If-Koubou

Imprimarea fără fir explicată: AirPrint, Google Cloud Print, iPrint, ePrint și altele

Imprimarea fără fir explicată: AirPrint, Google Cloud Print, iPrint, ePrint și altele (Cum să)

Lucrul frumos despre standarde este că există atât de mulți dintre ei de a alege. Acest lucru se aplică cu siguranță la imprimantele fără fir. Când cumpărați o imprimantă, veți găsi că majoritatea imprimantelor acceptă o varietate de standarde diferite de imprimare.

Aceste standarde au apărut din cauza modului în care poate fi imprimată murdar - chiar și imprimarea wireless. Toți au scopul de a face imprimarea mai ușoară, dar toate sunt diferite și lucrează în moduri diferite.

Imprimarea prin Wi-Fi

Imprimarea standard Wi-Fi este, în esență, o formă fără fir de imprimare prin cablu USB standard. La fel ca în cazul imprimării prin USB, aceasta necesită drivere de imprimantă.

Imprimantele cu imprimante Wi-Fi se pot conecta la rețeaua fără fir, făcându-le disponibile altor computere și dispozitive. Computerele din rețea pot imprima prin rețea. Acest lucru facilitează și partajarea unei singure imprimante între mai multe computere. Cu toate acestea, acest proces poate fi destul de dezordonat. Încă mai trebuie să instalați driverele de imprimantă corespunzătoare înainte ca calculatorul să poată fi imprimat pe acesta.

Aceasta poate fi o problemă. De exemplu, să presupunem că doriți să imprimați la o imprimantă fără fir de pe un iPhone, un telefon Android, un iPad sau alt tip de tabletă? Cum ar trebui să instalați drivere de imprimantă pe telefon sau pe tabletă?

Imprimare prin Bluetooth

Unele imprimante acceptă imprimarea prin Bluetooth, deși acest lucru nu este nici pe departe la fel de comun ca imprimarea prin Wi-Fi. Pentru a utiliza acest lucru, veți avea nevoie de un telefon, tabletă sau laptop cu Bluetooth integrat. Va trebui să împerecheați dispozitivul și imprimanta. Acest lucru se întâmplă într-o conexiune Bluetooth locală, cu rază scurtă de acțiune, astfel încât dispozitivele trebuie să fie suficient de apropiate pentru a funcționa.

Apoi, puteți trimite documente pe imprimantă prin Bluetooth, atâta timp cât vă aflați în apropierea acestuia, la fel cum ați putea utiliza Bluetooth pentru a asocia o setul cu cască sau pentru a transfera fișiere între dispozitivele din apropiere.

Imprimarea prin Bluetooth poate funcționa, dar este incomod. Multe imprimante nu includ radiourile Bluetooth și, atunci când fac acest lucru, este necesar să activați radioul Bluetooth de pe dispozitiv, să treceți printr-un proces de asociere și să obțineți destul de aproape de imprimantă înainte de a putea imprima. Cu o imprimantă Wi-Fi, orice dispozitiv din aceeași rețea poate folosi imprimanta, chiar dacă sunt departe sau nu au radiouri Bluetooth.

Apple AirPrint

AirPrint este soluția Apple pentru mizeria driverelor de imprimantă și asocierea prin Bluetooth. Imprimantele care acceptă AirPrint vor fi publicate ca fiind compatibile cu AirPrint. Majoritatea producătorilor de imprimante fac imprimante care sunt compatibile cu AirPrint, sprijinind în același timp și alte standarde de imprimare fără fir. Nu trebuie să cumpărați o imprimantă specială pentru dispozitivele Apple care să utilizeze AirPrint.

Pentru a utiliza o imprimantă AirPrint, o veți conecta pur și simplu la rețeaua wireless ca o imprimantă tipică Wi-Fi. Apoi, veți lua iPad, iPhone, iPod Touch sau computer Mac și selectați opțiunea Print din orice program. Apoi, veți vedea o listă de imprimante compatibile cu AirPrint în rețeaua locală. Pentru a imprima pe o imprimantă, trebuie doar să selectați imprimanta din listă.

