If-Koubou

Windows 10 încearcă să împingă Firefox și Chrome peste margine

Windows 10 încearcă să împingă Firefox și Chrome peste margine (Cum să)

Windows 10 "vă avertizează" să nu instalați Chrome sau Firefox când le descărcați. Este doar unul dintre multele moduri enervante de a împinge compania Microsoft Edge, care are doar o cotă de piață de 4%, în ciuda disperării crescânde a Microsoft.

Microsoft va începe probabil să utilizeze această caracteristică "recomandări pentru aplicații" pentru a împinge și alte aplicații în viitor. Imaginați-vă că Windows nu vă lasă să instalați LibreOffice deoarece ați putea plăti pentru Office 365 în schimb.

Actualizați: Am făcut-o, Internet! Microsoft a eliminat aceste avertismente.

Îmi pare rău, Dave, nu vreau să te las să faci asta

Când descărcați programul de instalare Chrome și Firefox și îl lansați, Windows va afișa mai întâi un "avertisment" care vă spune că aveți deja instalat Microsoft Edge.

Avertismentul spune că Edge este "browserul mai sigur și mai rapid" și vă încurajează să deschideți Microsoft Edge în loc să instalați celălalt browser. Puteți să dați clic pe "Instalați oricum" dacă doriți să instalați programul pe care l-ați descărcat, ceea ce probabil că îl faceți.

Această modificare face parte din actualizarea Windows 10 din octombrie 2018, care a fost destul de bună până acum.

Acestea sunt "Recomandările aplicației", aparent

Dacă faceți clic pe "Nu mai vreau să fiu avertizat în viitor? Deschideți setările ", veți accesa pagina Setări> Aplicații> Aplicații și funcții.

Aceasta vă arată problema: Microsoft a adăugat o nouă funcție "Afișați recomandările aplicației", care este activată în mod prestabilit.

Dacă dați clic pe casetă, puteți selecta opțiunea "Dezactivați recomandările aplicației" și Windows 10 nu vă mai deranjează în viitor - cel puțin până când Microsoft adaugă un alt tip de mesaj enervant care împinge Edge.

Imaginați-vă toate avertismentele pe care Microsoft le-ar putea adăuga

În timp ce Windows 10 doar recomandă Edge peste alte browsere chiar acum, Microsoft ar putea împinge mai multe aplicații cu aceste "recomandări". Putem vedea acum:

  • "Nu instalați LibreOffice sau OpenOffice! Începeți, în schimb, încercarea gratuită de Office 365. "
  • "Dropbox sau Google Drive sunt depășite datorită marii caracteristici OneDrive din Windows 10."
  • "Parcurgeți Mozilla Thunderbird. Windows 10 vine cu o aplicație Mail. "
  • "Nu aveți nevoie de Steam! Obțineți mai multe jocuri minunate precum Candy Crush Saga din Magazin. "
  • "Evernote nu este bun, folosiți OneNote."

Imaginați-vă o furtună constantă de avertismente care vă spune să nu instalați software-ul dorit sau de care aveți nevoie. Acesta ar putea fi viitorul Windows 10.

Microsoft continuă să instaleze aplicații pe PC-urile noastre fără a cere, iar acum ne spun ce nu ar trebui să instalăm. Poate că toți acei oameni care se agață de Windows 7 sunt în cele din urmă ceva.

Microsoft anunță utilizatorii să ignore avertismentele de siguranță

Totul este prost până acum, dar nu este doar enervant; este rău pentru securitate. Avem o problemă serioasă pe care o putem alege cu echipa de dezvoltare Windows 10: acest mesaj pare a fi vorba despre siguranță, dar este vorba doar de profiturile Microsoft.

Mesajul care apare se numește un "avertisment", dar singurul motiv pentru care vă avertizează să utilizați Edge este că Microsoft ar prefera să faceți acest lucru. Aceasta este o modalitate foarte bună de a învăța utilizatorii de Windows 10 să ignore mesajele de avertizare de securitate reale.

Un buton "Faceți acest lucru oricum" apare și în ferestrele pop-up Windows SmartScreen, care vă avertizează înainte de a rula o aplicație descărcată care ar putea fi periculoasă. Microsoft antrenează acum utilizatorii să facă clic pe aceste avertismente, care apar și după descărcarea și lansarea unei aplicații. O treabă bună, echipa Windows.

Edge este doar la o cotă de piață de 4%, în pofida tuturor problemelor sale

Acesta nu este singurul mesaj din Windows 10 care promovează Microsoft Edge. De exemplu, chiar și după ce instalați Chrome sau Firefox, dialogul de setări nu vă va lăsa să faceți browserul dvs. implicit fără a vă cere mai întâi să căutați Edge.

Și, chiar și după ce faceți alt browser în mod implicit, multe lucruri din Windows 10 ignoră preferința dvs. și totuși deschideți Edge oricum. De exemplu, căutarea cu Cortana deschide întotdeauna Bing în Edge, cu excepția cazului în care instalați o terță parte.

Unele dintre caracteristicile publicitare mai enervante ale Windows 10 vă încurajează să utilizați și Edge. De exemplu, Microsoft a folosit funcția "sfaturi, trucuri și sugestii" - din nou, activată în mod prestabilit - pentru a vă sugera să utilizați Edge cu ferestre de tip pop-up intrusive pe bara de activități.

Iată un lucru amuzant: În ciuda tuturor acestor trucuri, Edge are doar aproximativ 4% din piața browserului. Majoritatea utilizatorilor din Windows 10 dau clic pe toate aceste solicitări enervante și folosesc Chrome în schimb. Mulți utilizatori utilizează Mozilla Firefox decât să utilizeze Microsoft Edge.

Lăsați-ne singuri, Microsoft!

Oamenii vorbesc despre modul în care Google împinge Chrome, dar asta e destul de diferit. Google oferă un motor gratuit de căutare și alte servicii gratuite online. Google nu pune o pagină de avertizare când căutați Firefox și nu încearcă să vă încetinească atunci când instalați un alt browser pe Android. Ne dorim ca Google să renunțe atât de mult la oameni, dar Microsoft merge prea departe.

Microsoft vinde un sistem de operare pentru care plătim cu toții, chiar dacă este construit în costul PC-urilor pe care le cumpărăm. Oamenii folosesc Windows în lumea reală pentru a rula o varietate de aplicații, nu doar să se conecteze la serviciile Microsoft în aplicații "Universal", metro "semi-coapte" sau orice le numim acum.

Înțelegem, Microsoft, vrei ca toată lumea să folosească Edge. Deci, poate că ar trebui să faci Edge un browser mai bun, în loc să gândești noi modalități de a-l împinge în chipurile noastre.