If-Koubou

De ce ar trebui să înlocuiți vizualizarea implicită a imaginilor Windows cu IrfanView

De ce ar trebui să înlocuiți vizualizarea implicită a imaginilor Windows cu IrfanView (Cum să)

Pe măsură ce setul său de funcții sa extins, Windows a devenit un omnibus. Acum nu include unul, dar Două built-in browsere, un instrument de defragmentare, și chiar Candy Crush. Dar, la fel ca cele mai multe unelte, doar pentru că Windows poate face aproape tot ceea ce nu înseamnă că este cel mai bun mod de a face orice. Deci, este cu vizualizatorul de fotografie implicit.

Nevoia de viteză (prelucrarea și afișarea imaginilor)

Un vizualizator de imagini ar putea părea o porțiune oarecum ludică a sistemului dvs. de operare pentru a face upgrade, și, desigur, majoritatea oamenilor nu cred că o fac. Dar în situațiile în care gestionați fișiere de imagine mari în formate exotice, poate fi o necesitate. Instrumentele de la terțe părți, cum ar fi IrfanView, pot să nu fie la fel de estetice ca vizualizatorul de fotografii Windows, dar sunt mai puternice, mai flexibile și mai rapide decât implicit sistemul de operare.

Am inceput prima data sa caut o optiune mai puternica in timp ce lucrez ca designer grafic intr-un magazin de semne inapoi in aughts. Pe o mașină Pentium 4 care a reușit să ruleze Photoshop și Illustrator, am făcut bannere publicitare personalizate și decupaje, uneori cu o lățime de treizeci de picioare și un gigabyte sau două datorită orelor și orelor de lucru. Rasterizarea fișierelor pentru imprimantă ar dura câte o jumătate de oră. Deci, folosind vizualizatorul de imagini Windows XP implicit, care, uneori, nu putea chiar să deschidă formatele de fișiere pe care trebuia să le salvez, nu a funcționat bine.

În timpul petrecut în magazinul de tipărire, am folosit un PC subacoperit pentru a face bannere masive pentru comercianții cu amănuntul și evenimente.

Chiar și pe imaginile de dimensiuni medii cu efecte complexe, încercarea de a le încărca cu vizualizatorul de imagini Windows XP implicit a fost dureros de lentă, uneori doar cu câteva secunde mai repede decât bootarea programului Photoshop greoi de la pornirea la rece. Era clar că aveam nevoie de ceva mai puțin sub capotă.

Nu aveți nevoie să fiți un designer grafic pentru a beneficia de un vizualizator de imagini mai rapid și mai compatibil. Cu DSLR-urile care filtrează mii de imagini în RAW și chiar camerele de telefon mobil dornici de a busta prin bariere noi megapixeli, viteza este esențială, mai ales dacă o folosiți pe un laptop sau tabletă cu consum redus de energie.

IrfanView bate Windows implicit cu un Stick

După un pic de căutare pentru ceva mai bun decât implicit Windows, am găsit IrfanView. Aplicația minuțioasă și amuzantă este proiectată pentru două lucruri: suport maxim de tip de fișier și viteză ridicolă. (Dacă credeți că numele sună ciudat, îl obține de la creatorul său bosniac, Irfan Skiljan.) Programul a fost în continuă dezvoltare de peste douăzeci de ani și este gratuit pentru uz personal.

După ce l-am instalat pe acel birou vechi de birou, am putut imediat încărca imagini imense într-o vizualizare de previzualizare aproape instantaneu. Ceea ce îi lipsește programul în splendoarea sartorialului este viteza și flexibilitatea și l-am setat în curând ca vizualizator implicit pentru fiecare format, cu excepția fișierelor complete Photoshop și Illustrator. Programul permite câteva instrumente suplimentare, cum ar fi rotația permanentă, copierea și lipirea și personalizarea barei de instrumente, iar suportul deja extinse al fișierelor poate fi extins și mai mult cu pluginuri.

IrfanView deschide acest proiect imens al jocului Game of Thrones într-o fracțiune de secundă.

Săpat mai adânc în program dezvăluie câteva extra-uri minuțioase, ca un instrument optic de recunoaștere a caracterelor (poate "citi" textul pe o imagine și-l exporta într-un format de text editabil) și chiar redarea video și audio de bază, plus unele instrumente de editare. Nu va înlocui Photoshop în curând, dar dacă aveți nevoie de ceva trunchiere sau de a bloca ceva, o să facă. Cei care doresc o interfață minimă sau pași personalizați de zoom sau chiar un mod de prezentare a diapozitivelor care se întinde pe mai multe monitoare vor găsi ceea ce caută.

Uită-te la toate opțiunile selectabile de utilizator. Hubba hubba!

Chiar dacă acum folosesc mașina mea de mare putere, construită la domiciliu pentru design grafic, am păstrat IrfanView instalat la Windows 10. De ce să folosiți ceva mai lent cu mai puține caracteristici?

Credit de imagine: Chilifest