If-Koubou

Setările Windows 10 sunt o problemă, iar Microsoft nu are grijă

Setările Windows 10 sunt o problemă, iar Microsoft nu are grijă (Cum să)

Au trecut peste patru ani de când Microsoft a lansat pentru prima dată interfața PC Settings cu Windows 8, dar Panoul de control și aplicația Setări sunt încă o experiență confuză, împărțită. Încă nu există o singură interfață, așa cum există și pe alte sisteme de operare, iar Microsoft le trage în mod serios picioarele pe consolidarea lor.

Microsoft ne-a spus că Windows 10 va continua să includă panoul de control "până când aplicația Settings (Setări) va fi dezvoltată cu opțiunile complete de setare necesare pentru a sprijini toate dispozitivele Windows." Dar Microsoft pare mulțumită să se deplaseze încet în câteva setări în fiecare an, lucrați acum - sau, știți, înainte de lansarea Windows 10.

Setările rămân împrăștiate în două interfețe (sau mai multe)

Dacă ați folosit Windows 10, probabil că sunteți deja familiarizat cu problema. Windows 10 are o nouă interfață de setări pe care o puteți accesa făcând clic pe Start> Setări, precum și pe vechiul Panou de control pe care îl puteți accesa făcând clic cu butonul din dreapta pe butonul Start și selectând "Control Panel".

"Am implementat aplicația Setări în Windows 10 pentru a crea o singură experiență de setări universale pe toate dispozitivele Windows, inclusiv tablete moderne și afișaje capabile de atingere", ne-a spus Microsoft. Dar acest lucru nu este complet adevărat. Aplicația Setări este de fapt doar o înlocuire lustruită pentru aplicația PC Settings Microsoft a introdus cu Windows 8.

Mai important: unele setări sunt încă disponibile numai în vechea interfață a Panoului de control, în timp ce altele sunt disponibile numai în noua interfață Setări.

În alte cazuri, vă veți îndruma și pe celălalt. De exemplu, trebuie să accesați aplicația Setări pentru a adăuga un nou cont de utilizator sau pentru a configura mai multe setări pentru contul dvs. curent. Dacă accesați panoul Conturi utilizator din Panoul de control, acesta vă va trimite doar la interfața Setări.

Totuși, nu puteți face totul din interfața Setări. Interfața Setări va afișa, de exemplu, contul dvs. de utilizator ca un cont de utilizator "Administrator" sau "Standard". Doriți să modificați tipul de cont? Vă va trimite înapoi la panoul de control pentru a face schimbarea acolo.

Puteți schimba tipul de cont al altui cont de utilizator și selectați Administrator sau Standard din Setări> Conturi> Familie și alte persoane, dar nu există nicio modalitate de a modifica privilegiile contului dvs. de utilizator curent fără a accesa Panoul de control ... din anumite motive.

Multe alte setări avansate ale contului de utilizator, inclusiv opțiunile de control al contului de utilizator, sunt disponibile numai în Panoul de control.

Mai mult, unele setări sunt disponibile în nici interfață! Doriți să dezactivați funcțiile Game Bar și Game DVR pentru înregistrarea jocului PC? Nu veți găsi aceste setări în niciuna dintre aplicațiile de setări la nivel de sistem. Va trebui să deschideți aplicația "Xbox" inclusă în Windows 10 și să vă conectați cu un cont Microsoft, chiar dacă nu utilizați un cont Microsoft, pentru a accesa aceste setări.

Din fericire, Microsoft va remedia această problemă în viitoarea actualizare a creatorilor și va muta aceste setări în aplicația principală Setări, unde aparțin. Dar de ce a fost chiar așa, în primul rând? Și de ce a durat doi ani pentru ca ei să se mute în locul în care avea sens?

Unele funcții noi sunt disponibile numai în panoul de control ...

Nu știți niciodată ce veți găsi într-o interfață sau alta. Chiar și unele caracteristici care au fost introduse în Windows 8, când Microsoft a adăugat noua interfață Setări, sunt disponibile numai în Panoul de control din Windows 10.

De exemplu, Microsoft a adăugat copii de rezervă pentru Istoricul fișierelor în Windows 8 și această caracteristică încă mai există în Windows 10. Istoricul fișierelor a înlocuit funcția veche de copiere și restaurare din Windows 7. S-ar putea să presupuiți că puteți configura și utiliza această caracteristică nouă în întregime Aplicații pentru setări, dar nu puteți. În schimb, veți găsi link-uri care vă conduc în panoul Istoricul fișierelor din Panoul de control, unde sunt disponibile setările reale.

În mod similar, SmartScreen a fost o nouă caracteristică de securitate în Windows 8 care verifică descărcările dvs. pentru programe malware, dar nu veți găsi setările în aplicația Setări. SmartScreen poate fi activat sau dezactivat numai din panoul Security & Maintenance din panoul de control.

Aplicația Setări vă permite să alegeți dacă filtrul SmartScreen este utilizat pentru a verifica adresele web pe care le utilizează "Aplicațiile Windows Store", dar asta este.

