If-Koubou

Windows 10 este grozav, cu excepția pieselor care sunt îngrozitoare

Windows 10 este grozav, cu excepția pieselor care sunt îngrozitoare (Cum să)

Windows 10 este o mare actualizare. Microsoft a acordat o atenție deosebită feedback-ului pe care l-au ignorat în timp ce dezvoltă Windows 8 și arată. Din păcate, unele părți ale Windows 10 sunt în mod inexplicabil proaste și ostile utilizatorilor.

În timp ce Windows 10 în ansamblul său arată că Microsoft ascultă feedback-ul, unele părți din acesta arată aceeași veche Microsoft care a săpat în picioare și a anunțat produse precum Xbox One original și Windows 8 fără a părea să aibă grijă de mulți utilizatori.

Utilizează lățimea de bandă de încărcare fără a vă spune

În mod implicit, Windows 10 încarcă automat actualizările Windows și aplicațiile din Magazinul Windows pe alte PC-uri prin Internet. Aceasta este o caracteristică excelentă atunci când este restricționată la rețeaua locală, dar Microsoft le selectează pe toți în partea de Internet a acestora în mod implicit, utilizând lățimea de bandă de încărcare pentru ceva care nu vă ajută.

Mai rău, nu există niciun indiciu că acest lucru se întâmplă dacă nu veți citi online, veți găsi conexiunea dvs. la internet lentă sau veți fi contactat de furnizorul de servicii de internet deoarece utilizați o lățime de bandă limitată pentru încărcare.

Ar putea apărea ca o opțiune în procesul de configurare personalizată sau o notă despre aceasta ar putea apărea undeva, dar nu - funcționează doar în fundal. Trebuie să găsiți o opțiune specială ascunsă cu cinci clicuri adânc în sistemul de operare pentru ao dezactiva.

Acest lucru îi ajută pe toată lumea să descarce mai rapid actualizările - este în esență o actualizare BitTorrent pentru Windows. Dar mulți oameni, în special în afara SUA, au conexiuni cu limite de încărcare a datelor. Microsoft economisește niște bani pe facturile de lățime de bandă utilizând conexiunile de internet ale clienților, fără să le spună.

Câteva opțiuni pentru actualizările automate îi rănesc pe utilizatorii conectați la Internet limitat

Windows 10 forțează toate PC-urile de acasă să descarce și să instaleze automat actualizări. Acest lucru este bun intr-un fel, deoarece mentine sistemele de acasa Windows.

Dar există o mare problemă cu aceasta: nu este implementată într-un mod respectuos. Puteți configura numai timpul când se repornește Windows - nu când descărcați actualizări.

Mulți oameni - din nou, în special în afara SUA, dar și în zonele mai îndepărtate sau rurale din SUA - au conexiuni la Internet cu limite de bandă. Nu pot descărca mereu sute de megabiți de actualizări în fiecare săptămână. Unii oameni au o lățime de bandă nelimitată numai în anumite ore - poate în mijlocul nopții. Windows 10 nu oferă nicio modalitate de a spune Windows să descarce actualizări numai în timpul acestor ore nelipsite.

Singura soluție pentru aceasta pentru utilizatorii de acasă este stabilirea unei conexiuni ca fiind "măsurată". Microsoft declară că trebuie să setați fiecare conexiune cu o placă de date ca o conexiune măsurată. Acest lucru vă va oferi controlul asupra momentului descărcării actualizărilor.

Există doar o problemă mare: Microsoft nu vă permite să stabiliți o conexiune Ethernet prin cablu ca o conexiune măsurată. Dacă furnizorul dvs. de servicii de Internet de origine are limite de date și sunteți conectat printr-o conexiune Ethernet normală, nu există nicio modalitate de a restricționa acele Actualizări Windows fără a elimina 100 $ pentru ediția Professional din Windows 10.

Acest lucru amintește de originalul Xbox One, care a cerut o conexiune la internet aproape întotdeauna. Microsoft presupune doar că toți utilizatorii săi au conexiuni de bandă largă fără limite de date și nu par să înțeleagă conexiunile cu care trebuie să se confrunte mulți oameni.