Asta e. Nu trebuie să instalați driverele de imprimantă sau să treceți printr-un proces de asociere. Dispozitivele Apple detectează automat imprimantele AirPrint din aceeași rețea și pot să le imprime fără altă configurație.

AirPrint este foarte convenabil, dar marele dezavantaj este că suportă numai dispozitive Apple. Nu puteți imprima de pe un PC Windows sau un dispozitiv Android care utilizează AirPrint - cel puțin nu fără soluții neafectate care ar putea să nu funcționeze. Din fericire, imprimantele compatibile cu AirPrint vor sprijini, în general, și alte tipuri de standarde de imprimare fără fir, astfel încât să le puteți imprima și de la alte dispozitive decât cele Apple.

Google Cloud Print

Google Cloud Print este răspunsul Google la mizeria de imprimare fără fir. Când utilizați o imprimantă cu funcție de tipărire Google Cloud Print, se conectează la rețeaua dvs. wireless ca o altă imprimantă Wi-Fi. Apoi, asociați imprimanta cu un cont Google, pe care îl comunică prin Internet.

Apoi, puteți imprima prin imprimanta prin Google Cloud Print de pe orice dispozitiv doar prin conectarea la contul dvs. Google. Google Cloud Print oferă integrare cu Android și Chrome, precum și aplicații pentru iOS-ul Apple și integrare cu sistemul standard de imprimare Windows. Când imprimați la o imprimantă Google Cloud Print, documentul dvs. este trimis pe Internet către Google, care îl trimite la imprimantă.

Acest lucru înseamnă că puteți face unele lucruri mai avansate cu Google Cloud Print, cum ar fi imprimarea pe Internet fără a fi nevoie să mâncați cu port-forwarding sau să partajați cu ușurință imprimanta dvs. cu alte persoane prin intermediul conturilor Google.

Spre deosebire de AirPrint de la Apple, Google Cloud Print este disponibil pentru multe sisteme de operare diferite. Puteți utiliza chiar și conectorul Google Cloud Print pentru a face ca imprimanta dvs. existentă să funcționeze ca o imprimantă Google Cloud Print, permițându-vă să imprimați pe ea de la dispozitivele mobile.

iPrint, ePrint și alte soluții specifice producătorului

Pentru a nu fi depășită de Apple și Google, producătorii de imprimante și-au creat propriile standarde de imprimare fără fir. Acestea includ Epson iPrint, HP ePrint și altele.

Ideea din spatele acestor standarde este că puteți descărca aplicația asociată - de exemplu, o aplicație Epson iPrint sau o aplicație HP ePrint - din magazinul de aplicații al dispozitivului mobil. Aplicația poate apoi să imprime fără fir la unul dintre imprimantele producătorului prin rețea.

Acestea pot fi soluții utile, mai ales dacă aveți o imprimantă Wi-Fi care nu acceptă alte standarde precum Apple AirPrint sau Google Cloud Print. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de integrate cu sistemul de bază și nu pot imprima toate tipurile de documente pe care doriți să le imprimați.

Dacă doriți să imprimați de pe iPhone și puteți alege fie AirPrint integrat Apple sau aplicația iPrint iPrint, probabil că veți fi cu mult mai bine să mergeți cu AirPrint.

Un nume care lipsește considerabil mai sus este Microsoft.Dacă aveți un dispozitiv Windows Phone, va trebui să utilizați o aplicație specifică producătorului, deoarece Microsoft nu și-a dezvoltat propriul standard pentru a vă conecta ușor la imprimantele fără fir.

Spațiul de imprimare fără fir este un pic de mizerie și este inutil de confuz. Cu toate acestea, partea bună este că aceste standarde nu se exclud reciproc. Puteți obține cu ușurință o nouă imprimantă care acceptă imprimarea standard Wi-Fi, Apple AirPrint, Google Cloud Print și soluția proprie a producătorului imprimantei. Apoi, puteți alege conexiunea tip sau imprimantă care funcționează pentru dvs. pe orice dispozitiv pe care îl utilizați în acel moment.