If-Koubou

De ce ar trebui să vă modernizați ruterul (chiar dacă aveți gadget-uri mai vechi)

De ce ar trebui să vă modernizați ruterul (chiar dacă aveți gadget-uri mai vechi) (Cum să)

Mulți oameni au atitudinea că nu contează dacă routerul lor este mai în vârstă, deoarece telefonul, laptopul sau alte unelte fără fir nu se taie oricum. Chiar dacă nu aveți jucării noi de tehnologie, beneficiați în continuare de actualizarea unui router datat.

De ce aș vrea să fac asta?

Routerele sunt caii de lucru ignorați de rețeaua de domiciliu. Majoritatea oamenilor nu le acordă niciun fel de atenție dacă nu există o defecțiune mare și oamenii nu pot considera că le-au îmbunătățit mai mult decât consideră că își modernizează mașina de spălat.

Din nefericire, acest lucru duce la o situație în care routerul important, dar ignorat, ajunge să fie o sursă de calitate a conexiunii la internet degradată și o experiență de utilizator redusă pentru toți cei din rețeaua dvs. Actualizarea la un ruter de generație curentă este o modalitate ieftină și eficientă de a vă îmbunătăți rețeaua de domiciliu în toate privințele: o gamă mai bună de Wi-Fi, un semnal mai puternic și o mai bună gestionare a cerințelor utilizatorilor moderni pusi în rețea. Ultimul lucru pe care îl doriți în epoca Netflix este un design al router-ului din zilele când Netflix era sinonim cu închirierea de DVD-uri.

Dacă sunteți îngrijorat de costul actualizării, nu fiți. Nu trebuie să ieșiți și să scăpați 300 $ pe un router emblematic pentru a face o diferență reală în performanța Wi-Fi (dar nu faceți nici o greșeală că acele router-uri emblematice sunt destul de minunate). Există o mulțime de routere cu rază medie de acțiune care generează tehnologii actuale de generare, care sunt cu ani lumină înaintea vechilor routere.

Să aruncăm o privire lacand doriți să luați în considerare actualizarea și apoiCum veți beneficia de upgrade.

Când este momentul să faceți upgrade

Deși nu există nicio modalitate de a evalua situația fiecărui cititor și de a le oferi o recomandare adaptată, puteți utiliza aceste linii directoare generale pentru a lua în considerare dacă un upgrade este o mișcare potrivită pentru dvs.

În primul rând: întâmpinați simptome frecvente ale unui ruter slab alimentat sau copleșit? Dacă nu puteți obține un semnal Wi-Fi peste tot în casă (și ați luat în considerare obținerea unui extender Wi-Fi sau a unui al doilea router), acesta este un indicator bun că sunteți un bun candidat pentru o actualizare. Dacă aveți în mod frecvent probleme de congestie legate de rețea, cum ar fi încărcarea lentă a paginilor web sau redarea video de stuttering, care nu pot fi crăpate până la o conexiune de bandă largă lentă, atunci este un semn bun că routerul dvs. nu are sarcina de a servi pe toată lumea în casa ta.

V-a venit timpul, WRT54G. Noapte bună, prinț dulce.

În al doilea rând, router-ul a fost gratuit? Dacă a fost furnizat de ISP-ul dvs. (fie ca un comutator router / modem, fie ca o unitate autonomă) există o șansă bună să nu vă faceți griji. Furnizorii de servicii de internet nu sunt în afacerea de distribuire a routerelor de calitate superioară și, în general, majoritatea unităților de combinare modem / router sunt junk.

Chiar dacă nu observați probleme, ar trebui să luați în considerare și vârsta routerului dvs., atât în ​​ceea ce privește vârsta reală a dispozitivului dvs. fizic, cât și vârsta modelului respectiv. S-ar putea să fi cumpărat routerul acum doi ani, dar dacă modelul însuși este de acum 5 ani, este o șansă bună să jucați cu tehnologie de router depășită și să beneficiați mult de modernizarea. Dacă utilizați încă un singur router wireless / bandă Wireless-G începând cu 2010 sau înainte, de exemplu, utilizați în mod esențial o bicicletă atunci când ați putea folosi o navă spațială.

