If-Koubou

Puteți cumpăra acum PC-uri Desktop Android și laptop-uri - Dar ar trebui să vă?

Puteți cumpăra acum PC-uri Desktop Android și laptop-uri - Dar ar trebui să vă? (Cum să)

Producătorii de PC-uri încearcă acum să creeze PC-uri desktop Android all-in-one. De asemenea, vând laptopuri și convertibile Android care se transformă dintr-un laptop cu tastatură într-o tabletă. Dar ar trebui să cumpărați unul?

Răspunsul scurt este că Android este mai potrivit pentru tablete, în timp ce Windows-ul complet este mult mai puternic pe PC-uri desktop și laptop-uri. Aceste dispozitive Android sunt mai aproape de tablete extra-mari decât PC-urile tipice.

De ce există computerele Android?

PC-urile desktop Android sunt asemănătoare cu cele ale calculatoarelor desktop Windows 8 all-in-one. Ele sunt, în esență, un monitor cu ecran tactil mare, cu biti de calculator încorporați, proiectați pentru a fi utilizați pe un birou staționar. Alternativ, ele sunt, în esență, doar o tabletă uriașă Android destinată utilizării staționare. De exemplu, Acer TA272 HUL este un PC all-in-one de 1100 USD cu un ecran de 27 inch și Android instalat.

Laptopurile Android și convertibilele sunt similare cu laptopurile și convertibilele Windows 8. Acestea sunt dispozitive cu ecrane tactile și eventual tastaturi detașabile, permițându-vă să scoateți tastatura și să folosiți laptopul ca tabletă, fără ca aceasta să se împiedice.

Aceste dispozitive au sens în comparație cu multe dispozitive Windows 8.1. Sigur, dacă utilizați doar interfața cunoscută anterior ca Metro și atingeți aplicații, Android ar fi o alternativă convingătoare. La urma urmei, Android are încă multe aplicații touch mult mai mult decât Windows 8. Android are, de asemenea, acces la aplicații și jocuri proiectate pentru telefoane, astfel încât să aveți acces la un întreg întreg univers de aplicații touch care nu sunt disponibile în Windows Store - tot nu puteți rula aplicații Windows Phone 8 pe Windows 8. Snap-ul Windows 8 vă permite să aveți în același timp mai multe aplicații pe ecran, astfel încât interfața Windows 8 ar putea fi mai bună pentru desktop-uri și laptop-uri de dimensiuni mai mari - dar disponibilitatea aplicațiilor lipsește.

Android nu poate concura cu desktopul Windows

Pe de altă parte, Android nu înlocuiește desktopul Windows dacă aveți nevoie de aplicații desktop. Dacă tot ceea ce utilizați este interfața touch-first, Android poate concura cu toe în picioare cu Windows 8 - dar majoritatea oamenilor nu fac asta. Majoritatea utilizatorilor Windows 8 folosesc în continuare aplicațiile desktop și desktop tradiționale Windows.

Treceți pe PC-ul Android dacă doriți ca un PC puternic să utilizeze un mouse și o tastatură. Tabletele desktop și laptopurile Android sunt în general comprimate îngroșate, ceea ce ar putea fi ceea ce doresc unii oameni - dar nu un substitut complet pentru un desktop Windows sau un laptop PC.

Desktopul Windows este atât de puternic încât puteți rula aplicații Android pe un PC Windows, dacă doriți. Este mai puțin convenabil, dar este un exemplu de putere a unui sistem de operare desktop complet.

Android are unele limitări serioase

Android funcționează bine pe un smartphone și pe tablete mici, cum ar fi Nexus 7. Cu toate acestea, Android nu a fost niciodată proiectat pentru PC-uri desktop cu afișaje de 27 inchi.

Sunteți limitat la o singură aplicație pe ecran la un moment dat pe Android. Nu puteți avea mai multe ferestre pe ecran. Acest lucru este bine pe un smartphone, dar este o limitare gravă pe un PC desktop. (Desigur, puteți utiliza aplicații plutitoare pentru a vedea mai multe aplicații simultan, dar trebuie să utilizați numai un subset de aplicații special concepute pentru a lucra astfel).

Android are suport decent pentru tastaturi, dar suportul mouse-ului nu este ideal. Nu există niciun concept de "clic-dreapta" pe Android. Cursorul mouse-ului apare pe ecran și, atunci când faceți click stânga, simulează un eveniment tactil. Nu puteți face clic dreapta pentru a afișa un meniu contextual.

Posibile cazuri de utilizare

Dispozitivele convertibile Android au un sens. Aveți o tabletă Android și aveți posibilitatea să andocați tableta într-o tastatură când trebuie să introduceți lucruri. Acest lucru vă va permite să tastați mai repede e-mailurile, să scrieți documente sau să faceți alte lucruri similare în mișcare. Am văzut oameni care folosesc iPad-urile cu tastaturi ca înlocuiri laptop foarte ușoare, astfel încât un laptop Android ar putea servi o funcție similară dacă preferați Android pentru iOS (sau dacă puteți obține doar un dispozitiv Android mai ieftin).

Un desktop desktop Android are sens mai puțin. Este prea mare pentru a fi portabil, așa că ar sta doar într-un singur loc. Ar fi posibil să fie ideală pentru un sistem chioșc pe bază de atingeri - oamenii pot juca jocuri Android, pot utiliza browserul web și pot face alte lucruri cu o interfață mai familiară cu mai multe aplicații decât Windows 8. Desigur, nu este un substitut pentru Windows, Mac OS X, desktop Linux sau chiar Chrome OS (care permite mai multe ferestre) dacă trebuie să faci de fapt o muncă care necesită un PC desktop.

Google nu-l cumpără, deci de ce ar trebui să vă?

Dispozitivele Android convertibile - practic tablete cu accesoriu de tastatură - au un sens. Însă desktopurile Android nu au prea mult sens acum. Chiar și Google nu crede că Android este potrivit pentru desktop-uri sau laptop-uri, motiv pentru care ele împing desktop-uri și laptopuri bazate pe sistemul de operare Chrome.

Dacă Google nu cumpără ideea unui PC desktop Android, de ce ar trebui să cumpărați unul? Google nu va îmbunătăți experiența Android pe un desktop sau laptop în timp ce este interesat să împingă sistemul de operare Chrome pe aceste dispozitive.

Deci, ar trebui să cumperi un desktop PC Android? Probabil ca nu. Ar trebui să cumperi un laptop Android sau convertibil? Poate că, dacă vreți cu adevărat o tabletă Android cu atașament de la tastatură - însă gândiți-vă la aceste dispozitive ca tablete cu caracteristici suplimentare, nu la laptop-uri complet alimentate.

Image Credit: Peter Kaminski pe Flickr, Acer, Cheon Fong Liew pe Flickr, Sergey Galyonkin pe Flickr, Matthew Pearce pe Flickr, claudia.rahanmetan pe Flickr