If-Koubou

Oferta de upgrade gratuită pentru Windows 10 se termină: Ce acum?

Oferta de upgrade gratuită pentru Windows 10 se termină: Ce acum? (Cum să)

Oferta gratuită de upgrade Windows 10 este în cele din urmă finalizată, iar Microsoft va înceta să hărțuiască pe utilizatorii Windows 7 și 8.1 cu ferestre de actualizare înșelătoare. Dar Windows 7 și 8.1 nu sunt făcute pentru. Sunt ambele sisteme de operare solide pe care Microsoft le va sprijini oficial pentru anii următori.

Dacă ați făcut upgrade la Windows 10, tot nu va trebui să plătiți nimic. Puteți continua să utilizați Windows 10 gratuit și chiar să îl reinstalați pe același hardware. De fapt, chiar dacă ați pierdut barca de upgrade, există încă o modalitate de a trece la Windows 10 gratuit.

Windows 7 și 8.1 vor primi actualizări de securitate până în 2020 și 2023

Hai să facem ceva: nu este ca termenul Windows XP, în care Microsoft urma să înceteze să mai sprijine Windows XP. Atât Windows 7 cât și Windows 8.1 sunt încă susținute de Microsoft cu actualizări de securitate și vor fi pentru anii următori.

Windows 7 va fi susținut cu actualizări de securitate până la data de 14 ianuarie 2020, în timp ce Windows 8.1 va primi actualizări de securitate până la data de 10 ianuarie 2023. Puteți găsi întotdeauna aceste date de asistență pe pagina web a Fișei de informații Microsoft privind ciclul de viață al Microsoft.

Deci, dacă încă mai utilizați Windows 7 sau 8.1 pe PC, este bine. Acestea sunt încă oficial susținute, iar Windows 7 în special este utilizat pe scară largă în afaceri. Lăsați Windows Update activat și veți primi actualizări de securitate până în 2020 sau 2023.

Microsoft elimină GWX și acele oferte de upgradare

Această ofertă de upgrade "Get Windows 10", cunoscută și sub denumirea de "GWX", în cele din urmă va dispărea. Instrucțiunile de actualizare ar trebui să dispară deja. Dacă vedeți un popup de actualizare a ofertei de upgrade rămas, în următoarele câteva zile, faceți clic pe acesta nu va face nimic, deoarece actualizarea gratuită nu mai este disponibilă.

Microsoft a anunțat că va lansa upgrade-uri la Windows 7 și 8.1 care elimină programul GWX responsabil pentru producerea acestor solicitări de upgrade. Continuați să instalați actualizări din Windows Update, iar instrumentul GWX va fi eliminat de pe computer.

Windows Update va pierde și oferta de upgrade. Windows 10 nu va mai fi o "actualizare recomandată" în Windows Update în Windows 7 și 8.1, astfel încât să puteți activa actualizările automate și să instalați în siguranță totul de la Windows Update.

Dezvoltatorii de software nu vor renunța la Windows 7 oricând în curând

În ciuda tacticii agresive de upgrade a Microsoft, un procent mare de PC-uri, în special PC-uri de afaceri, utilizează încă Windows 7. Windows 7 este utilizat pe aproximativ 49% din PC-uri, în timp ce Windows 10 are doar 19%. Windows 7 nu pleacă în curând. Mulți dezvoltatori de software vor continua să susțină Windows 7 și 8.1, deci nu vă faceți griji prea mult despre incompatibilitate.

Există câteva excepții, desigur. Microsoft însăși dorește să încurajeze oamenii să facă upgrade, așa că multe programe Microsoft noi lucrează doar pe Windows 10. De exemplu, puteți să transmiteți fluxuri de jocuri dintr-un Xbox One către PC utilizând aplicația Xbox, care este disponibilă numai pentru Windows 10. Microsoft este transferând multe jocuri Xbox One către Windows 10, dar acestea sunt disponibile numai prin Magazinul Windows și numai pentru Windows 10. Dar chiar și Microsoft nu limitează aplicații importante de productivitate cum ar fi utilizatorii Microsoft Office to Windows 10. Cele mai recente versiuni Microsoft Office continuă să suporte Windows 7.

