If-Koubou

Windows 10 este afară de azi: ar trebui să faceți upgrade?

Windows 10 este afară de azi: ar trebui să faceți upgrade? (Cum să)

Windows 10 este în cele din urmă în afara - un fel de. Microsoft a promis inițial că toată lumea ar putea profita de oferta gratuită de upgrade pe 29 iulie, însă va trebui să așteptați un timp până când Microsoft va oferi upgrade la PC.

Vă recomandăm să țineți pe Windows 10, cel puțin pentru puțin timp. Așteptați și vedeți cât de stabil este Windows 10 pe PC-urile altor oameni înainte de a face saltul. Așa face Microsoft să aleagă și să deschidă Windows 10.

Veți fi capabil chiar să faceți upgrade la 29 iulie?

Actualizați:deoarece am scris acest articol, Microsoft a lansat imaginile ISO pentru oricine să se descarce pentru o instalare curată. Este cu siguranță o surpriză și merge împotriva a tot ceea ce au spus înainte, dar este o surpriză bună. Acestea fiind spuse, ar trebui să citiți într-adevăr restul acestui articol, deoarece nu recomandăm neapărat ca toată lumea să facă upgrade imediat.

Când Microsoft a anunțat Windows 10 ar fi un upgrade gratuit, acesta a spus: "Pe 29 iulie, oamenii pot obține Windows 10 pentru PC-uri și tablete, profitând de oferta gratuită de upgrade".

Sistemul de rezervare - care a primit fereastra de tip "Obțineți Windows 10" pe care l-ați văzut probabil pe PC-urile Windows 7 sau 8.1 - a fost doar o modalitate de a descărca o mare parte din Windows 10, astfel încât să aveți acces mai rapid în ziua lansării.

Microsoft a luat de la început acest lucru. Iată ce se va întâmpla de la 29 iulie:

"Începând cu 29 iulie, vom începe să lansăm Windows 10 pe Windows Insiders. De acolo, vom începe să notifice sistemele rezervate în valuri, încetind lent după 29 iulie. În fiecare zi de lansare, vom asculta, învăța și actualiza experiența pentru toți utilizatorii Windows 10.

Dacă ați rezervat copia dvs. de Windows 10, vă vom anunța odată ce munca noastră de compatibilitate confirmă că veți avea o experiență extraordinară și că Windows 10 a fost descărcat în sistemul dvs.

Dacă sistemul dvs. nu este încă pregătit pentru upgrade-ul la Windows 10, vom oferi mai multe detalii în timpul experienței de upgrade. "

Cu alte cuvinte, majoritatea oamenilor nu vor putea actualiza la Windows 10 data de lansare 29 iulie. Acest lucru nu este de fapt un lucru rău - prin lansarea lentă a actualizării, Microsoft poate identifica problemele și le poate repara înainte de a afecta o cantitate mai mare de oameni. Mai degrabă decât să elimine imediat Windows 10 pe un miliard de PC-uri, Microsoft poate fi mai atent și repara bug-uri - în special bug-uri care afectează numai hardware-ul specific. Dispozitivele care nu sunt capabile să actualizeze în mod corespunzător pot fi blocate de la acest lucru.

Ferestrele 10 sunt minunate, presupunând că sunt stabile și nu bug-uri

Windows 10 nu seamănă cu Windows 8. Sigur, puteți alege să nu vă placă integrarea contului Microsoft și plăcile live - dar sunteți liber să utilizați un cont de utilizator local și să eliminați toate plăcile live din meniul Start. Windows 10 chiar vă scanează mai puțin dacă alegeți să utilizați un cont de utilizator local.

Windows 8 avea un nucleu solid, însă viziunea era în întregime greșită. Oamenii s-au confruntat cu upgrade-ul la Windows 8 pentru un motiv bun - nu v-ar lăsa să bootați pe desktop pe un PC desktop până când Windows 8.1 a sosit mai târziu.

Windows 10 nu este așa. Conceptual, Windows 10 este solid. Microsoft se întoarce la o interfață concentrată pe desktop pentru PC-uri, și chiar și acele aplicații noi cunoscute anterior ca "Metro" pot rula pe desktop. Pentru dispozitivele comprimate, Windows 10 oferă o interfață "pe tabletă", fără a le forța pe toată lumea. Windows 10 include caracteristici noi, cum ar fi Task View și desktopurile virtuale. E mai rapid.

Sigur, poți să pui nițel - acele bare de titlu ale ferestrelor albe sunt nepotrivite - dar, în general, Windows 10 este un sistem de operare excelent. Este un upgrade deosebit de demn dacă utilizați Windows 8.1 pe un laptop sau pe un PC desktop. Pentru utilizatorii de Windows 7 care sunt probabil mult mai mulțumiți de sistemul lor de operare, este mai puțin urgent - dar oferă totuși multe îmbunătățiri. Pentru dispozitive Windows 8.1 bazate pe atingere, Windows 10 este în continuare un upgrade și atinge în mare măsură funcționează la fel ca în Windows 8.1.

Previzualizarea Windows 10 Insider a fost foarte neplacuta pana acum cateva saptamani

Este imposibil să oferiți o imagine completă aici, fără a lăsa lumină asupra programului Insider Preview, prin care Microsoft a furnizat testelor de previzualizare a Windows 10 pentru oricine dorea să le testeze.

