If-Koubou

Windows 10 Fără Cruft: Windows 10 LTSB (Sucursala de Service pe termen lung), Explained

Windows 10 Fără Cruft: Windows 10 LTSB (Sucursala de Service pe termen lung), Explained (Cum să)

Știați că există o versiune de Windows 10 care nu primește actualizări de caracteristici mari și nici nu are browserul Windows Store sau Microsoft Edge? Se numește Windows 10 LTSB, scurt pentru Sucursala de service pe termen lung.

LTSB este cea mai slabă filă din Windows 10

Există mai multe "ramuri" ale Windows 10. Cea mai instabilă ramură este versiunea Windows Vista a Insider Preview. Cele mai multe PC-uri Windows sunt pe "Sucursala curentă", care este considerată ramura stabilă. Windows 10 Utilizatorii profesioniști au opțiunea "Defer Upgrades", care îi plasează pe "Sucursala curentă pentru afaceri". Această ramură va primi numai noile versiuni de Windows 10, cum ar fi Anunțurile aniversare, câteva luni după ce au fost testate pe "Sucursala curentă". Este ca ramura stabilă, consumatoare - dar mișcându-se mai încet.

Dar companiile nu doresc ca toate PC-urile lor să primească constant actualizări mari, chiar dacă acestea sunt amânate câteva luni. Infrastructura critică, cum ar fi ATM-urile, echipamentele medicale și PC-urile care controlează mașinile de pe podeaua fabricii, nu au nevoie de caracteristici de tip whizbang, au nevoie de stabilitate pe termen lung și puține actualizări care ar putea sparge lucrurile. Un echipament medical de operare PC într-o cameră de spital nu are nevoie de noi actualizări Cortana. Asta este ceea ce Windows 10 LTSB - "Sucursala de service pe termen lung" - este și este disponibil numai pentru ediția Enterprise de Windows 10.

În timp ce aceasta este o ramură a Windows 10, o puteți obține doar instalând Windows din mediul de instalare Windows 10 LTSB. Puteți obține alte ramuri ale Windows pur și simplu schimbând o opțiune în Windows 10 în sine, dar acest lucru nu este cazul aici.

LTSB primește actualizări de securitate timp de 10 ani, fără actualizări ale caracteristicilor

Deoarece versiunea LTSB este proiectată pentru stabilitate, este actualizată foarte diferit față de celelalte componente ale Windows 10. Microsoft nu va publica niciodată o actualizare de caracteristici, cum ar fi Update Anniversary sau Update pentru Windows 10 LTSB. Aceste mașini vor primi actualizări de securitate și bugfix prin intermediul Windows Update, dar asta-i tot. Chiar și atunci când Microsoft lansează o nouă versiune de Windows 10 LTSB cu caracteristici noi, va trebui să descărcați un nou mediu de instalare Windows 10 LTSB și să instalați sau să faceți upgrade de la mass-media. Windows 10 LTSB nu va fi actualizat automat cu funcții noi.

Conform documentelor oficiale, Microsoft va lansa de obicei o nouă versiune majoră a Windows 10 LTSB la fiecare doi sau trei ani. Aceasta este ceea ce spune documentația, oricum - versiunea curentă a Windows 10 LTSB pare să se bazeze pe actualizarea aniversară, deci Microsoft se pare că își schimba încă planurile. De asemenea, puteți alege să ignorați versiunile - fiecare versiune de Windows 10 LTSB va fi susținută cu actualizări de securitate și stabilitate timp de zece ani, potrivit Microsoft.

Cu alte cuvinte, așa cum se spune în documentația Microsoft, "Modelul de service LTSB împiedică dispozitivele Windows 10 Enterprise LTSB să primească actualizările obișnuite ale caracteristicilor și oferă doar actualizări de calitate pentru a se asigura că securitatea dispozitivelor rămâne actualizată".

LTSB nu include magazinul, Cortana, Edge și alte aplicații

Windows 10 LTSB omite o mulțime de lucruri noi în Windows 10. Nu vine cu browser-ul Windows Store, Cortana sau Microsoft Edge. Ea omite, de asemenea, alte aplicații Microsoft cum ar fi Calendar, Camera, Ceas, Mail, Bani, Muzică, Știri, OneNote, Sport și Vreme.

De fapt, meniul inițial implicit din Windows 10 LTSB nu include nici măcar o singură placă. Nu veți găsi niciuna dintre aceste noi aplicații Windows 10 instalate, în afară de aplicația Setări.

