If-Koubou

Nu le poți folosi: 8 caracteristici disponibile numai în Windows 8 Enterprise

Nu le poți folosi: 8 caracteristici disponibile numai în Windows 8 Enterprise (Cum să)

Puteți face upgrade la ediția Professional din Windows 8 pentru a obține funcții avansate precum criptarea BitLocker, dar alte caracteristici nu sunt disponibile pentru utilizatorii Windows obișnuiți. Ele sunt doar în ediția Enterprise a Windows, care necesită un acord de acordare a licențelor de volum.

În Windows 7 și Vista, aceste caracteristici Enterprise au fost de asemenea disponibile în edițiile pricy Ultimate ale Windows. Nu există nici o ediție Ultimate a Windows 8, astfel încât aceste caracteristici nu sunt nici măcar disponibile entuziaștilor.

Windows To Go

Windows To Go este o caracteristică nouă în Windows 8, dar este limitată la Windows 8 Enterprise. Acesta vă permite să instalați Windows pe o unitate flash USB sau o unitate hard disk externă. Apoi, puteți conecta acea unitate USB în orice computer și încărcați din ea. Aveți la dispoziție un sistem de operare Windows live care rulează de pe o unitate USB, iar fișierele și setările dvs. sunt salvate înapoi în acea unitate. Puteți să încărcați această copie a Windows pe orice computer, luând sistemul de operare cu dvs. în buzunar. Acesta este, în principiu, modul în care funcționează o unitate USB live USB - dar pentru Windows.

Aceasta este o caracteristică excelentă care ar putea fi utilă pentru mulți utilizatori de calculatoare și chiar pentru utilizatorii obișnuiți care se bazează acum pe mediile USB live USB. Cu toate acestea, Microsoft vizează această funcție la departamentele IT. Ele poziționează Windows To Go ca o modalitate de a obține un sistem Windows 8 gestionat pe orice computer.

AppLocker

AppLocker este un fel de caracteristică de securitate care ar putea face o mare diferență în lumea reală. AppLocker vă permite să setați reguli pentru exact ce conturi de utilizator de pe un computer pot rula care programe. Ai putea utiliza AppLocker pentru a configura un whitelist, asigurându-vă că un cont de utilizator de pe computerul dvs. poate rula doar o mână de aplicații sigure.

Confuz, ediția Professional a Windows vă va permite să creați reguli AppLocker utilizând Editorul de politici de grup. Cu toate acestea, aceste reguli nu vor fi puse în aplicare decât dacă utilizați o ediție Enterprise de Windows, deci nu încercați nici măcar. Această caracteristică se găsește atât în ​​Windows 7, cât și în Windows 8. În Windows 7, o puteți obține ca parte a ediției Ultimate Windows 7 - pe Windows 8, nu puteți obține deloc acest lucru fără un acord de acordare a licențelor de volum.

Aceasta ar fi o modalitate excelentă de a vă asigura un calculator Windows folosit de copii sau de rudele dvs. - să le oferiți acces la aplicațiile de care au nevoie și să blocheze orice altceva. Am folosit cu succes caracteristica Family Safety pentru a implementa lista de albume a aplicațiilor pe alte ediții ale Windows 8. Aceasta include o caracteristică a aplicației-albă, deși este puțin ciudat de utilizat și se bazează pe metafora conturilor "copil" și "părinte". Dacă sunteți copilul care încearcă să protejeze computerul părinților dvs., este posibil să fie puțin ciudat să explicați.

"Aplicația pentru magazin"

În mod implicit, noile aplicații Windows 8 - cele pe care Microsoft le-a folosit pentru a "Aplicații Metro", dar care acum solicită "Stoc Apps" - pot fi instalate numai din Magazinul Windows. Spre deosebire de Android - și spre deosebire de software-ul desktop tradițional Windows, pe care îl puteți accesa - nu puteți instala aplicații Windows 8 din afara magazinului. Windows 8 este ca iOS-ul Apple în acest fel. Pe iOS, această limitare a dus la jocuri controversate Apple nu vă va permite să jucați pe dispozitive iOS.