Dezvoltatorii ar putea crea aplicații "Universal Windows Platform" pentru Magazinul Windows și aceste aplicații ar funcționa numai pe Windows 10, dar dezvoltatorii nu se grăbesc să facă acest lucru. Chiar majoritatea utilizatorilor Windows 10 se bazează în primul rând pe aplicațiile desktop.

În plus, jucătorii trebuie să rețină că Windows 10 nu are exclusiv DirectX 12, în timp ce Windows 7 și 8.1 au doar DirectX 11. Dacă un joc sau un motor de joc utilizează DirectX 12, veți avea nevoie de Windows 10 pentru al reda. Dar multe jocuri vor oferi DirectX 12 ca una din mai multe opțiuni, la fel de multe jocuri oferite de DirectX 9 suport pentru utilizatorii Windows XP alături de suportul DirectX 11 pentru utilizatorii Windows 7. Noul grafic API Vulkan cross-platform oferă multe dintre aceleași caracteristici ca și DirectX 12 și va funcționa pe Windows 7 și 8.1, astfel încât unii dezvoltatori vor folosi Vulkan în locul DirectX 12 numai pentru Windows.

Windows 10 Upgraders poate reintra în continuare și să-l folosească gratuit

Orice computer care a profitat de oferta de upgrade are dreptul să continue să folosească gratuit Windows 10. Microsoft nu va începe să perceapă o taxă de abonament pentru Windows 10, indiferent dacă ați profitat de oferta gratuită de upgrade sau de Windows 10 pe PC. Microsoft lansează un nou serviciu care permite companiilor să achiziționeze licențe Windows 10 Enterprise pentru o taxă lunară, dar asta este.

Dacă ați actualizat vreodată PC-ul la Windows 10 și trebuie să îl reinstalați, este ușor. Puteți să vizitați pagina Microsoft Get Windows 10 și să creați o unitate USB sau DVD de instalare Windows 10. Instalați Windows 10 pe computerul dvs. și acesta se va autentifica automat cu serverele Microsoft și va activa computerul. Acest lucru se datorează faptului că are o "licență digitală" (cunoscută anterior drept "drepturi digitale"), care dă dreptul calculatorului dvs. să utilizeze gratuit Windows 10.

Chiar dacă ați profitat de oferta de upgrade și apoi ați retrogradat imediat înapoi la Windows 7 sau 8.1, PC-ul dvs. este în continuare eligibil pentru upgrade în orice moment.

Există încă o modalitate de a obține Windows 10 gratuit

Dacă aveți un computer ca asta nu a făcut- obțineți o licență digitală înainte ca oferta să se încheie, există încă o modalitate de a trece la Windows 10 gratuit - deocamdată. Microsoft oferă o ofertă specială de upgrade Windows 10 pentru persoanele care utilizează tehnologii de asistență. Cu toate acestea, instrumentul nu verifică dacă utilizați tehnologii de asistență. Microsoft utilizează sistemul de onoare.

Oferta Technologies Assistive va expira pe 16 ianuarie 2018.Cu toate acestea, poți obține în continuare Windows 10 gratuit după aceasta introducând o cheie Windows 7, 8 sau 8.1 în timpul procesului de instalare. Nu suntem siguri când acest truc nu va mai funcționa, deoarece Microsoft nu recunoaște public că există.

Windows 10 costă acum 120 $

Oficial, actualizarea Windows 10 acum costă tehnic 120 de dolari pentru ediția Home sau 200 de dolari pentru ediția Professional. Cu toate acestea, puțini oameni vor plăti efectiv acest lucru. Probabil că sunteți mai bine să cumpărați un PC nou care vine cu Windows 10 dacă doriți să faceți upgrade. Așa vor face majoritatea oamenilor înainte, cu câteva excepții mici, cum ar fi constructorii de PC-uri.

Da, într-o zi Windows 7 va deveni următorul Windows XP care nu va mai primi actualizări de securitate. Dar acea dată este mai lungă de trei ani de acum. Până atunci, există o șansă bună să fi achiziționat un computer nou care vine cu o versiune îmbunătățită a Windows 10 - sau puteți trece la alt sistem de operare dacă nu doriți să utilizați Windows 10.

Credit de imagine: mendhak pe Flickr