If-Koubou

Nu puteți merge drept fără marcatori vizuale [Video]

Nu puteți merge drept fără marcatori vizuale [Video] (Cum să)

O serie de studii pe parcursul secolului trecut s-au dovedit din când în când: dacă oamenii nu pot vedea unde merg, nu pot merge direct. Consultați acest videoclip de la NPR care demonstrează fenomenul și ridicați câteva sfaturi despre navigarea într-un punct alb.

Mersul pe o linie dreaptă ar părea o sarcină simplă, dar dacă nu puteți vedea unde mergeți, nu vă puteți alinia în mod corespunzător cu destinația. Visionul, pare să fie, este critic pentru mișcarea liniară.

În emisiunea noastră radio, Jan și cu mine explorăm [vizitați link-ul de mai jos și faceți clic pe butonul "Ascultă" pentru a-l auzi] posibile explicații pentru această tendință de a aluneca în rândul său. Poate, vă sugerez, aceasta este o formă de stânga sau dreaptă, unde o parte domină cealaltă? Sau poate aceasta este o reflectare a creierului nostru stâng și drept scuipând nivele diferite de dopamină? Sau poate că este prost simplu: majoritatea dintre noi au picioare puțin mai mici sau ușor mai puternice pe o parte și această mică diferență, peste pași suficienți, se ridică?

Greșit, greșit și greșit, Jan spune. El a testat toate cele trei propoziții (povestea radio descrie detaliile) și nu a obținut rezultatele prezise. Aparent, nu există o singură explicație pentru acest fenomen. Lucrează pe o teorie multi-cauzală.

Ca o notă laterală interesantă, săptămâna trecută discutam cu cineva furtuni de zăpadă și el a împărtășit o poveste care reflectă situația celor care călătoresc în videoclipul de mai sus. În timpul unei furtuni masive de zăpadă încerca să navigheze în campusul colegiului său. Clădirile majore au fost orientate spre punctele cardinale ale busolei în jurul unui verde de bowling imens și neted. El a pornit în clădirea sudică și, intenționând să meargă la clădirea de la nord, a ajuns în clădirea de la est. Din clădirea din est a ajuns în clădirea de la nord. Tendința lui naturală de a-și alunga dreptul la forțat să construiască hamei până când a găsit-o pe cea potrivită.

Luați deoparte de aici, pe de-a-ntregul trivia științifică, că nu trebuie să încercați niciodată să vă rătăciți de pe urma unei situații de ceață și de zăpadă, în care nu puteți vedea la ce încercați să ajungeți. Veți ajunge în cercuri. daca tu do trebuie să ajungeți la siguranță cumva, să faceți un semn de la orb și să folosiți lumea fizică în împrejurimile dvs. imediate pentru a vă orientați (cum ar fi păstrarea piciorului dvs. pe marginea bordurii stradale sau mâna pe peretele unei clădiri pe care o cunoașteți este orientat în direcția în care doriți să mergeți).

Citiți articolul integral și ascultați transmisia radio la link-ul de mai jos.

Un mister: de ce nu putem merge drept? [NPR]