If-Koubou

Utilizatorii Windows XP: Aici sunt opțiunile de upgrade

Utilizatorii Windows XP: Aici sunt opțiunile de upgrade (Cum să)

Windows XP nu va fi suportat oficial mult timp. Sigur, ai putea să-l folosești în continuare - nu va înceta să mai lucrezi într-o zi. Aceasta va deveni mai nesigură în timp, întrucât Microsoft și toți ceilalți nu mai suportă acest lucru.

Să recunoaștem, Windows XP a avut o fugă bună. Acesta a fost susținut oficial pentru mai mult de un deceniu. Dacă încă mai folosiți Windows XP, trebuie să faceți planuri de upgrade la ceva ce va fi suportat.

De ce ar trebui să aveți grijă

Am explicat deja de ce este timpul să renunțăm la Windows XP și ce se va întâmpla când Microsoft va înceta să o susțină pe 8 aprilie 2014.

Pe scurt, Windows XP este vechi. Nu suportă hardware-ul modern și nu este la fel de sigur ca versiunile moderne de Windows, deoarece nu are controlul contului de utilizator și alte caracteristici de securitate moderne. (Uitați ce ați auzit despre UAC în zilele Windows Vista - este mai bine acum.)

În timp, Windows XP va deveni din ce în ce mai nesigur și atât vânzătorii de hardware, cât și cei de software vor înceta să o susțină. Încercați să utilizați hardware sau software moderne pe Windows 98, Windows Me sau chiar pe Windows 2000 - chiar și Firefox nu mai suportă Windows 2000. Windows XP este următorul în linie pentru blocul de tocare.

Unde puteți merge de aici

Poate că ați auzit despre cât de dificilă este Windows 8 pe computerele tradiționale. - Dacă utilizați Windows XP, presupunem că nu utilizați unul dintre tabletele Microsoft Windows XP. Sau poate că sunteți perfect fericit cu software-ul existent și pur și simplu utilizați computerul pentru lucruri de bază, deci nu vedeți punctul în care plătiți Microsoft o taxă de upgrade.

Iată opțiunile dvs.:

Windows 7: Dacă utilizați în continuare Windows XP, există șanse mari să nu treceți de șocul upgrade-ului la Windows 8. Windows 7 nu este cel mai nou, însă este cea mai utilizată versiune Windows și va fi susținut până la 14 ianuarie 2020. Chiar și astăzi, multe companii modernizează de la Windows XP la Windows 7 - nu Windows 8.

Dacă sunteți un utilizator obișnuit la domiciliu, obținerea Windows 7 poate face un pic mai mult de footwork. Noile computere sunt livrate cu Windows 8, iar magazinul local de PC-uri probabil nu vinde Windows 7. Dacă doriți să obțineți o copie în cutie de Windows 7 pentru a face upgrade, vă recomandăm să o primiți online - copii în cutie din Windows 7 sunt încă vândute pe site-uri precum Amazon, deși probabil că nu le veți găsi în multe magazine de PC-uri.

Windows 8: Windows 8 poate fi destul de ciudat pe PC-urile tradiționale fără ecrane tactile, mai ales la început. Acestea fiind spuse, nu este complet insuportabil. De fapt, oferă multe caracteristici desktop care sunt un upgrade peste Windows 7 și puteți ascunde mult din noul mediu "modern". Windows 8.1 este, de asemenea, pe drum, gata pentru lansare oficială pe 17 octombrie 2013, și este mult mai confortabil de utilizat pe un desktop tradițional sau laptop mai tradițional.

Windows 8 are avantajul că este mai ușor de găsit. Puteți intra în orice magazin de calculatoare și puteți cumpăra o copie în cutie de Windows 8 sau un computer nou cu Windows 8. Microsoft vinde chiar și Windows 8 în formă descărcabilă.

Desktop Linux: Spre deosebire de Windows 7 sau 8, distribuțiile desktop Linux precum Ubuntu sunt complet gratuite. Dacă utilizați numai computerul pentru navigarea pe Internet și alte activități de bază, desktop-ul Linux este o opțiune bună de a lua în considerare în mod serios. Pe lângă faptul că este sigur, modern și gratuit, este imun la malware-ul Windows. Este posibil chiar să instalați versiuni mai vechi ale Microsoft Office pe Linux.

Dacă aveți un calculator mai vechi, poate doriți să încercați mai ușor Xubuntu sau Lubuntu extrem de ușor în loc de sistemul standard Ubuntu mai greu. Dacă te duci cu Ubuntu, probabil că vrei să rămâi cu lansarea serviciului pe termen lung (LTS), care este susținut timp de cinci ani cu actualizări de securitate. Am discutat deja cum să trecem de la Windows XP la un sistem Linux mai sigur.

iPad, Mac, Chromebook și altele: Bine, deci opțiunile de mai sus nu sunt singurele. Ai putea să cumperi un iPad (sau un comprimat Android) și o tastatură pentru el, un Chromebook sau chiar un nou computer Mac dacă vrei să alegi un laptop în magazin, dar nu sunt vânduți pe Windows 8. Acestea sunt toate căile de upgrade valabile, dar necesită achiziționarea de hardware nou și înlocuirea computerului existent.

Din păcate, nu este posibil să efectuați o instalare de upgrade de la Windows XP la Windows 7 sau Windows 8. Va trebui să efectuați o instalare curată. Din fericire, instalările curate sunt modalitatea ideală de a instala un nou sistem de operare.

Dar am aplicații Windows XP!

Este posibil să aveți în continuare aplicații Windows XP importante. Dacă întreaga dvs. afacere se va sfărâma pentru că nu puteți rula o aplicație veche pe Windows XP, puteți să vă actualizați computerul într-un sistem de operare mai modern.

Acesta este motivul pentru care Windows 7 - versiunea Professional, cel puțin - conține modul Windows XP, care vă permite să rulați aplicații într-un sistem special Windows XP. În esență, calculatorul dvs. va rula o copie izolată a Windows XP în care pot rula aplicațiile Windows XP.

Modul Windows XP nu este inclus în Windows 8, dar puteți configura ceva asemănător cu modul Windows XP cu VMware Player în Windows 8. Puteți chiar să utilizați VMware Player - sau alt instrument virtual de mașină, cum ar fi VirtualBox - pentru a rula Windows XP și aplicațiile Windows XP pe alte sisteme de operare, cum ar fi versiunea Home a Windows 7 sau desktop Linux.

La ce ați făcut upgrade la Windows XP sau la ce intenționați să faceți upgrade? Aveți de gând să vă asumați riscul continuând să utilizați Windows XP oricum?

Credit de imagine: PoloGoomba pe Flickr