Oamenii sunt speriate de confidențialitate și Microsoft nu comunică bine

Windows 10 se află în prezent într-o furtună de controversă - chiar acum discutată în mass-media - cu privire la problemele de confidențialitate. Windows 10 este o mare schimbare de la Windows 7 și include mult mai multe caracteristici pe care telefonul acasă la mamă. Unele dintre acestea nu pot fi chiar dezactivate. De exemplu, caracteristica telemetrie poate fi dezactivată în întregime numai în versiunile Enterprise ale Windows.

Microsoft ar trebui să explice acest lucru mult mai bine și să devină mai ușor de înțeles. Am clasificat 30 de setări diferite de confidențialitate situate între interfața Windows 10 și web, dintre care unele au oferit explicații confuziv de vagi. Dacă Microsoft ar fi aranjat aceste opțiuni într-un mod mai bun, cu mai multe explicații, cel puțin ar fi putut să scadă unele critici. Simțim că o mulțime de critici sunt exagerate, dar Microsoft nu se ajută singură.

Mai rău, Microsoft se încruntă în continuare în ciuda criticii. Actualizările la sistemele Windows 7 și 8.1 adaugă serviciul de telemetrie din Windows 10, făcând ca utilizatorii Windows să rămână supuși unor versiuni mai vechi de Windows din motive de confidențialitate.

"Prin aplicarea acestui serviciu, puteți adăuga beneficii de la ultima versiune de Windows la sisteme care nu au fost încă actualizate", spune nota de patch-uri Microsoft. Aceasta este doar o explicație ridicolă - Microsoft poate obține beneficii din colectarea datelor de telemetrie, însă utilizatorii obișnuiți de Windows 7 sau 8 nu primesc "beneficii din ultima versiune de Windows" după instalarea serviciului de telemetrie.

Microsoft nu vă va oferi note de patch-uri; Descurcă-te

Microsoft plănuiește în continuare viziunea Windows ca serviciu, planificând să actualizeze în mod constant Windows 10, cu funcții noi înainte. Confruntat cu toate aceste actualizări constante, dvs. - sau întreprinderile care vă îngrijorează de schimbare - ar putea dori să vadă ce anume fac aceste actualizări.

Dar Microsoft nu are intenția de a furniza de fapt note de patch-uri, astfel încât să puteți da seama ce schimbă. Microsoft poate furniza, ocazional, informații despre schimbări mari dacă le simt, dar asta este. Există acum rapoarte că Microsoft poate furniza unele note de patch-uri întreprinderilor, dar asta ar fi.

Microsoft intenționează să actualizeze Windows 10 pe o bază continuă, cu mai mult decât siguranță și bug-uri - cu noi caracteristici, modificări, modificări de nivel scăzut și multe altele.Dar Microsoft nu este dispus să-și informeze clienții ce se schimbă.

Meniul Start este funcționalitatea de bază și lipsă de bază

După ani de utilizare a Windows 8 și apoi a 8.1, orice meniu Start pare a fi un imens upgrade. Însă meniul Start Windows 10 nu este chiar atât de bun când îl comparați cu Windows 7. Microsoft a adăugat plăci vii și a eliminat funcții utile. S-ar putea să nu funcționeze la fel de bine ca și în cazul de față, dar vă bombardează cu informații despre hamburgeri și Lady Gaga și despre fotbal când o deschideți.

Nu există nicio modalitate de a fixa aplicațiile pe care le utilizați în mod regulat în partea stângă a meniului Start, de exemplu. Mai rău, meniul Start funcționează acum într-un mod complet diferit. Sprijină doar 500 de intrări și se va rupe după ce adăugați mai mult de 500 de comenzi rapide, nu doar afișând comenzi rapide la aplicațiile pe care le-ați instalat. Acestea nu vor fi accesibile prin funcția de căutare a meniului Start, fie. Acest lucru este doar neglijent și arată că Microsoft este mai îngrijorat de a face un meniu Start faianta în loc de un instrument care va fi de fapt robust în lumea reală pentru utilizatorii de PC care au nevoie cel mai mult.

Aplicațiile metro sunt încă inutilizabile

Thom Holwerda de la OSNews scrie că Windows 10 este revizuit doar pentru că este gratuit și că recenzenții nu s-au forțat să utilizeze numai acele aplicații Metro, numite acum aplicații universale.