... și Unele caracteristici vechi sunt disponibile numai în Setări

Aceasta un fel de are sens ca funcțiile sistemului, cum ar fi Istoricul fișierelor și SmartScreen, să fie disponibile în Panoul de control (dacă încercați foarte greu să faceți acest lucru cu sens). Dar au fost și alte opțiuni de sistem îndepărtat din panoul de control și mutat exclusiv la aplicația Setări, chiar dacă panoul de control există în continuare.

De exemplu, vechiul instrument de configurare Windows Update a dispărut din Panoul de control. Trebuie să configurați Windows Update din aplicația Setări.

Trebuie să accesați aplicația Setări pentru a șterge și o rețea Wi-Fi salvată. Acest panou a fost, de asemenea, scos din panoul de control.

Alte funcții, cum ar fi lista de aplicații software instalate unde puteți dezinstala aplicațiile instalate, sunt duplicate în ambele interfețe. Nu există nici o rimă aparentă sau un motiv pentru care caracteristicile sunt doar în Setări, care sunt numai în Panoul de control, și care sunt în ambele.

Căutarea este confuză

De asemenea, să nu începeți să căutați. Efectuați o căutare în aplicația Setări în Windows 10 și veți vedea linkuri către panourile de configurare atât în ​​aplicația Setări, cât și în Panoul de control. Ăsta este un lucru bun. Este o îmbunătățire mare de la Windows 8, unde aplicația PC Settings a pretins că Panoul de control nu există.

Dar căutați din Panoul de control și veți avea o problemă. Când căutați în Panoul de control, nu veți vedea legături la setări în interfața Setări. De exemplu, căutați "Windows Update" în Panoul de control și nu veți vedea rezultate relevante.

Windows 10 nu vă va îndrepta chiar în direcția corectă dacă încercați să căutați o setare care nu mai există în Panoul de control. Dacă sunteți obișnuit să găsiți setările Windows Update în Panoul de control, acest lucru este inutil de confuz. Interfața de căutare din panoul de control ar putea conține cel puțin linkuri către aplicația Setări.

Aceasta este încă o problemă pe ecrane tactile

Când o setare este disponibilă numai în Panoul de control, este mult mai dificil să configurați setarea pe un ecran tactil. Ani după ce Microsoft a apelat la atingerea viitorului Windows cu Windows 8, nu este încă posibil să configurați multe setări de sistem într-un mod ușor de utilizat.

Microsoft a plasat un ajutor de bandă asupra problemei furnizând legături care deschid interfețele de control vechi după ce faceți clic pe câteva linkuri adânc în aplicația Setări, dar aceste link-uri nu sunt o soluție ideală. Aceste panouri de control vechi nu pot fi folosite cu degetul pe un ecran tactil și sunt incompatibile cu restul interfeței Setări.

Grăbește-te, Microsoft

Microsoft adaugă mai multe setări la interfața Setări cu fiecare actualizare majoră la Windows 10. Dar ei le iau doar încet la ele. Au trecut peste patru ani și jumătate de la lansarea Windows 8, iar Microsoft nu este chiar aproape să-și termine treaba. De ce nu a fost făcut acest lucru pentru lansarea Windows 10?

Acest lucru nu ar trebui să fie extrem de greu. Multe dintre opțiunile din panoul de control sunt doar comutatoare grafice pentru o schimbare de registru. Ar trebui să fie destul de ușor să adăugați o interfață la aplicația Setări care vă permite să răsturnați oricare dintre acestea. Sigur, asta e mai mult de lucru pentru Microsoft decât suna - dar aceasta este una dintre cele mai mari companii din lume, cu peste 120.000 de angajați și nu au avut grijă să-și consolideze setările sub o interfață ca celelalte sisteme de operare. Microsoft a avut timpul de dezvoltare pentru a face o treabă mult mai bună decât asta.

Pentru a fi corect, eliminarea panoului de control este dificilă. Chiar dacă Microsoft va muta ultima setare la interfața Setări mâine, Panoul de control nu ar putea fi complet eliminat. Driverele hardware pentru instrumente cum ar fi șoareci și imprimante adesea adaugă panouri de configurare suplimentare la interfața Panoului de control, de exemplu. Windows ar trebui să conțină vechea interfață a panoului de control din motive de compatibilitate. Microsoft ar putea permite producătorilor de dispozitive să extindă noua interfață de setări cu opțiunile pentru șoareci și alte periferice hardware, dar nu au făcut încă acest lucru. Ar putea dura mai mult.

Dar cel mai puțin ar putea face este să-și consolideze setările încorporate într-o singură fereastră, în loc să ofere utilizatorilor această mizerie confuză.

Când a fost lansat Windows 8 cu două interfețe de setări separate, ne-am așteptat ca Microsoft să le îmbine cu următoarea versiune de Windows - să nu păstreze două interfețe de setări separate pentru viitorul previzibil. Acest lucru ar fi trebuit rezolvat la lansarea Windows 10. Dacă Microsoft nu începe să înregistreze progrese mai rapide aici, vom avea în continuare două interfețe de confuzie pe Windows la un deceniu de acum. Credeți că Microsoft, care încearcă să apeleze la utilizatorii de zi cu zi, ar dori să repare ceva mai repede.