If-Koubou

Va folosi un switch de rețea încet de Internet meu în jos?

Va folosi un switch de rețea încet de Internet meu în jos? (Cum să)

Plătiți bani buni pentru conexiunea rapidă în bandă largă și ar fi o rușine dacă o alegere necorespunzătoare a hardware-ului împiedică rețeaua dvs. Sunt comutatoarele de rețea de vină pentru conexiunea lentă?

Avem un număr nesemnificativ de cititoare de întrebări despre hardware-ul de rețea, în special preocupările legate de faptul dacă un comutator de rețea este sau nu de vină pentru problemele din rețeaua de domiciliu - în primul rând problemele legate de viteza și stabilitatea conexiunii. În ciuda suspiciunii că atât de mulți oameni par a fi intenționați să se alăture comutatorului slab al rețelei, este foarte rar sursa problemelor de rețea.

Ca toate declarațiile referitoare la tehnologie, totuși, există întotdeauna și două excepții. Să luăm o clipă pentru a exclude oricare dintre problemele pe care le aveți cu un switch de rețea care ar putea afecta viteza dvs. de rețea.

Comutatorul dvs. este, de fapt, un centru

Mâini jos, cu foarte puține excepții, atunci când ajutăm pe cineva să depaneze problemele de performanță după instalarea unui comutator, comutatorul este ... .well, nu un întrerupător deloc.

Puteți citi mai multe despre diferența dintre switch-uri și hub-uri aici, dar aici este esența. Un hub și un comutator arată similar din punct de vedere fizic: au un număr X de porturi (în mod obișnuit în multipli de 4, cum ar fi 4, 8, 16, 24 și așa mai departe) cu unul rezervat pentru utilizare ca intrare sau un port separat etichetat " “. În ciuda aspectului lor aproape identic, cu toate acestea, curajul celor două bucăți de hardware de rețea este destul de diferit.

Hubul vechi și omniprezent de rețea Netgear EN104TP este o pradă a administratorilor de rețea de pretutindeni.

Un buton este un dispozitiv "prost", prin faptul că transmite orice se aude pe portul de intraretoate porturile de ieșire. Aceasta duce la coliziuni între pachetele de date și o degradare generală a calității rețelei. Dacă aveți un hub configurat între router și restul rețelei, vă confruntați cu o durere de cap imensă.

Un switch, pe de altă parte, este mult mai deștept. Administrează în mod activ conexiunile dintre portul de intrare și porturile de ieșire, astfel încât să nu se întâlnească cu problema de coliziune sau cu niciunul dintre celelalte probleme pe care hub-urile sunt afectate.

Dacă ați achiziționat dispozitivul în cauză în ultimii ani, șansa este aproape zero, deoarece este un hub. Din punct de vedere istoric, întrerupătoarele erau scumpe și hub-urile erau ieftine, dar progresele tehnologice au făcut ca switch-urile să fie atât de ieftine încât nici măcar să nu mai facă hub-uri. Dacă ați pescuit comutatorul dvs. dintr-o cutie veche în colțul subsolului dvs. sau ați cumpărat murdăria ieftină la o vânzare cu surplus, căutați numărul online al modelului și confirmați că acesta nu este un hub.

Comutatorul dvs. este vechi, dar conexiunea dvs. nu este

Conexiunile Ethernet depind de calitatea cablului și de capacitățile hardware-ului de rețea. nistefoarte vechile switch-uri sunt capabile doar de 10 Mbit / s, switch-urile construite de la mijlocul anilor 1990 sunt capabile de 100 Mbit / s, iar switch-urile moderne capabile de 1000 Mbit / s (sau viteze "gigabit"). Tipurile de cabluri pe care le folosiți sunt: ​​vechile cablaje Cat5 nu pot suporta viteze gigabit, dar pot fi mai noi Cat5e și Cat6. Deci, dacă conexiunea dvs. este lentă, s-ar putea să aveți o bucată hardware mai veche și mai lentă undeva în lanț. Verificați numărul modelului de comutator și cablurile pe care le utilizați (tipul, Cat5 / 5e / 6 va fi tipărit chiar pe mantaua cablului).

În timp ce 100 Mbit / s, în ciuda faptului că este un standard mai în vârstă, este încă destul de rapid pentru majoritatea conexiunilor în bandă largă, dacă conexiunea dvs. de bandă largă este o conexiune cu fibră nouă, care strălucește, atunci nu doriți să împiedicați transferul cu un switch vechi. Dacă conexiunea dvs. la internet este mai mare de 100 Mbit / s, veți dori să faceți upgrade la hardware-ul dvs. (și eventual la cablare) pentru a profita din plin de acesta.

Hardware-ul dvs. nu reușește

Vorbind despre hardware-ul vechi, eșecurile se întâmplă chiar și cu echipamente de calitate. În timp ce hardware-ul uneori nu reușește catastrofic (transformatorul de putere renunță la fantomă, o bucată de pe placa de circuit apare și eliberează tot fumul magic, etc.) de multe ori hardware-ul de rețea moare o moarte lentă, care nu este atât de mult ca snap, crackle, și pop, dar un bâzâit prelungit.

De exemplu, la începutul acestui an am depistat problemele legate de conexiunile mele la internet, stratul de fir prin fir, pentru a-mi da seama de ce viteza de conectare a fost de 5% din ceea ce ar fi trebuit să fie. În cele din urmă, am urmărit problema înapoi la ceea ce părea o sursă puțin probabilă (dar am aflat mai târziu că a fost de fapt un punct comun de eșec): portul Ethernet pass-through în unitatea de alimentare neîntreruptibilă (UPS).

Portul nu a eșuat complet, pur și simplu a degradat calitatea până la punctul în care eram confruntați cu pierderi frecvente de conexiune și cu o fracțiune din capacitatea de trecere. Același lucru se poate întâmpla și cu comutatoarele de rețea. Deci, când aveți dubii, scoateți comutatorul de rețea din ecuație pentru a vedea dacă e greșit hardware-ul defect.

Rețeaua dvs. este supraîncărcată

În această ultimă instanță, comutatorul de rețea nu este defect la fel de mult ca un factor de activare. De ce folosim switch-uri de rețea, la urma urmei? Pentru că trebuie să conectăm mai multe dispozitive, cum ar fi calculatoarele și consolele de jocuri, la rețea.

Mai multe dispozitive și mai mulți oameni care le folosesc înseamnă că lățimea de bandă prețioasă este împărțită între mai mulți oameni. Dintr-o data, cu toata lumea si fratele lor streaming video la dormitoare lor, pipe-ul doar nu este suficient de mare. Nu este totuși vina comutatorului: doar dispozitivele conectate la comutator. Dacă nu puteți trece la o conexiune mai rapidă, puteți implementa întotdeauna Calitatea serviciului (QoS) la nivelul routerului pentru a vă ajuta să gestionați cererea de conectare.

Pe scurt: dacă nu este un hub, nu este vechi sau pe foc, iar hardware-ul și cablarea sunt actualizate, există foarte puține șanse ca comutatorul de rețea umil să fie sursa problemelor de conectare.