Microsoft nu vă dorește să utilizați Windows 10 LTSB

Microsoft nu dorește ca utilizatorii care folosesc Windows 10 LTSB pe PC-urile cu scop general. După cum afirmă Microsoft, "LTSB nu este destinat implementării pe majoritatea sau pe toate PC-urile dintr-o organizație; ar trebui să fie utilizat numai pentru dispozitive cu destinație specială. Ca o orientare generală, un PC cu Microsoft Office instalat este un dispozitiv cu destinație generală, folosit în mod obișnuit de către un lucrător de informare, și este, prin urmare, mai potrivit pentru sucursalele de servicii [Branduri actuale] sau [Branch pentru servicii]. "

LTSB este doar pentru dispozitive rare de misiune critică. "Este mai important ca aceste dispozitive să fie cât mai stabile și mai sigure posibil decât cele actualizate cu modificările interfeței utilizatorilor", explică documentația. S-ar putea să doriți ca PC-ul dvs. să rămână cât mai stabil și mai sigur fără modificări ale interfeței utilizatorilor, dar Microsoft nu dorește să ofere utilizatorilor Windows 10 medie această opțiune. Microsoft dorește ca PC-ul tău să fie actualizat constant cu noi caracteristici.

Este Windows 10 Enterprise, și asta vă oferă mai mult control

Deoarece Windows 10 LTSB este disponibil numai pentru ediția Enterprise de Windows 10, veți obține și toate funcțiile numai pentru Enterprise, pe care nu le puteți obține în edițiile Home și Professional ale Windows 10.

Ediția Enterprise vă oferă mai mult control asupra datelor de telemetrie trimise la Microsoft și când Windows Update instalează actualizări. De asemenea, vă permite să modificați anumite setări de politică de grup speciale, permițându-vă să dezactivați ecranul de blocare. Dincolo de configurare, veți găsi alte funcții utile, cum ar fi Windows To Go, care vă permite să instalați Windows 10 pe o unitate USB și să-l luați cu dvs., astfel încât să puteți încărca propria instalare Windows pe orice PC întâlniți.

Cum pot obține?

Sună destul de bine, nu? Din păcate, așa cum am spus mai devreme, Windows 10 LTSB este disponibil numai ca parte a Windows 10 Enterprise. Și Windows 10 Enterprise este disponibil numai pentru o organizație care are un acord de acordare a licențelor de volum sau printr-un nou program de abonament de 7 USD pe lună.

Oficial, dacă sunteți parte dintr-o organizație cu un program de licențiere voluminoasă, aveți libertatea de a instala Windows 10 Enterprise LTSB în locul Windows 10 Enterprise pe PC-urile dvs.

Neoficial, orice utilizator Windows poate obține Windows 10 LTSB dacă doresc. Microsoft oferă imagini ISO cu Windows 10 Enterprise LTSB ca parte a programului de evaluare a întreprinderilor de 90 de zile. Puteți descărca fișierul ISO - asigurați-vă că selectați "Windows 10 LTSB" în loc de "Windows 10" când descărcați și instalați-l pe PC-ul propriu. Acesta va funcționa în mod normal timp de 90 de zile, după care va începe să vă supărați să activați Windows, iar PC-ul dvs. se va închide la fiecare oră, potrivit Microsoft. Cu toate acestea, puteți folosi Slmgr pentru a "rearmona" procesul încă 90 de zile, iar în funcție de anumiți utilizatori acest lucru este de până la trei ori, pentru un total de nouă luni.

Actualizare: O versiune anterioară a acestui articol a spus că ați putea utiliza Windows 10 LTSB în perioada de evaluare, cu doar câteva ecrane nag. Acest lucru a fost incorect și ne cerem scuze pentru eroare.

Windows 10 LTSB suna exact ca ceea ce mulți utilizatori de Windows 10 cer. Din păcate, nu există nici un mod legitim pentru utilizatorul mediu Windows să îl primească. Nu este o surpriză - Microsoft nu dorește nici măcar întreprinderile care utilizează Windows 10 LTSB pentru majoritatea PC-urilor. Deci, probabil, nu este potrivit pentru a alerga ca conducătorul auto zilnic oricum. Dar nu ezitați să încercați acest lucru dacă sunteți curios cum arată Windows 10 fără aceste caracteristici.