If-Koubou

Windows 10 May Ștergeți programele fără a cere

Windows 10 May Ștergeți programele fără a cere (Cum să)

Când instalați o actualizare majoră Windows 10, este posibil să reporniți pentru a găsi unele dintre programele dvs. care lipsesc. Da, Windows 10 poate elimina programele dvs. fără a vă întreba - dar le puteți aduce înapoi destul de ușor.

Acesta este un joc de la experiențele unor persoane cu "actualizarea din noiembrie", prima actualizare de la Windows 10. Microsoft a refuzat să comenteze acest lucru, dar se pare că procesul de actualizare este conceput pentru a elimina programele incompatibile. Iată ce se întâmplă și ce puteți face despre asta.

Windows face acest lucru numai în timpul actualizărilor majore

Pentru a începe: Windows nu va elimina doar programele la întâmplare. Acesta va elimina numai programele atunci când se actualizează la o nouă versiune majoră, sau "construi", Windows 10.Acest lucru se datorează faptului că aceste versiuni majore sau "builds" sunt tratate diferit de actualizările Windows normale. Construiți din Windows 10, cum ar fi actualizarea toamnei, prima actualizare de la Windows 10, nu sunt la fel ca actualizările obișnuite ale Windows sau pachetele service pack. În schimb, acestea sunt mai degrabă ca trecerea la o versiune complet nouă a Windows.

Ca parte a procesului de actualizare, Windows părăsește vechile fișiere de instalare Windows sau vechi Windows în directorul "Windows.old" de pe unitatea de sistem. De obicei C: \ Windows.old. Acesta este, de asemenea, afișat ca "Instalări Windows anterioare" în aplicația Disk Cleanup.

De ce Windows decide să elimine programele

Windows poate elimina programele în timpul unei actualizări din motive de compatibilitate. Dacă se știe că un program provoacă accidente, bug-uri sau se confruntă în alt mod cu Windows, Windows poate să îl elimine pentru a menține sistemul stabil. Dacă se întâmplă acest lucru, ecranul "Toate fișierele dvs. sunt exact acolo unde le-ați lăsat" va apărea ca normal - acest ecran va apărea întotdeauna în timpul actualizărilor majore - dar Windows va elimina de fapt unele dintre fișierele dvs. de programe.

Se pare că această caracteristică este concepută pentru a ajuta la protecția utilizatorilor obișnuiți de Windows, care ar putea avea programe instalate învechite. Windows le poate curăța și se pot asigura că nu provoacă probleme. Cu toate acestea, Windows nu oferă nicio notificare că a fost eliminat un program - programul pare să dispară din sistem.

Când a sosit prima actualizare de la Windows 10, mulți oameni de pe Reddit au observat că o varietate de programe au fost eliminate în tăcere - majoritatea au fost utilități legate de hardware. Oamenii au raportat că a eliminat programele populare Speccy, CPU-Z, HWMonitor și CCleaner din sistemele multor persoane. Mulți oameni pretind că au eliminat drivere hardware precum Intel Rapid Storage Technology și AMD Catalyst Control Center. În unele cazuri, oamenii chiar au raportat că au eliminat spectatorii PDF și programele antivirus (probabil depășite). În mod confuz, se pare că actualizarea Windows a eliminat aceste programe de la unele computere, dar nu de la alții. Rapoartele nu sunt complet coerente.

Microsoft nu a comentat în mod direct acest lucru. De fapt, Microsoft a refuzat în mod specific să comenteze când a fost întrebat de VentureBeat. De asemenea, nu le-am văzut emise o declarație în nici un alt post de mass-media sau o postare de blog pe această temă. De aceea nu putem decât să aruncăm împreună acest lucru din ceea ce oamenii raportează despre medii sociale și forumuri. Cu toate acestea, Acordul privind serviciile Microsoft care se aplică în cazul Windows afirmă în mod explicit că Microsoft poate elimina accesul la software sau hardware.

Fix: Reinstalați doar programul

Dacă întâmpinați această problemă și doriți să reveniți la program, trebuie doar să o reinstalați. În cele mai multe cazuri, acest lucru va implica re-descărcarea programului de pe site-ul dezvoltatorului său. Probabil că veți descărca o versiune mai nouă a programului decât cea dezinstalată de Windows, așa că poate funcționa doar fără probleme.

Cu toate acestea, chiar dacă cea mai recentă versiune a unui program este în conflict cu Windows, o veți putea reinstala. Este posibil să trebuiască să îl reinstalați din nou după următoarea actualizare majoră la Windows 10, dacă Microsoft decide să păstreze înlăturarea programelor în timpul actualizărilor.

Dacă programul este într-adevăr incompatibil cu versiunile moderne de Windows - de exemplu, dacă este un program antivirus de mai mulți ani - ar trebui să luați sugestiile și să treceți la un program mai modern, dacă puteți. Dar Windows pare să elimine programele care funcționează perfect și Microsoft nu a emis o declarație despre cum funcționează aceasta.

Cum se recuperează fișierele programului

Windows nu trebuie să înlăture fișierele importante, dar poate elimina în mod accidental setările sau alte fișiere asociate unui program. (Nu suntem siguri de acest lucru, deoarece Microsoft nu va explica cum funcționează acest lucru.)

Dacă aveți nevoie de fișierele programului înapoi, le puteți obține. Windows 10 va păstra vechile fișiere Windows timp de 30 de zile după actualizarea, stocându-le în folderul C: \ Windows.old. Acest lucru vă permite să reveniți la construirea anterioară a Windows 10 dacă aveți o problemă.

Cu toate acestea, dacă ați eliminat instalările Windows vechi utilizând Disk Cleanup sau ați șters manual folderul Windows.old după actualizare, acesta nu va fi acolo. În caz contrar, presupunând că au trecut mai puțin de 30 de zile, vechile fișiere de programe vor fi în continuare acolo pentru a vă recupera.

Pentru a le găsi, deschideți File Explorer și navigați la C: \ Windows.old pliant. Veți vedea structura de directoare a vechii dvs. instalări Windows. De exemplu, dacă programul a fost instalat în C: \ Program Files (x86), veți găsi fișierele înC: \ Windows.old \ Program Files (x86). Dacă Windows elimină datele de aplicație ale unui program, este posibil să o găsiți undeva sub C: \ Windows.old \ Users \ NAME \ AppData, în funcție de locul în care Windows stochează datele.

Nu este suficient să copiați fișierele unui program în actuala instalare Windows, deoarece orice intrare din registrul în care depinde programul poate să dispară. Ar fi bine să o reinstalați.Cu toate acestea, acest truc vă va permite să recuperați toate fișierele pe care Windows le elimină. Windows nu le va șterge imediat.

De fapt, noi nu am intrat în această problemă cu actualizarea din noiembrie, dar am văzut multe rapoarte despre aceasta și cunoaștem oamenii care au. Cu excepția cazului în care Microsoft își schimbă mintea, actualizările mari ale Windows 10 vor continua să dezinstaleze automat diverse programe fără nicio notificare în viitor. Microsoft ar trebui să fie puțin mai transparent în legătură cu acest lucru, explicând când Windows face acest lucru și spunând utilizatorilor când programele au fost dezinstalate.