If-Koubou

Puteți obține, probabil, acces gratuit la Lynda.com din Biblioteca dvs. locală

Puteți obține, probabil, acces gratuit la Lynda.com din Biblioteca dvs. locală (Cum să)

Poate ați auzit de Lynda.com, un site popular cu mii de video tutoriale care predă abilități de calculator cum ar fi programarea, designul web și cum să utilizați aproape orice software vă puteți gândi. Este un serviciu excelent, dar nu este ieftin: abonamentele încep de la aproximativ 20 USD pe lună și pot costa până la 30 USD pe lună dacă doriți accesul offline la videoclipuri.

Dar există o soluție: bibliotecile locale din întreaga lume oferă acces liber la serviciu și există o șansă decentă pentru biblioteca dvs. locală. Iată cum să aflăm.

Ce este Lynda.com?

Lynda, achiziționată de LInkedIn în 2015, este o colecție masivă de cursuri video online axate în principal pe tehnologie și afaceri. Este în principiu o versiune însuflețită a site-urilor care oferă cursuri gratuite online.

De exemplu: dacă doriți să aflați despre software-ul Linux, există peste 700 de cursuri video. Unele acoperă subiecte avansate, cum ar fi securitatea rețelei, în timp ce altele urmăresc să ajute începătorii să exploreze și să utilizeze interfața Ubuntu Unity.

Există sute de cursuri care descriu caracteristicile Microsoft Office și o arhivă deosebit de mare de video-uri care predă designul și abilitățile audio-video.

Pe scurt, dacă doriți să învățați să faceți ceva pe computer, aceasta este o modalitate bună de a face acest lucru. Există chiar și filme care predă abilitățile de productivitate.

Videoclipurile sunt realizate profesional, iar majoritatea cursurilor vin cu o colecție de foi de lucru PDF pe care le puteți completa în timp ce treceți prin curs. O transcriere a sunetului este evidențiată, în timp real, sub videoclip, pentru a putea citi mai departe dacă vă ajută să vă concentrați sau puteți viziona în întreg ecranul.

Cum să vezi dacă Biblioteca ta oferă acces la Lynda

Nu toate bibliotecile oferă Lynda.com, dar un număr surprinzător nu. Iată cum puteți afla dacă sistemul dvs. de bibliotecă locală oferă acest serviciu.

  • Verificați site-ul bibliotecii dvs.. Lynda va fi de obicei afișată în secțiunea Resurse a site-ului bibliotecii locale, dacă este disponibilă. Dacă nu îl puteți găsi prin navigarea pe site, încercați Googled numele sistemului dvs. de bibliotecă locală cu cuvântul "Lynda" și pentru a vedea dacă se întâmplă ceva.
  • Du-te la bibliotecă și întreba un bibliotecar. Ei vor ști dacă serviciul este oferit și, probabil, vor arăta și alte resurse digitale excelente. Multe sucursale oferă ebook-uri, de exemplu. Dacă vă opuneți în totalitate părăsirii casei, puteți să apelați sau să trimiteți prin e-mail biblioteca locală.

În general, pentru a utiliza Lynda prin intermediul unei biblioteci, va trebui să marcați o pagină de destinație specială. Iată cum arată a mea în județul Washington, Oregon:

Aceasta vă va îndruma către o pagină în care vă conectați. Mai întâi vă veți conecta la site-ul bibliotecii locale, utilizând numărul cărții de bibliotecă, apoi vă veți conecta la Lynda.com. Pentru a utiliza Lynda.com, trebuie să faceți aceste lucruri în ordinea respectivă. Este ușor enervant, dar vă oferă acces gratuit, deci este greu să vă plângeți.

Vizionați videoclipurile offline cu aplicația Desktop

Lynda vă permite să vizionați videoclipuri pe web, dar s-ar putea să vă întrebați dacă lucrează offline. Ei fac, dacă descărcați aplicația gratuită pentru Windows sau MacOS. După ce ați instalat aplicația și ați fost conectat (ă), puteți utiliza linkul "Vedeți offline", văzut sub fiecare videoclip.

Faceți clic pe acest buton și videoclipul va începe să se descarce automat în aplicația desktop Lynda.

Din experiența mea, acest lucru a funcționat chiar dacă am fost semnat în Lynda prin bibliotecă, ceea ce înseamnă că îmi pot lucra prin cursuri chiar și atunci când nu am acces la Internet.

Aș putea arăta mai multe despre Lynda, dar este destul de intuitivă în cea mai mare parte. Dacă puteți obține acces gratuit de la biblioteca dvs., găsiți câteva cursuri pentru a vă strădui și a vă învăța.