If-Koubou

Sfârșitul de asistență pentru Windows XP este în data de 8 aprilie 2014: de ce vă avertizează Windows

Sfârșitul de asistență pentru Windows XP este în data de 8 aprilie 2014: de ce vă avertizează Windows (Cum să)

Microsoft nu va lansa noi patch-uri de securitate pentru Windows XP vine pe 8 aprilie 2014 și se asigură că toți utilizatorii Windows XP o cunosc. Sunteți pe cont propriu după acest punct - nu mai aveți actualizări de securitate pentru Windows XP!

Pop-up-ul Windows XP End of Support va apărea o dată pe lună, începând cu 8 martie. Acest pop-up este proiectat pentru a se asigura că fiecare utilizator Windows XP știe că este pe cont propriu și Microsoft nu mai îi protejează.

Ce înseamnă sfârșitul suportului?

Microsoft a sprijinit Windows XP cu actualizări de securitate timp de 13 ani. Ori de câte ori se găsește o eroare critică de securitate, Microsoft o păstrează și vă eliberează soluția prin intermediul Windows Update. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că computerul este cât se poate de sigur.

După încheierea datei de asistență, Microsoft nu va mai fi patch-uri de securitate în Windows XP. Atunci când un atacator găsește o gaură de securitate în sistemul de operare Windows XP, va putea să exploateze acea gaură până când ultimul PC Windows XP se deconectează de la Internet. De-a lungul timpului, sistemele Windows XP vor deveni din ce în ce mai nesigure, cu tot mai multe găuri de securitate cunoscute și lipsite de securitate. Software-ul antivirus va ajuta un pic, dar nici un software antivirus nu este perfect. Este important să utilizați o strategie de securitate care să conțină mai multe straturi de protecție - antivirusul este unul, însă utilizarea unui software securizat și securizat este altul.

De-a lungul timpului, dezvoltatorii de software terți vor înceta să mai suporte Windows XP cu software-ul propriu. Pentru moment, majoritatea dezvoltatorilor de software vor continua să susțină Windows XP. Totuși, la fel cum nu puteți utiliza software-ul modern Windows pe Windows 98, într-o bună zi nu veți putea utiliza software-ul Windows modern pe Windows XP. Windows XP a avut o bună performanță, dar versiunile moderne de Windows sunt mai bune și mai sigure.

La ce pot să fac upgrade?

Sfârșitul suportului înseamnă că este timpul să faceți upgrade de la Windows XP. Dacă nu vă place aspectul Windows 8, nu trebuie să treceți la cea mai recentă versiune Microsoft "touch-first" a Windows. Puteți să cumpărați în continuare copii ale Windows 7 și să vă actualizați PC-ul Windows XP pe Windows 7. Windows 7 este considerat un succesor demn de încredere în Windows XP după stingerea Windows Vista, iar Windows 7 va fi suportat cu remedierile de securitate până în 14 ianuarie 2020. Dacă faceți upgrade la Windows 8, Windows 8 va fi suportat cu remedii de securitate până în 10 ianuarie 2023! Aceste informații sunt disponibile pe pagina de informații a Microsoft privind ciclul de viață al Windows.

Desigur, licențele Windows sunt atât de costisitoare de cumpărat, încât este posibil să doriți să luați în calcul cumpărarea unui computer nou, în loc să plătiți 100 $ pentru o nouă copie a Windows și să o instalați pe un computer vechi, lent.

Plata pentru Windows nu este singura opțiune. Poate doriți să instalați Ubuntu sau o versiune ușoară a Ubuntu, cum ar fi Lubuntu. Aceste sisteme de operare bazate pe Linux sunt complet gratuite și vă vor oferi actualizări de securitate pentru anii următori. Dacă utilizați doar computerul vechi Windows XP pentru a naviga pe web și nu aveți nevoie de niciun software specific Windows, Ubuntu este o alternativă bună, gratuită.

Dar am nevoie de Windows XP!

Unii oameni vor avea în continuare nevoie de Windows XP pentru acele aplicații vechi de afaceri care nu funcționează în versiunile moderne de Windows. Dacă încă mai aveți nevoie de Windows XP, dintr-un motiv sau altul, ar trebui să încercați să îl asigurați cât mai sigur:

  • Deconectați-l: Dacă aveți nevoie de o aplicație desktop Windows XP care nu necesită acces la Internet, deconectați PC-ul Windows XP de la rețea și îl utilizați în întregime offline.
  • Rulați XP într-o mașină virtuală: Puteți rula Windows XP într-o mașină virtuală pe o versiune modernă a Windows, cum ar fi Windows 7 sau 8. Edițiile profesionale ale Windows 7 includ chiar și modul Windows XP, care vă permite să configurați o mașină virtuală Windows XP fără a fi nevoie să cumpărați o licență separată Windows XP. Microsoft nu va mai suporta Windows XP Mode sau Windows XP în mașinile virtuale după 8 aprilie 2014, dar este mai sigur să limitați Windows XP la o mașină virtuală decât să o utilizați ca sistem principal de operare.
  • Utilizați Mozilla Firefox sau Google Chrome: Ambele browsere vor continua să fie acceptate cu remedierile de securitate pe Windows XP în cel puțin 2015. Totuși, Internet Explorer 8 nu va fi suportat. Dacă aveți nevoie de Internet Explorer 8 pentru un anumit site web, ar trebui să utilizați IE numai pentru site-ul respectiv și să utilizați celelalte browsere pentru tot ce se află pe web.
  • Instalați un antivirus: Un antivirus nu vă va proteja complet, dar este mult mai bine decât utilizarea unui sistem de operare nesigur, fără protecție. Asigurați-vă că antivirusul dvs. primește în prezent actualizări - nu doriți să utilizați o copie veche, expirată a unui program antivirus plătit.

Urmând cele mai bune practici de securitate informatică, va fi de asemenea de ajutor. De exemplu, ar trebui să dezinstalați pluginul nebun de browser Java, dacă acesta se află pe sistemul dvs. Windows XP.

Da, este timpul să faceți upgrade de la Windows XP. Au trecut 13 ani, iar Microsoft a extins deja suportul pentru Windows XP în trecut. Dacă Microsoft a continuat să extindă suportul, mulți clienți nu ar actualiza niciodată.