicațiilor Office și iPad pentru computerele Android lansate recent. Sunt mult mai simplificate și au mai puține caracteristici. Există, de asemenea, mai puține aplicații - sunt oferite numai versiuni universale de Word, Excel, PowerPoint și OneNote. Există, de asemenea, versiuni simplificate ale Outlook Mail și Calendar.

Microsoft le impune ca fiind "concepute pentru atingere și mobil". Acestea vor fi "pre-instalate gratuit pe telefoane și tablete mici care rulează Windows 10 și pot fi descărcate din Windows Store pentru alte dispozitive". Mesajul este destul de clar - utilizați aceste aplicații pe telefoane și tablete mici și utilizați aplicațiile desktop tradiționale pe PC-uri desktop. Dar veți putea instala aceste aplicații universale pe Windows 10

Microsoft își acoperă pariurile puțin aici. Pe iPad, tablete Android, telefoane iPhone și telefoane Android, aplicațiile Office sunt gratuite și nu necesită un abonament plătit. Este posibil ca aplicațiile universale să nu necesite niciun abonament la Windows 10, permițându-le să le folosiți pentru editare de bază - chiar și pe desktop - fără să plătiți nimic. Dacă Microsoft face gratuit aplicațiile universale, ele vor fi o opțiune bună pentru utilizatorii de desktop care nu au nevoie de suita completă Microsoft Office. Va trebui să vedem ce se întâmplă atunci când Microsoft lansează Office 2016 - ceva înainte de sfârșitul anului 2015.

Deci, ce ar trebui să utilizați?

Argumentul Microsoft este destul de simplu: utilizați aplicațiile desktop tradiționale pe un PC cu tastatură și mouse și aplicațiile universale Office pe tablete și smartphone-uri mici.

Dispozitivele de transformare, cum ar fi Microsoft Surface, fac acest lucru un pic mai complicat, deși Microsoft ar recomanda probabil utilizarea aplicațiilor Office desktop atât în ​​modul tastatură și mouse cât și în modul touch.

Până acum, este simplu. Dar prețul aruncă o cheie în lucruri - dacă aplicațiile Office universal sunt mai ieftine pe Windows 10 sau poate necesită o taxă unică mai ieftină care este mai ieftină decât cumpărarea unei copii complete a Office 2016 sau a unui abonament la Office 365, acestea ar putea fi cele mai bune pentru mulți utilizatori de PC-uri desktop. De asemenea, persoanele care au nevoie doar de funcții de editare de bază ar putea dori să utilizeze aplicațiile universale oricum pentru interfața lor mai curată. Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de documente de afaceri cu macrocomenzi pe tabletă, veți avea nevoie doar de versiunea desktop a Office - chiar și fără mouse și tastatură.

Microsoft oferă, de asemenea, Office Online, care este complet gratuit. Atâta timp cât sunteți bucuroși folosind un browser, puteți obține gratuit o versiune de suite Microsoft Office.Da, Google Docs oferă asistență offline - dar Office Online oferă o interfață familiară pentru utilizatorii Office și o compatibilitate probabil mai bună cu formatele de documente Office. Este necesar să vă salvați documentele în OneDrive.

Microsoft va simplifica probabil mesageria lor înainte ca Office 2016 să fie lansată până la sfârșitul anului. În prezent, căutarea în Windows Store aduce versiunile universale ale programelor Word, Excel și PowerPoint, cu Office 2016 aflat în afara magazinului Windows pe site-ul Microsoft. Dacă Microsoft dorește ca majoritatea utilizatorilor de Windows să obțină versiunea pentru desktop, va trebui să o împingă mai mult.