If-Koubou

De ce ar trebui să găuriți găurile de pilotaj înainte de a fi înșurubate în lemn

De ce ar trebui să găuriți găurile de pilotaj înainte de a fi înșurubate în lemn (Cum să)

Dacă agățați rafturi sau montați ceva greu pe perete, probabil că doriți să îl montați direct pe peretele de perete. Cu toate acestea, înainte de a conduce în orice șurub, ar trebui să găuriți găurile pilotului.

Dacă ați asamblat vreodată mobilierul Ikea, probabil ați observat acele găuri mici în care toate șuruburile ar trebui să intre, dar nu sunt doar puncte de referință. Aceste găuri se numesc găuri de pilot și împiedică împărțirea și crăparea lemnului atunci când șuruburile sunt introduse, printre alte câteva beneficii.

De ce sunt necesare găurile pilot

Atunci când conduceți șuruburile în lemn fără a găuri găurile de pilot, în esență, împingeți lemnul din cale pentru a face loc șurubului. Acest lemn strambat pune mai multa presiune pe lemnul din jurul surubului, ceea ce poate duce la despicare si fisurare, slăbind lemnul în timp.

Acest lucru este valabil în special pentru anumite tipuri de lemn. Stejarul, de exemplu, are o structură mai complexă decât un lemn mai ieftin, cum ar fi pinul. Deci nu este mai dificil să conduci în șuruburi în stejar fără găuri de pilot, dar șansa de a diviza lemnul este mai mare. Cu pin, gaurile de foraj nu sunt la fel de importante, deoarece pot face o expansiune mai bună decât cea de stejar.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu faceți asta nevoie pentru a fora găurile de pilot în pin, dar este puțin mai iertător atunci când vine vorba de asta.

În orice caz, găurile de pilotare sunt încă mari pentru a avea din mai multe alte motive. În primul rând, forarea unei găuri pilot nu numai că ghidează șurubul în gaură cu ușurință, dar este mult mai ușor de condus într-un șurub, indiferent dacă utilizați un burghiu electric sau o șurubelniță. Fără o gaură pilot, ar fi o operație uriașă pentru a încerca să conduci într-un șurub cu ajutorul unei șurubelnițe și ar trebui să aplici o mulțime de forță atunci când folosiți un burghiu electric.

În plus, fără o gaură pilot, este posibil să spargeți șurubul cu toată presiunea lemnoasă care se strânge pe șurub, pe măsură ce îl conduceți. Cu siguranță, acest lucru se întâmplă de obicei cu șuruburi ieftine, de calitate inferioară, dar cu siguranță ceva ce trebuie să fie conștient. Există, de asemenea, șansa de a dezlipi capul cu șurub în timp ce încercați să-l conduceți, ceea ce se întâmplă atunci când nu puneți suficientă forță pe șurub.

Cum să găuriți găurile pilot

Este destul de ușor să forați o gaură pilot. Singurul factor important este să vă asigurați că găuriți grosimea corectă în funcție de șurubul pe care îl utilizați.

Ridicați șurubul și priviți-l cu atenție. Veți observa cilindrul principal care coboară în mijlocul șurubului și firele care se înfășoară în jurul cilindrului. În mod ideal, burghiul dvs. trebuie să aibă același diametru ca și cilindrul intermediar.

Probabil nu veți găsi exact dimensiunea corectă a burghiului, deoarece un set de bază de burghie de obicei se lasă în jurul unui șaisprezecelea centimetru între dimensiuni. Faceți tot ce puteți pentru a găsi cea mai apropiată dimensiune a burghiului fără a trece peste diametrul cilindrului șurubului. Scopul este ca pilotul să fie suficient de mare încât cilindrul principal al șurubului să se potrivească în gaura pilotului, dar firele se vor săpa în lemn, creând acea conexiune solidă de care aveți nevoie.

Odată ce ați găsit burghiul potrivit, încărcați-l în mașina de găurit. Asigurați-vă că burghiul se desprinde suficient, astfel încât să fie atâta timp cât șurubul pe care îl utilizați.

Apoi, setați viteza mașinii de găurit la "2", care va fi setată cu comutatorul mare din partea superioară a mașinii de găurit.

Trageți gaura pilotului, asigurându-vă că îl conduceți cât mai perpendicular pe suprafață.

Ar trebui să ajungeți cu o gaură pilotă a găurii.

Apoi, încărcați-vă unitatea de antrenare în mașina de găurit și deplasați viteza la "1" folosind acel comutator mare din vârful burghiului. Acest lucru vă va oferi o viteză mai mică decât forarea, permițând un control mai mare al șurubului atunci când îl conduceți.

Conduceți în șurub ca și în mod normal cu orice alt șurub, asigurându-vă că porniți încet și că ridicați puțină viteză dacă vă simțiți confortabil.

Dacă nu ați perforat niciodată găuri de pilot, atunci veți observa imediat cât de ușor este să conduceți în șurub folosind o gaură pilot. Nu numai că este mai ușor să aliniați șurubul, ci merge mult mai curat, comparativ cu faptul că nu are o gaură pilot, și nu ar trebui să vă dea prea multă agitație.