If-Koubou

De ce ar trebui să utilizați un manager de parole și cum să începeți

De ce ar trebui să utilizați un manager de parole și cum să începeți (Cum să)

Majoritatea utilizatorilor utilizează parole foarte slabe și le reutilizează pe site-uri diferite. Cum ar trebui să folosiți parole puternice și unice pe toate site-urile pe care le utilizați? Soluția este un manager de parole.

Managerii de parole stochează informațiile dvs. de conectare pentru toate site-urile pe care le utilizați și vă ajută să vă conectați automat la acestea. Ele criptează baza de date a parolei cu o parolă de bază - parola principală este singura pe care trebuie să o rețineți.

Nu reutilizați parolele!

Reutilizarea parolei este o problemă gravă din cauza numărului mare de scurgeri de parole care apar în fiecare an, chiar și pe site-uri mari. Când parola scade, persoanele rău intenționate au o adresă de e-mail, un nume de utilizator și o combinație de parole pe care le pot încerca pe alte site-uri web. Dacă utilizați aceleași informații de conectare peste tot, o scurgere la un site web ar putea oferi accesul utilizatorilor la toate conturile dvs. Dacă cineva obține accesul la contul dvs. de e-mail în acest fel, aceștia ar putea utiliza linkuri de resetare a parolei pentru a accesa alte site-uri web, cum ar fi contul dvs. bancar online sau PayPal.

Pentru a împiedica scurgerile de parole să fie atât de dăunătoare, trebuie să utilizați parole unice pe fiecare site web. Acestea ar trebui să fie și parole puternice - parole lungi și imprevizibile care conțin numere și simboluri.

Surprinzătorii web au sute de conturi pentru a ține evidența, în timp ce chiar și persoana medie are probabil zeci de parole diferite. Amintirea unor astfel de parole puternice este aproape imposibilă fără a recurge la un fel de truc. Trickul ideal este un manager de parole care generează parole sigure și aleatoare pentru dvs. și le memorează astfel încât să nu fie necesar.

Ce este folosirea unui manager de parole

Un manager de parole vă va lua o sarcină, eliberând puterea creierului pentru a face lucruri productive, mai degrabă decât să vă amintiți o listă lungă de parole.

Când folosiți un manager de parole și trebuie să vă conectați la un site web, veți vizita mai întâi site-ul respectiv în mod normal. În loc să introduceți parola în site, tastați parola principală în managerul de parole, care umple automat informațiile de conectare corespunzătoare pe site. (Dacă sunteți deja conectat (ă) la managerul de parole, acesta va completa automat datele pentru dvs.). Nu trebuie să vă gândiți la adresa de e-mail, numele de utilizator și parola pe care le-ați utilizat pentru site-ul dvs. - managerul dvs. de parole face munca murdară pentru dvs.

Dacă creați un cont nou, managerul de parole va oferi pentru a genera o parolă securizată securizată pentru dvs., deci nici nu trebuie să vă gândiți la asta. De asemenea, acesta poate fi configurat pentru a umple automat informații cum ar fi adresa, numele și adresa dvs. de e-mail în formulare web.

De ce managerii de parole bazate pe browser nu sunt ideale

Browserele web - Chrome, Firefox, Internet Explorer și altele - toate au administratori de parole integrați. Managerul de parole integrat al fiecărui browser nu poate concura cu administratorii de parole dedicați. Într-adevăr, Chrome și Internet Explorer stochează parolele pe computerul dvs. într-un formular necriptat. Oamenii ar putea accesa fișierele de parolă de pe computer și le pot vedea, cu excepția cazului în care criptați hard disk-ul computerului.

Mozilla Firefox are o caracteristică "parolă master" care vă permite să criptați parolele salvate cu o singură parolă "master", stocându-le pe computer într-un format criptat. Cu toate acestea, managerul de parole al Firefox nu este soluția ideală. Interfața nu vă ajută să generați parole aleatoare și îi lipsesc diferite funcții, cum ar fi sincronizarea pe mai multe platforme (Firefox nu poate sincroniza dispozitivele iOS).

Dashlane are un generator puternic de parole construit chiar în

Un manager de parole dedicat vă va păstra parolele într-o formă criptată, vă va ajuta să generați parole aleatoare securizate, veți oferi o interfață mai puternică și vă veți permite să accesați cu ușurință parolele dvs. pe toate computerele, smartphone-urile și tabletele pe care le utilizați.