Abilitatea de a instala aplicații din afara magazinului de aplicații este cunoscută sub numele de "sideloading". Numai edițiile Enterprise ale Windows au suport integrat pentru sideloading și funcționează numai atunci când sunt conectați la un domeniu Windows. Sistemele de întreprindere care nu se alătură unui domeniu Windows nu au această caracteristică. Computerele Windows Professional conectate la un domeniu nu au această caracteristică decât dacă achiziționați o licență specială prin intermediul acordului dvs. Microsoft de acordare a licențelor de volum. Abilitatea de a rula aplicații pe care Microsoft nu le-a aprobat în mod specific este doar pentru organizațiile cu contracte de acordare a licențelor de volum.

Sideloading este literalmente abilitatea de a instala aplicațiile Store din afara magazinului. Din anumite motive, acele aplicații din Magazin sunt numite în continuare "Stocați aplicații" atunci când sunt instalate din afara magazinului.

Alte caracteristici

Din motive de exhaustivitate, aici sunt celelalte caracteristici disponibile numai în edițiile Enterprise ale Windows 8. Chiar și cei mai mulți entuziaști Windows nu ar dori să le folosească acasă.

  • Acces direct - DirectAccess este o caracteristică VPN. Conexiunile VPN tradiționale trebuie să fie inițiate manual de către utilizator. DirectAccess este proiectat să se conecteze automat de fiecare dată când un utilizator se conectează la Internet. O corporație poate asigura că laptopurile pe care le distribuie va încerca întotdeauna să se conecteze direct la rețeaua lor, tunelând activitatea pe Internet printr-o conexiune criptată.
  • BranchCache - BranchCache este o caracteristică destinată organizațiilor care au mai multe "sucursale" în diferite locații. De exemplu, sediul principal ar putea să dețină un server cu date utile pe care trebuie să le acceseze o sucursală. În loc să accesați aceste date prin conexiunea WAN (Internet) toată ziua, BranchCache poate crea și întreține o memorie cache locală a datelor. Acest lucru accelerează lucrurile și reduce utilizarea conexiunii la Internet. BranchCache poate funcționa în modul "Distribuit cache" unde memoria cache este stocată pe calculatoarele din sucursală sau în modul "Hosted Cache" unde cache-ul este găzduit pe un server din sucursală.
  • Funcțiile de virtualizare RemoteFX - Numai o ediție Enterprise de Windows poate rula într-o mașină virtuală RemoteFX și poate utiliza RemoteApp, unitatea de procesare grafică virtuală RemoteFX (vGPU) și alte caracteristici avansate de virtualizare. Aceste caracteristici sunt concepute pentru a rula Windows pe un server gazdă, oferind acces la acel mediu Windows la mai mulți clienți care accesează de la distanță sistemul Windows. Acest lucru nu contează dacă vă executați doar Windows într-o mașină virtuală de pe calculatorul de acasă.
  • Servicii pentru sistemul de fișiere de rețea (NFS) - Ediția Enterprise din Windows include suport pentru protocolul Network File System (NFS). NFS este un protocol de partajare a fișierelor de rețea, utilizat în general de Linux și de alte sisteme de operare asemănătoare Unix. Veți avea nevoie de ediția Enterprise de Windows pentru a accesa acțiunile NFS fără software terț.

  • Subsistem pentru aplicații bazate pe Unix - Subsistemul Microsoft pentru aplicațiile bazate pe UNIX (SUA) sau Windows Services pentru software-ul UNIX (SFU) oferă un mediu similar cu cel de Unix conceput pentru a permite o portare mai ușoară a aplicațiilor Unix în Windows. Această caracteristică a fost depreciată pe Windows 8 Enterprise și a fost complet eliminată în Windows 8.1 Enterprise. Ești mai bine să utilizați Cygwin dacă aveți nevoie de aplicații Unix pe Windows - sau chiar pur și simplu rulează Linux într-o mașină virtuală.

Cele mai multe dintre aceste caracteristici nu vor avea nici un sens în versiunile non-Enterprise ale Windows, deși ar fi frumos să ai abilitatea de a le accesa și de a le învăța pe edițiile Professional din Windows. Cu toate acestea, unele dintre aceste caracteristici ar putea fi foarte utile - Windows To Go ar fi o alternativă excelentă pentru driverele USB live USB și AppLocker ar fi un instrument excelent pentru blocarea calculatoarelor Windows și protejarea acestora împotriva malware-ului.