If-Koubou

Puteți accelera iPhone-ul dvs. lent prin înlocuirea bateriei

Puteți accelera iPhone-ul dvs. lent prin înlocuirea bateriei (Cum să)

Toate telefoanele încetinesc în timp. Pe măsură ce hardware-ul devine mai în vârstă și software-ul devine mai nou, este inevitabil. Dar există și un alt motiv pentru care iPhone-ul dvs. ar putea fi lent: bateria.

Acest fenomen a fost propus pentru prima dată într-un fir Reddit, apoi ulterior într-un post de blog de John Poole de la Geekbench. Acum, Apple a confirmat că încetinește telefoanele iPhone cu baterii învechite. Iată de ce se întâmplă și ce puteți face în legătură cu asta.

Performanțele Apple duc la scăderea sănătății bateriei

Pe măsură ce bateria crește, sănătatea se degradează. De-a lungul timpului, bateria este capabilă să mențină mai puțină încărcare - deci o baterie care a durat 12 ore când a fost nouă ar putea dura doar 8 ani după câțiva ani în aceleași condiții. Acest lucru este normal și se întâmplă pe fiecare dispozitiv pe care îl dețineți cu o baterie litiu-ion: telefoane, laptopuri, tablete și chiar și alte gadget-uri precum ceasurile inteligente.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a prelungi starea de sănătate a bateriei (cum ar fi evitarea descărcărilor totale și menținerea acesteia departe de căldură și frig), dar se întâmplă la fiecare baterie în cele din urmă.

Problema, a descoperit Apple, este că ultimele generații de iPhone au înregistrat prăbușiri când sa întâmplat acest lucru. În loc să aibă doar o durată mai scăzută a bateriei, telefonul s-ar opri și în mod neașteptat ori de câte ori telefonul a încercat să tragă mai mult suc decât bateria ar putea furniza.

"Fixarea" lor a fost de a încetini procesorul telefonului dvs. odată ce sănătatea bateriei se degradează până la un anumit punct. Într-o declarație către TechCrunch, Apple a declarat:

Scopul nostru este de a oferi cea mai bună experiență clienților, care include performanța generală și prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. Bateriile litiu-ion devin mai puțin capabile să furnizeze solicitări de curent de vârf atunci când sunt în condiții de temperatură scăzută, au o încărcare scăzută a acumulatorului sau în timp ce îmbătrânesc în timp, ceea ce poate duce la închiderea neașteptată a dispozitivului pentru protejarea componentelor sale electronice.

Anul trecut am lansat o caracteristică pentru iPhone 6, iPhone 6 și iPhone SE pentru a netezi vârfurile instantanee numai atunci când este necesar pentru a împiedica închiderea neașteptată a dispozitivului în aceste condiții. Am extins acum această caracteristică la iPhone 7 cu iOS 11.2 și intenționăm să adăugăm suport pentru alte produse în viitor.

Cu alte cuvinte: odată ce bateria telefonului dvs. este împușcată, procesorul dvs. va încetini și el. Acest lucru este de design.

Cum să vedeți dacă telefonul dvs. este afectat

Pentru a vedea dacă telefonul dvs. este afectat de acest fenomen, puteți descărca o aplicație de 99 de cent pentru telefonul dvs. numită Geekbench. Porniți aplicația, alegeți opțiunea "CPU" și apoi atingeți linkul "Porniți Benchmark".

 

Veți obține un ecran de rezultate, astfel:

Acest iPhone 6 a fost cu siguranta impins, ca urmare a bateriei sale.

Iată câteva scoruri ideale pentru telefoanele afectate:

  • iPhone 6 și 6 Plus: 1620
  • iPhone 6s, 6s Plus și SE: 2500
  • iPhone 7: 3500

Dacă scorul dvs. este semnificativ mai mic decât cel - la fel ca în, sute de puncte mai mici - atunci telefonul dvs. probabil își reduce timpul de procesare datorită sănătății bateriei. Acest lucru este foarte probabil dacă telefonul dvs. are mai mult de doi ani sau cam asa ceva. (Notă: Nu este clar dacă modelele "Plus" sunt afectate de acest lucru, deoarece declarația Apple este vagă, dar rulează valoarea de referință a procesorului ar trebui să vă anunțe că modelele anterioare iPhone 6 nu ar trebui să fie afectate.)

Înlocuirea bateriei va da telefonului dvs. o viață nouă (în mai multe moduri decât unul)

În cazul în care telefonul dvs. într-adevăr încetinește ca urmare a sănătății slabe a bateriei, înlocuirea bateriei va da telefonului o viață nouă. Nu numai că veți obține o baterie mai lungă, înlocuind o baterie veche, dar telefonul dvs. ar trebui să sară înapoi până la viteza maximă. Nu va fi neapărat la fel de rapid ca ziua în care ați primit-o (amintiți-vă că noul software va încetini totul în cele din urmă), dar ar trebui să vă dura puțin mai mult.

Înlocuirea bateriei este ușoară: luați-o în magazinul Apple și întrebați-i. Vă costă 80 USD pentru un înlocuitor (cu excepția cazului în care aveți AppleCare +, caz în care este gratuit, atâta timp cât bateria dvs. este sub 80% din capacitatea sa inițială). Ai putea să o faci pentru mai puțin de la un magazin terț mai mic (sau chiar dacă îl faci singur), dar vă recomandăm să mergi cu Apple pentru cele mai bune rezultate - nu vor acoperi greșelile pe care tu sau magazinul din cartierul tău le faci.

- Dar 80 de dolari? Șterge asta! "Pot auzi unii dintre voi spunând. Ascultați-mă: dacă alternativa este cumpărarea unui telefon nou, 80 USD nu este un preț rău.

Gândiți-vă în acest fel: ați plătit 650 de dolari (cel puțin) pentru acest telefon când a fost nou. Dacă durează trei ani înainte ca durata de viață a bateriei și performanța să sufere până la punctul de a fi frustrant, înseamnă că ați plătit aproximativ 215 dolari pe an de utilizare solidă a iPhone-ului. Înlocuirea bateriei nu va face ca telefonul să dureze pentru totdeauna, dar chiar dacă acesta mărește gradul de utilizare al telefonului cu un an, 80 de dolari nu reprezintă un preț rău de plătit.

Acum, putem spune mult mai mult despre acest subiect - Apple face un lucru rău aici? - dar ar fi mai degrabă speculații. O mulțime de oameni susțin că acest lucru este "învechit planificat" în acțiune (dacă telefonul este lent, majoritatea oamenilor presupun că au nevoie să cumpere un nou telefon - să nu înlocuiască bateria). Dar Apple susține că acest lucru este necesar pentru a menține telefonul de lucru trecut un anumit punct, deoarece fără procesorul CPU, telefoanele ar începe să închidă aleatoriu după un cuplu de ani. Suntem sceptici față de raționamentul Apple, dar putem spune un lucru sigur: comunicarea Apple a fost oribil pe această temă și merită critici pentru modul în care au păstrat utilizatorii lor în întuneric timp de aproape un an întreg.

Indiferent dacă îi oferiți Apple avantajul de îndoială sau nu, totuși, aceasta este realitatea pe care o folosesc utilizatorii iPhone deocamdată. Deci, dacă telefonul este de câțiva ani și se simte puțin lent, o baterie nouă poate merge mult - chiar dacă este de 80 $.

Credit de imagine: Bloomicon / Shutterstock.com, Poravute Siriphiroon / Shutterstock.com.