Cu toate acestea, veți utiliza în majoritatea cazurilor aplicații desktop dacă doriți o experiență bună pe Windows 10. Chiar și Microsoft însă nu pare a fi încrezător în aplicațiile universale. Microsoft a omorât fără îndoială versiunea universală a Skype cu o lună înainte de expirarea Windows 10 - doresc să utilizați în schimb aplicația desktop Skype. Versiunile Metro ale Office 2016 sunt numite versiuni "mobile" pentru a vă încuraja să nu le utilizați și să obțineți în schimb aplicațiile desktop tradiționale.

Chiar și aplicațiile care văd o mulțime de dezvoltare nu sunt încă acolo. Microsoft Edge are o mulțime de probleme, chiar și atunci când faci ceva la fel de simplu ca tragerea unei file dintr-o fereastră.

Amintiți-vă, Windows 8 a ieșit în 2012. Au trecut trei ani, iar aplicațiile Metro / universale încă nu sunt convingătoare. Într-adevăr, Microsoft lucra la platforma Metro de ani de zile înainte de a fi lansat Windows 8, astfel încât cei mai buni și cei mai strălucitori dintre Microsoft au avut 5-6 ani să lanseze câteva aplicații minunate și să arate tuturor cum sa făcut. În schimb, echipa Skype se întoarce la aplicația desktop și echipa de la Office spune oamenilor să nu folosească aplicațiile universale pe PC-uri. Aplicațiile universale sunt doar pentru smartphone-uri și tablete mici - asta ne spune echipa Microsoft Office din Microsoft.

Poate că vor avea mai mult succes odată ce dezvoltatorii pot pur și simplu porta aplicațiile lor iPad la Magazinul Windows. Din nefericire pentru Microsoft, majoritatea utilizatorilor de PC-uri probabil că nu vor să folosească aplicațiile iPad pe desktop-ul lor.

Windows 10 include aplicațiile "Get Skype" și "Get Office", care sunt doar aplicații universale care vă spun doar să descărcați aplicațiile desktop. De asemenea, Microsoft utilizează aceste anunțuri pentru a spama utilizatorii Windows 10 cu anunțuri, astfel încât acestea au o altă funcție.

Actualizările obligatorii ale driverului pot sparge unele sisteme

Actualizările obligatorii pentru drivere sunt o altă problemă - mai degrabă decât să împingem actualizările personale ale MIcrosoft către toată lumea, Microsoft vă forțând să instalați cele mai recente drivere care crede că vor funcționa pe computerul dvs. Nu există nicio modalitate de a renunța la aceste drivere dacă nu funcționează pentru hardware-ul dvs. Instalați propriile drivere personalizate, iar Windows Update va instala în mod repetat driverele proprii peste propriile personalizate.

Există încă o setare "Doresti Windows pentru a descărca software-ul șofer" îngropat în Windows, care susține că va opri Windows Update de la instalarea driverelor, dar nu funcționează. Microsoft nu sa deranjat însă să o elimine, ceea ce doar confundă toată lumea.

Singura modalitate de a obține acest lucru este blocarea actualizărilor individuale ale driver-elor cu ajutorul unui instrument special pe care trebuie să-l descărcați de pe site-ul Microsoft. Dar veți obține drivere noi când apare o versiune mai nouă în Windows Update.

Actualizările de securitate obligatorii sunt un lucru, însă Microsoft ar trebui să permită utilizatorilor de PC să aibă controlul asupra driverelor hardware specifice în cazul în care au nevoie de el - chiar dacă aceasta este doar o opțiune ascunsă pe care trebuie să o activați.

Acestea sunt doar cateva din modalitatile in care Windows 10 cade pe fata. Există cu siguranță și altele. Continuă separarea dintre aplicațiile Setări și Panoul de control este proastă. Bara de titlu albă este urâtă pentru mulți oameni și un pas trist înapoi de la Windows 8 colorat, deși Microsoft pare să-și realizeze greșeala și să adauge alegerea culorii înapoi.

Iar cei care depind de funcționalitatea unică a fișierelor de substituenți în Microsoft OneDrive pe Windows 8.1 vor fi dezamăgiți pentru a găsi că au fost complet eliminați în Windows 10.

Credit de imagine: TechStage pe Flickr