If-Koubou

Sfaturi wireless - Router-ul dvs. fără fir continuă să deconectați sau să renunțați la conexiune?

Sfaturi wireless - Router-ul dvs. fără fir continuă să deconectați sau să renunțați la conexiune? (Sfaturi pentru computer)

Am avut un router wireless Netgear acum un an și a fost destul de bine până în urmă cu câteva săptămâni, când conexiunea mea fără fir a continuat să scadă sau nu mă puteam conecta decât dacă am reluat routerul! A fost o durere regală, dar pentru că sunt leneș, nu am reușit să rezolv mai devreme! Dacă vă aflați în aceeași situație, iată ce puteți face pentru a rezolva problema!

Problema este, de obicei, cauzată de unul dintre cele trei aspecte: driverul pentru cardul dvs. wireless, versiunea firmware a routerului dvs. (în principiu driverul pentru router) sau setările de pe router. Am constatat că, dacă nu utilizați un router wireless foarte vechi, este mai mult decât probabil un vechi driver pentru cardul dvs. wireless care este vinovatul. Deci, trebuie să actualizați cardul wireless. Cum facem asta?

Actualizați Driverul PC

În primul rând, va trebui să accesați site-ul producătorului computerului dvs.: Dell, HP, Toshiba etc. și să accesați pagina de descărcări de asistență sau de descărcări de drivere. Aici am încercat să obțin legături directe către acele pagini pentru cele mai uzuale computere:

Dell - http://www.dell.com/support/home/us/ro/19/Products/

HP - http://www8.hp.com/us/ro/drivers.html

Toshiba - http://support.toshiba.com/drivers

Sony - http://esupport.sony.com/perl/select-system.pl?DIRECTOR=DRIVER

Lenovo - http://support.lenovo.com/us/ro/products?tabName=Descărcări

Selectați-vă sistemul sau introduceți-l și găsiți cel mai recent driver pentru cardul WIRless. Există de obicei o secțiune numită Rețele iar sub tine ar trebui să vezi o listă de șoferi. Unul dintre ei ar trebui să aibă cuvântul "Wireless" în el. Dacă aveți mai mult de un driver wireless, atunci trebuie să vă dați seama care a fost instalat pe computer.

Puteți stabili numărul modelului pentru cardul dvs. fără fir apăsând pe Tasta Windows + Pauză buton în același timp. Acest lucru ridică Proprietatile sistemului dialog. Un alt mod de a ajunge la el este să faceți clic dreapta pe Calculatorul meu și selectați Proprietăți. Odată ajuns acolo, faceți clic pe Setari de sistem avansate.

Faceți clic pe Hardware și apoi faceți clic pe Manager de dispozitiv.

Veți vedea o listă de dispozitive cu semne plus în partea stângă a acestora. Faceți clic pe cel numit "Adaptoare de rețea"Și va fi o intrare pentru cardul dvs. wireless, după cum se arată mai jos:

Descărcați acum șoferul din listă de pe site-ul producătorului. De obicei, cardul wireless se numește "Intel Pro Wirelss" sau "Dell Wireless" etc. După ce descărcați fișierul pe desktop, faceți dublu clic pe el și urmați pașii de instalat. Este posibil să trebuiască să reporniți computerul.

În cazul în care driverul de pe computer a fost problema, conexiunile aruncate ar trebui să dispară complet. Dacă nu, atunci este posibil să încercați să actualizați firmware-ul routerului.

Actualizați Firmware Router

Actualizarea firmware-ului router-ului este o sarcină nu atât de banală, care variază în funcție de brand-ul router-ului pe care îl aveți. Aproape nici unul dintre ele nu au o funcție de actualizare automată. În schimb, trebuie să descărcați ultimul firmware de pe site-ul lor Web, să vă conectați la router și apoi să îl încărcați să efectueze actualizarea.

Pentru a începe, trebuie să găsiți adresa IP a routerului și să o utilizați pentru a vă conecta prin intermediul unui browser. Citiți articolul meu despre găsirea adresei IP pentru un punct de acces fără fir. Deoarece metoda de actualizare a firmware-ului routerului variază atât de mult de brand, este mai bine să căutați numărul modelului de router + "actualizare firmware" pentru a găsi instrucțiuni specifice.

Setările routerului

Ultima problemă care poate provoca conexiuni abandonate este setările diferite ale routerului. În ultimii ani, aveți routere cu bandă duală care vă permit să difuzați pe rețelele de 2,4 și 5 GHz. Aceste routere avansate funcționează în mod normal foarte bine cu cele mai recente gadget-uri și computere, dar pe mașini mai vechi, uneori, puteți face probleme. Iată câteva lucruri pe care le-aș încerca:

1. Conectați-vă la rețeaua de 2,4 GHz dacă sunteți conectat (ă) la cel de 5 GHz.

2. Pe router, asigurați-vă că setările canalului pentru rețele sunt setate la Auto. Dacă ați ales un anumit canal dintr-un motiv oarecare, încercați un alt canal.

3. Dezactivați funcțiile suplimentare de securitate, cum ar fi filtrarea adreselor MAC, izolarea rețelei și configurarea Wi-Fi Protected Setup. Niciunul dintre acestea nu crește cu adevărat siguranța și nu poate provoca mai multe probleme.

4. Asigurați-vă că modul dvs. de rețea fără fir este setat la Amestecat. Uneori alegerea unui mod mai înalt poate cauza probleme cu dispozitive mai vechi.

5. Dacă nu știți nimic despre setările routerului, încercați să resetați ruterul complet prin apăsarea butonului de resetare. Configurați securitatea wireless și lăsați-o la ea.

Sperăm că una dintre aceste soluții va rezolva problema dvs. de conexiune fără fir. Dacă aveți o altă soluție, vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne anunțați. Bucurați-vă!