În cele din urmă, dorim să subliniem: chiar dacă nu sunteți rapid (sau deloc) adoptați dispozitive care să poată suporta cele mai noi standarde Wi-Fi cum ar fi 802.11ac, puteți beneficia de un upgrade, deoarece noile routere sunt optimizate în moduri de asemenea.

Multe beneficii ale unui nou router

Nu putem promite că veți beneficia de toate avantajele pe această listă de la o actualizare a routerului, dar pentru oricine folosește un router furnizat de ISP, vechi sau ieftin, vă puteți aștepta să profitați de multe dintre ele.

Un lucru pe care am dori să-l evidențiem înainte de scufundări în listă este că multe dintre aceste beneficii se aplică atât la conexiunile prin cablu, cât și la cele fără fir. În timp ce Wi-Fi este ceea ce majoritatea oamenilor sunt interesați, datorită abundenței dispozitivelor Wi-Fi din casele lor, lucruri precum reguli de calitate îmbunătățită a serviciilor și hardware mai nou oferă dispozitivelor conectate la Ethernet un picior, la fel ca și frații Wi-Fi.

Bandele multiple reduc congestia și interferențele

Orice router care acceptă standarde mai noi va fi, în mod implicit, cel puțin un router cu bandă dublă. Standardele vechi precum 802.11b și 802.11g utilizează banda de 2,4 GHz. Noile standarde precum 802.11ac folosesc banda de 5GHz (iar unele routere premium includ două benzi de 5GHz, un truc de rețea magic care se bazează pe utilizarea a două bucăți distincte ale spectrului de frecvențe de 5 GHz).

La minim, veți beneficia de o bandă pentru uneltele mai vechi și o bandă pentru uneltele dvs. mai noi, care pot suporta comunicarea de 5GHz (chiar dacă nu aveți chestii de 5GHz, totuși veți avea încă un spațiu larg deschis pentru aceasta atunci când faceți upgrade).

Pentru utilizatorii de putere, o combinație de benzi multiple, plus mai multe radiouri, face minuni pentru congestia rețelei și performanța generală. Ce cauzează această congestie a rețelei pentru care toată lumea se plânge? În timp ce puteți contribui la acest lucru pur și simplu prin faptul că aveți în rețea multe tone de dispozitive Wi-Fi, există și factori externi la joacă. Trupa 2.4GHZ este plină dechestie. Nu numai că multe dintre canalele de comunicații din spectrul de 2,4 GHz folosite de routere se suprapun între ele, dar aceeași parte a spectrului de frecvențe radio este folosită de mai multe telefoane fără fir, monitoare pentru copii, dispozitive de securitate wireless și multe altele. Scăderea încărcării pe rețeaua dvs. de 2,4 GHz și punerea o parte din ea pe rețeaua de 5 GHz merge de-a lungul drumului către atenuarea problemelor de congestie.

Radiațiile multiple oferă o acoperire mai bună

Împreună cu mai multe benzi, radiourile multiple sunt cel mai mare rapel de performanță în jur.Nu confunda radiourile cu benzi: radiourile sunt biții fizici din interiorul routerului și antenele sale care trimit și primesc date. Benzile reprezintă partea din frecvența radio pe care o pot face. Gândiți-vă la fiecare bandă ca la o autostradă total separată și la fiecare radio ca o banda pe acea autostradă: cu cât mai multe benzi, cu atât mai bine.

Pentru a utiliza un exemplu recent, routerul OnHub Google este un router cu bandă dublă (utilizează o bandă de 2,4 GHz și o singură bandă de 5 GHz), dar are 6 radiouri dedicate benzii de 2,4 GHz și 6 radiouri dedicate benzii de 5 GHz.

Când aveți mai multe persoane în gospodăria dvs Netflix streaming, jocurile și navigarea pe web, o mulțime de radiouri asigură traficul este răspândit în hardware-ul ruterului și nimeni nu se confruntă cu conexiuni abandonate sau lag.

O gamă mai bună în casa dvs.

Datorită unei combinații de benzi radio multiple, radiouri multiple și hardware îmbunătățit, rutele mai noi au o acoperire mai bună. Wi-Fi sa maturat absolut de la începutul anilor '90, iar routerele Wi-Fi moderne sunt proiectate mai bine pe toate fronturile pentru o gospodărie plină de viață cu zeci de dispozitive Wi-Fi.