Programul de previzualizare Windows 10 Insider nu a inspirat multă încredere până în ultima clipă. Doar cu o lună înainte de lansarea Windows 10, previzualizările Insider Build încă au avut probleme majore. Acest lucru a inclus că meniul Start se prăbușește în mod regulat și computerul avea nevoie de o repornire înainte ca acesta să se deschidă din nou. Aplicațiile nu s-ar lansa în mod fiabil. În funcție de hardware-ul tău, oamenii aveau tot felul de alte probleme. Mulți testeri erau pesimiști în privința faptului dacă Windows 10 ar fi gata. Microsoft adauga inca caracteristici si face schimbari mari in ultima perioada "beta", moment in care proiectele software se concentreaza, in general, exclusiv pe gasirea si strivirea de bug-uri.

Doar cu câteva săptămâni înainte de data de lansare din 29 iulie, calitatea și stabilitatea construirii de insider au început să se îmbunătățească dramatic. Windows 10 build 10240 - construirea care va fi disponibilă tuturor începând cu 29 iulie - este de fapt destul de solidă. Cu toate acestea, aceasta pare a fi cea mai scurtă perioadă de testare a erorilor pe care orice versiune de Windows a suferit-o vreodată înainte de lansarea către un public mai larg.

Windows Insiderii care utilizează Windows 10 construiesc 10240 timp de câteva săptămâni se confruntă încă cu erori asupra unor componente hardware. Microsoft va continua să corecteze și să îmbunătățească lucrurile - dar chiar și construcția finală nu este perfectă. Microsoft continuă să lanseze actualizări de bugfix pentru Windows 10 și vor continua să facă acest lucru după 29 iulie. Cu cât așteptați mai mult, cu atât vor fi mai multe lucruri mai stabile.

Dar, ar trebui să faceți upgrade dacă puteți?

Dacă ați rezervat actualizarea Windows 10, nu trebuie să faceți acest lucru.De asemenea, dacă nu ați rezervat încă actualizarea Windows 10, puteți deschide fereastra Obțineți Windows 10 și o puteți rezerva astăzi pentru a deveni eligibilă. Aceeași interfață Get Windows 10 vă va spune dacă vreunul din hardware sau software nu va funcționa pe Windows 10.

Vă recomandăm să nu actualizați imediat. Oferta gratuită de upgrade Windows 10 durează un an întreg. Acum, când Windows 10 începe să se rostogolească, stați puțin pe margine și vedeți ce alți utilizatori raportează după actualizare. Dacă există probleme răspândite - sau probleme cu modelul dvs. particular de laptop, de exemplu - le puteți evita. Cel puțin așteptați câteva săptămâni pentru a vedea ce experiență generală a oamenilor de upgrade la Windows 10 este înainte de a lua acest salt.

La urma urmei, chiar dacă doriți să faceți upgrade, s-ar putea să stați puțin timp în paralel. Microsoft pare a fi de acord că este o nebunie pentru un miliard de dispozitive de upgrade în aceeași zi și că lansarea mai lentă decât cea promisă a Windows 10 este concepută pentru a găsi bug-uri și a le repara înainte ca mai multe persoane să le întâlnească. Stai puțin și nu vei mai fi unul dintre acei utilizatori timpurii care funcționează ca testere și găsesc acele bug-uri inițiale.

Desigur, dacă doriți Windows 10, puteți să apăsați imaginea ISO de pe site-ul Microsoft și să începeți procesul de instalare manuală. Și ar trebui să luați în considerare crearea unei imagini a PC-ului înainte de a trece la Windows 10, astfel încât să vă puteți întoarce mai ușor înapoi exact unde vă aflați, iar backup-urile nu sunt niciodată un lucru rău. Copiați-vă computerul înainte de a face upgrade!

Windows 10 pare a fi un upgrade demn - odată ce este destul de stabil. Dacă aveți un PC de rezervă situat în jurul valorii de care te cu tinker și nu utilizați pentru nimic important, este, de asemenea, un loc minunat pentru a instala Windows 10 în primul rând. De asemenea, aveți posibilitatea să dezinstalați Windows 10 și să reveniți la Windows 7 sau 8.1 dacă întâmpinați probleme, deci chiar și un upgrade la Windows 10 nu este definitiv. Trebuie doar să treceți în jos în prima lună. Puteți face din nou upgrade la Windows 10 în viitor, odată ce alte probleme au fost rezolvate.

Windows 10 este o lansare fără precedent. Nu numai că Microsoft și-a petrecut mai puțin timp stabilizând și testarea bug-urilor versiunea lansată a Windows decât oricând, dar și acea nouă versiune de Windows a ajuns la un miliard de dispozitive livrate cu versiuni mai vechi de Windows.

Anterior, majoritatea dispozitivelor Windows ar continua să utilizeze versiunea de Windows cu care au venit. Oamenii care actualizau de fapt computerele Windows erau rare. Acum, toată lumea va face asta. Microsoft este obligat să întâlnească probleme pe un anumit hardware, chiar dacă aceste probleme sunt cauzate de driverele bug-uri de la terțe părți.