If-Koubou

Va exista vreodată mai rapid DVD și CD-uri?

Va exista vreodată mai rapid DVD și CD-uri? (Cum să)

De-a lungul anilor 1990 și începutul anilor 2000 ne-am bucurat cu toții din ce în ce mai repede de CD-uri și DVD-uri, dar apoi curba de creștere sa oprit. Vom vedea vreodată discuri optice mai rapide?

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cunoscut cititor SuperUser User1301428 a vrut să știe de ce unitățile de disc nu au fost obtinerea mai repede. El scrie:

Mă gândeam la faptul că în ultimii ani nu am văzut niciodată CD-uri și DVD-uri care să susțină viteze de scriere / citire mai mari decât 52X și 16X, respectiv.

Este aceasta o alegerea comercială (adică producătorii nu mai au grijă de discurile optice și se concentrează mai mult asupra amintirilor flash și a unităților SSD) sau a limitare tehnică (adică unitățile optice nu pot suporta viteze mai mari de scriere și citire)?

Ei bine, ce este? Sunt astfel de unități impracticabile pe piață sau impracticabile de construit?

Raspunsurile

Contribuitorul SuperUser PhonicUK oferă următoarea explicație:

Este mai mult o limitare tehnică. Pur și simplu, dacă rotiți discul prea repede, acesta începe să devină instabil și se învârte în jurul sau chiar începe să se desprindă sub stresul plin. În cel mai bun caz, aceasta înseamnă erori de citire / scriere - și, în cel mai rău caz, înseamnă posibilitatea de a se desprinde și de a provoca daune.

La viteza de 52x, discul se rotește la aproximativ 24000 RPM - la aproximativ 27000 RPM discul ar începe să se spargă.

Dan Neely ne amintește că au existat încercări de a sparge bariera de viteză:

Aproximativ un deceniu în urmă au existat unități CD care au folosit mai multe fascicule laser pentru a citi 7 piese simultan pentru o performanță mai mare fără a fi nevoie să rotiți discul extrem de rapid. Cu toate acestea, au fost scumpe și aparent au avut și probleme de fiabilitate.

De remarcat, de asemenea, că nu este vorba doar de o integritate structurală a discului la RPM mari, ci și de zgomot.

În cele din urmă, Ramhound subliniază că, desigur, este posibil, dar că nu se va întâmpla niciodată datorită apariției Blu-ray:

Ei ar putea modifica discul în teorie pentru a suporta RPM-uri mai mari, problema fiind, desigur, că ar crea un nou standard pentru un mediu care încetini încet. Simplul fapt este că Blu-ray este viitorul și majoritatea producătorilor știu că, de ce să pierdeți bani făcând un suport CD sau DVD să acționeze mai repede. Puteți să ardeți deja un DVD dublu strat în câteva minute.

Se pare că toți trebuie să fim fericiți să ardem DL-DVD-urile noastre în doar câteva minute.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentariile. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.