În timp ce un utilizator din 2006 ar fi crezut că este interesant să se așeze pe canapea fără un cablu Ethernet conectat la laptop, utilizatorul de azi dorește să stea pe canapea, într-o casă de copaci, la marginea proprietății, jumătate de acru de la biroul de la domiciliu, și încă primesc un semnal solid de stereo Wi-Fi.

Proiectările routerului reflectă faptul că și rutele mid-to-premium de astăzi sunt proiectate pentru a vă oferi un semnal solid, astfel încât să puteți verifica e-mailurile dvs. în timp ce vă aflați la sfârșitul drumului dvs. lung, verificându-vă corespondența reală.

Interfețe ușor de utilizat

Interfețele de interfață utilizate pentru a fi în ordineîngrozitor. Dacă nu ați fi un geek cu experiență sau un inginer de rețea absolut, atunci schimbarea oricăror setări a fost dificilă (să nu mai vorbim să le înțelegem). Din fericire, în ultimii ani, interfața de setări a routerelor de la companii importante precum D-Link, Netgear și ASUS sa îmbunătățit radical.

S-ar putea să crezi că nu o vei folosi niciodată, dar ai fi surprins. În loc să îl conectați și să mergeți la "Ei bine, funcționează!" Și apoi să nu-l mai atingeți niciodată, s-ar putea să vă aflați prin navigarea prin meniuri și utilizând caracteristicile de specialitate.

Caracteristici speciale

Referindu-se la aceste caracteristici de specialitate, routerele mai noi vin în mod obișnuit cu o gamă largă de caracteristici de specialitate care fie lipsesc complet din modelele mai vechi, fie au fost acolo, dar atât de arcane și dificil de accesat încât nimeni nu a deranjat.

În cazul routerelor moderne, este de obicei destul de ușor să se stabilească reguli privind calitatea serviciului (astfel încât anumite dispozitive și / sau aplicații din rețeaua dvs. să beneficieze de o lățime de bandă pentru a asigura o funcționare fără probleme); internet în timpul temelor sau a orelor de culcare, permiteți rețelei de vizitatori pentru vizitatori sau chiar atașați hard disk-uri USB pentru depozitul de date atașat în rețea, pentru a salva copii de siguranță ale fișierelor, fotografii familiale sau alte fișiere personale.

Lista de spații de rufe cu caracteristici de specialitate, chiar și pentru un ruter modern de la mijlocul distanței, este împachetată cu lucruri care erau practic de neimaginat pe un router lansat cu ani în urmă.

Software actualizat

Fiecare dispozitiv ajunge în cele din urmă la ceea ce producătorul ia în considerare faza de sfârșit de viață. În acel moment, dispozitivul este retrogradat fie pentru a avea doar actualizări de securitate critice, fie (în majoritatea cazurilor) acesta nu este actualizat deloc. Oricine a căutat șoferi pentru un laptop vechi, un scanner sau o altă piesă de hardware îmbătrânită a dat cu siguranță această problemă.

De asemenea, routerele nu sunt imune la acesta. Odată cu trecerea timpului, nu numai că ruterul dvs. lipsește în departamentul de hardware, dar este posibil să fie lipsit și de departamentul de software deoarece actualizările devin mai puține și mai departe între ele. În cel mai bun caz, acest lucru vă privează de caracteristici noi și utile și, în cel mai rău caz, vă poate lăsa ruterul vulnerabil la defectele și exploatările de securitate.

Ca o notă finală privind software-ul: Dacă sunteți înclinat să flash firmware-ul personalizat pe routerul dvs. pentru a obține caracteristici suplimentare cel mai bun pariu este de a verifica cele mai noi hardware-ul suportat de proiectul de firmware vă interesează. La fel ca producătorii vor retrage hardware-ul și suportul pentru eliminarea treptată a acestuia, firmware-ul personalizat pentru rutere mai vechi ajunge în cele din urmă la o versiune stabilă de sfârșit de viață; dacă doriți noile funcții wiz-bang, veți avea nevoie de noul hardware Wiz-bang pentru a merge cu el.

Dacă routerul dvs. este lung în dinte sau freebie furnizorul dvs. ISP tossed la tine, nu este mai mult timp decât prezentul pentru a face upgrade și să profite de noile evoluții în router tech.

Imaginea este asigurată de Norlando Pobre, Webhamster.