Managerii de parole pentru utilizare

Dashlane are probabil cea mai subțire interfață a oricărui manager de parole

Sunt disponibili o varietate de administratori de parole, dar trei sunt cele mai bune opțiuni. Fiecare este o opțiune solidă și preferați va depinde de ceea ce este mai important pentru dvs.:

Dashlane: Acest manager de parole este un pic mai nou, dar ceea ce le lipsește în recunoașterea numelor pe care le compensează cu caracteristici excelente și aplicații slick pentru aproape toate platformele - Windows, OS X, iPhone, iPad și Android. Acestea au extensii pentru fiecare browser, caracteristici cum ar fi un tablou de bord de securitate care vă analizează parolele și chiar au un schimbător automat de parole care vă poate schimba parolele fără a trebui să vă ocupați de el însuși.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale lui Dashlane este că este complet liberă de utilizat pe un singur dispozitiv. Dacă doriți să vă sincronizați parolele între dispozitive, va trebui să faceți upgrade la prima. Dar puteți să-l testați gratuit.

Iar când vine vorba de securitate, Dashlane are un alt avantaj, pentru că aveți posibilitatea de a păstra toate parolele dvs. local pe computer, mai degrabă decât într-un nor. Deci, beneficiați de ceva de genul KeePass, dar cu o interfață mai bună. Dacă alegeți să vă sincronizați parolele utilizând cloudul, acestea sunt criptate AES.

LastPass: Acesta este un manager de parole bazat pe cloud cu extensii, aplicații mobile și chiar aplicații desktop pentru toate browserele și sistemele de operare pe care le-ați putea dori. Este extrem de puternic și oferă chiar și o varietate de opțiuni de autentificare cu două factori, astfel încât să puteți asigura că nimeni altcineva nu poate intra în seiful de parole. Am acoperit foarte multe opțiuni de securitate ale LastPass în detaliu. LastPass stochează parolele dvs. pe serverele LastPass într-o formă criptată - extensia sau aplicația LastPass le decriptează local și le criptează când vă conectați, astfel încât LastPass să nu vă poată vedea parolele dacă doreau. Pentru mai multe informații despre LastPass, citiți ghidul nostru pentru a începe cu LastPass.

KeePass: LastPass nu este pentru toată lumea. Unii oameni nu se simt confortabil cu un manager de parole bazat pe nor, și asta e bine. KeePass este o aplicație desktop populară pentru gestionarea parolelor dvs., dar există și extensii de browser și aplicații mobile pentru KeePass. KeePass stochează parolele pe computerul dvs. pentru a rămâne în controlul acestora - este chiar și open-source, astfel încât să puteți controla codul dacă doriți. Dezavantajul este că sunteți responsabil pentru parolele dvs. și va trebui să le sincronizați manual între dispozitive. Unii oameni folosesc o soluție de sincronizare, cum ar fi Dropbox, pentru a sincroniza baza de date KeePass între dispozitivele lor. Pentru mai multe informații, consultați introducerea noastră la KeePass.


Noțiuni de bază cu Managerul de parole

Prima decizie importantă pe care trebuie să o faceți cu un manager de parole este alegerea parolei principale. Această parolă principală controlează accesul la întreaga bază de date a managerului de parole, deci ar trebui să o faceți deosebit de puternică - este singura parolă pe care va trebui să o rețineți, la urma urmei. Poate doriți să notați parola și să o păstrați undeva în siguranță după ce ați ales-o, doar în cazul în care, de exemplu, dacă sunteți într-adevăr gravă, ați putea să vă păstrați parola de bază într-o seifă la bancă. Poți schimba această parolă mai târziu, dar numai dacă-ți amintești - dacă îți pierzi parola principală, nu vei putea să-ți vizualizezi parolele salvate. Acest lucru este esențial, deoarece vă asigură că nimeni altcineva nu vă poate vedea baza de date securizată a parolei fără parola principală.

După instalarea unui manager de parole, probabil că doriți să începeți să schimbați parolele site-urilor web la cele mai sigure. LastPass oferă LastPass Security Challenge, care identifică parolele slabe și duplicate pe care ar trebui să le concentrați asupra schimbării. Dashlane are un tablou de bord de securitate construit chiar înăuntru, care vă va ajuta să aflați care parole ar putea fi schimbate.

Managerii de parole vă permit, de asemenea, să stocați alte tipuri de date într-un formular securizat - totul de la numerele cărților de credit la notele securizate. Toate datele stocate într-un manager de parole sunt criptate cu parola principală.

Managerii de parole pot ajuta chiar și împotriva phishingului, deoarece completează informațiile despre cont în site-uri pe baza adresei lor web (URL). dacă credeți că sunteți pe site-ul băncii dvs., iar managerul de parole nu vă umple automat informațiile de conectare, este posibil să vă aflați pe un site de phishing cu o adresă URL diferită.

Credit de imagine: Johan Larsson pe Flickr